4.3.2013

pyynnöstä: Kevin 7kk + neuvola

Eilen kirjoitin, etten tulisi sen kummempia tänään kertoilemaan, mutta sain toiveen, että kirjottaisin Kevinin 7kk neuvolasta, joka siis oli tänään ja sitten mitä kaikkea poika jo osaa yms.

Ihan alkuun meidän päivärytmi tällä hetkellä:
 • herätys klo: 7.30-9.00  (Kevin ruvennu nyt heräilemää aikasemmin, kun ennen nukuttu just tasan siihi ysii asti..)
 • Maitoa se 200ml kun herätään
 • liharuoka 1 purkki n. klo: 10  & D-vitamiini tipat
 • ruuan jälkeen päikkäreille eli klo: 10-10.30
 • herätys viimestää klo: 13  (herää yleensä n. 12 paikkeilla)
 • herättyä jua maitoa n. 160ml
 • jälleen liharuoka 1 purkki n. klo: 14.50
 • ruuan jälkeen tunnin unille eli n. klo: 15-16
 • herättyä taas maitoa 160-200ml
 • hedelmä sose 1 purkki n.klo: 17.50
 • ruuan jälkeen taas tunnin unet eli n. klo: 18-19
 • iltapuuro klo: 19.30
 • iltapesuille klo: 20
 • iltamaito klo: 20.40 100-200ml (riippuu söikö kaiken puuron vai ei)
 • yöunille klo: 21.00
Yöllä Kevin ei ole herännyt nyt enää pitkii pitkii aikoihi.. lopetti ne yö heräilyt/syömiset joskus oisko ollu vajaa 3kk iässä..


ruokailu

Kevin syö siis noista purkkiruuista kaikki muut lihat paitsi kalaa ei olla vielä annettu, sitä aletaa nyt kuukauden sisää kokeilemaan. Kaikki hedelmät ja marjatkin menee sekä jugurtti pohjaset.
Ehdoton suosikki ruoka hänel on spagetti ja jauhelihakastike!
Iltasin syö eloveenan kaurapuuroa.
Maidon on saanut 1kk iästä asti korvikkeena, joka meillä on yhä edelleenkin NAN 1.

Kaikki ruuat Kevin syö aina syöttötuolissa istuen, maidon annan aina sängyssä pötkötellen. Ruokien päälle juo aina pari hörppyä vettä.

Kovasti yrittäs iteki saada syödä, yrittää ottaa multa lusikan pois, työntää sormia piltti purkkiin jne. :D


nukkuminen

Kevin nukkuu edelleen tosi hyvin! Yöt ihan täysin ja ilman tuttia. Päiväunilla pitää olla tutti, helpottaa nukahtamista, mutta yleensä herätessä se ei enään ole suussa. Kevin nukahataa mainiosti myös vieraisiin paikkoihin, mutta ei kuitenkaan muualle, kuin sänkyyn.
Ei nukahda ilman puklurättiään/uniriepuaan ikinä.
Kotona kun nukkuu niin hänel on oma mobiili aina päällä, soi sen 20min, jonka jälkeen sammuu itsestään ja Kevin on jo silloin nukahtanut.
¨Meidän sängyssä/vieressä Kevin on nukkunu elämäsä aikana vaan 3 kertaa, silloin joskus kun Rasmus oli armeijassa ja halusin jonkun viekkuuni. Nykyään, jos herää aamulla tosi aikasin niin saatetaan juoda maito ja jatkaa vierekkäin torkuttelua vähän aikaa.
kuvassa paino ei ollut vielä tasaantunut siihin 9530g asti

pesut

Kevin käy kylvyssä joka ilta klo: 20, eli salkkareiden jälkeen, kun minäkin menen sitten samalla suihkuun. Silloin Kevin ei tule mukaan, jos mulla on hiusten pesu päivä, koska Kevin ei tykkää yhtään niistä hajuista mitä niistä teho hoito aineista tulee.  Veteen en yleensä laita mitään vaahtoja, vaan valelen vaan sen ihon vauvan saippualla ja sitte huuhtelen sielä ammeessa ne pois.. Hiuksia ei pestä muutakun sillon, jos niihin on ajautunut jotain sinne kuulumatonta, silloin sillä samaisella vauvan saippualla (hyvin pienellä määrällä) pesen poitsun hiukset.
Kylvyssä Kevinillä on oma kylpylelu, sininen rapu :) Ja Kevin on aina tykänny ihan hirmusesti siitä pesulla olosta, olipa sitte suihkussa tai ammeessa!

