13.3.2013

liukasrata

Eilen ei ollu ajotuntia eikä äitikää päässykkää tulemaa niin mentiikin sitte käymään Parollissa kattoos koriste juttuja. Löyty semmonen kiva taulu, kynttilä juttui, hiekkoja, ruukku ja siihin kolme tekokukkaa. Laitan niistäkin sitte kuvia, kun saan ne mun uudet verhot kiinni ikkunoihin (tulivat tänään) ja teen sen sisustus postauksen, eli varmaankin jo huomenna :)
Sain Kevinist vihdoin siel kaupas sen kuvan ku se istuu kärreissä! ♥

Käytii eilen tosi aikasin nukkumaa, kun tänää mun pitiki herätä piiiitkästä aikaa aikasin, klo 7.00
Oli siis tänään se liukasrata. Mukaan siel oli tietysti se ajo-opettaja ja lisäks yks siit meijän teoriatuntien ryhmäst semmoi vanhemmanpuolein rouva.

Tää kyseinen rouva, olkoon nimeltään R, ajo ensin autokouluta sinne radalle. Matka kesti n.30min. Sitten siellä katottii ensteks sellain reilu 2min kestävä videon pätkä ja sielä oli muistakin autokouluista porukkaa.  Sitte mä hyppäsin rattii ja lähettii tekee tehtävii sellasee jäisee mutkaa.

Ensteks piti ajaa 30km/h sinne mutkaa ja siel oli roikkuus sellasii pötkylöi jotka kuvati meidän ja vastaatulevan kaistan sitä rajaa. Meni ilman mitää ongelmii. Sitte sinne piti ajaa 40km/h. Ei mennykkää enää niin helposti, pötkylät senku lentel tuulilasii! ja auto kiepsahti ympäri.
Sitte sinne ajettii uuellee sit samaa vauhtii ja piti päästää kaasu irti ja kytkin pohjaa kun lähtee luistaa, meniki taas jo paljon paremmin ja pysyttii suht oikeel puolel.
Sit sen jälkee muistaaksee oli sellai et piti ajaa taas jotaa 30km/h sinne mutkaa, ja kun näki sellasen lipun sielä ni piti iskee jarrut lukkoo, no ei mitää autohan pysähty kuin unelma ennen lippua.
Seuraavaks sinne ajettiiki taas 40km/h ja sama juttu.. auto pysähty vasta just ja just lipun kohalle.
Sitte oli sellai et piti ajaa siihi mutkaa 40km/h ja ku opettaja anto merkin ni piti lätkästä äkkii lisää kaasuu ja taaas mentiin!
Sitte sama juttu ja ku opettaja anto merkin ni pitiki alkaa kääntää reippaammin sen mutkan suuntasesti, oltas menty taas ympäri mut sit sain sen muilla konsteil hallintaa.
Ei kait siinä muuta, sit R hyppäs rattii ja teki ne samat.

Sitte siirryttii suoran tehtävii ja minä rattiin.
Ekaks piti mennä 35km/h sellai pujottelu tehtävä ja se mentii sit kaks kertaa.
Sitte oli sellain et piti olla 50km/h vauhtii ja merkin kohal lyödä jarrut lukkoo ja seuraaval kerral sama mut vauhtii 40km/h ja sit verrata niit tuloksii.
Sit sen jälkee oli sellai et piti mennä 40km/h reunaa pitkin ja merkin jälkee ´´vaihtaa kaistaa`` ja mennä sellasen portin läpi, ei mitää ongelmaa ja mua kehuttii kui hyvin suoriuduin siitä vakain ottein vaikkei oltu kerrottu miten pitää ohjata.  Sitte taas sama mut vauhtii 50km/h, oli paljo vaikeempi jo, mut just ja just pääs siit portista.
Sitte tul sellai et piti taas 40km/h ajaa sinne portille ja opettajan merkist ruvetakki kääntää reippaammin, poikittainhan siellä oltiin!
Sit vikaks ol viel sellain et oli sellain paalu este ja vauhtii oisko ollu 35?  ja merkin kohalt sai alkaa jarruttaa ja jos alko näyttää ettei se ehi pysähtyy ennen estettä ni on väistettävä, ja niihän se oli. tosi hyvin meni sekin.

Sitte R teki noi suoran tehtävät ja sitte sen jälkee mä ajoin meijät pois sieltä.
Oli kyl tosi kiva toi liukasrata! ja opin hurjan paljo :)

1 kommentti:

  1. Tosi kiva ja mielenkiintonen tää sun blogis! :) oot myös super nätti<3!

    fashionsituation.blogspot.com <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