Pesujen jälkeen mennään minun ja Rasmuksen sänkyyn köllimään ilman vaatteita ja vaippoja, saa siinä sitä ilmakylpyä. Sitte siinä ennen vaipan laittoa katotaan punottaako peppu, jos, niin sitte rasvataan, mutta harvemmin sitä rasvaa on tarvittu. Korvien putsauskin tapahtuu tässä välissä. Ja kynsien leikkuu, silloin, kun se on tarpeellista.
 

liikkuminen

Kuten olenkin hehkuttanut täällä, niin Kevin osaa kävellä, kun häntä talutetaan. Menee jo useampia metrejä ja melko nopeasti, kun vauhtiin pääsee!
Vatsallaan pyörii edelleen kuin kellonviisari, mutta eteenpäin ei pääse. Välillä työntää itseään taaksepäin käsien avulla.
Yrittää kyllä kovasti jalkoja heilutella ja pyrkii eteenpäin, konttaus asentoa ei ole ottanut kertaakaan.

muuta

Potalla käydään edelleen, joka alotettiin parisen viikkoa sitten.
Aamulla heti herättyä ja maidon juotua, mennään ja aamupissa tuleekin sitte yleensä sinne. Sillon, kun rupeaa pusaamaan kakkaa niin viedään heti potalle istumaan.
Ennen poikaa ei häirinny yhtää vaikka tavaraa oli vaipassa, että sen huomasi vain hajusta, että pitääpä mennä vaihtamaan. Nykyään alkaa hirveä huuto, heti jos sattuu kakka menemään vaippaa, ettei olla potalle keretty tai on nukkuessa tehnyt. Huuto alkaa myöskin kun vaipassa on pissaa hieman enemmän.

Kevin leikkii oikeestaan millävaan, soppa kauhakin käy! hauskimpia on kuitenkin kaikki mistä lähtee jokin ääni.

vaatekoko 74 menee joistain yksilöistä vielä just ja just 68, vaipoissa käytetään lidlistä saatavia toujours teippivaippoja koko 4, mun mielestä toujoursit on paljo parempia kun liberot tai pambersit, mutta sehän nyt on vaan mun mielipide :)

Hampaita suussa pyöreät nolla, kyllä sielä on edelleen tuloillaan, mutta ei ole läpi asti edelleenkään yksikään päässyt =/

Kevin oppi tänään, kun sil on sen puuhamatos semmoi apina, millä on rulla kädes ja ku sitä pyöräyttää ni se rupee soimaan, Kevin siis oppi tuon systeemin, odotti aina, että musiikki loppu ja pyöräytti rullaa aina uudelleen :')

Mitähän muuta?  Noh ei tule mieleen, joten kyselkää jos tulee jotain! :)

Sitte vielä neuvola kuulumiset

painoa: 9530 g
pituutta: 71.5 cm

Tässä postauksessa esiintyneet kuvatkin ovat tämän päivän neuvola käynnillä otettuja.

Neuvolassa oli joku sijainen tänään ja se katteli Kevinin päätä, että se on toiselta sivulta littanampi, kuin toiselta, ohjeeksi sanoi ´´nukuttakaa toiselle kyljelle`` vastasin, että Kevin on aina nukkunu selällään, johon hän sitte sano, että sittehän asialle ei minkään voi, mutta eipä tuo vaarallista ole eikä edes huomattava ero niissä sivuissa.
Sitte Kevin pistettii jumppa patjalle vattallee ja katottii miten se seuraa lelua katsellaan ja kääntää päättään äänen suuntaan ja suoriutui noista loistavasti!
Sitte katottiin istuma-asento ja selkärankaa, niin ihan suorassa oli ryhti.

Seuraavalla kerralla sitte 3.4 on myös lääkäri käynti.

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva tää postaus! :) Kiva kun kerroit teidän päivärytmistäkin. Kevin syö paljon enemmän kiinteitä kun Nella. Meillä syödään aamupuuro, mutta illalla ei syödä puuroa vaan velliä. :) Ja maitoa juodaan aina ennen päikkäreitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva jos tykkäsit! :)
   Meillä taas ei aamusta syödä sitä puuroa :D Vellejä mä en oo tykänny harrastaa ollenkaa, enkä aijo jatkossakaan, jokanen tavallaan :)
   Aamusin ei poika jaksa odottaa sitä puuron valmistusta/lämmitystä enkä minäkään jaksa nousta sitä tekemään.... Meidän aamut alkaa yleensä hyvin hitaasti sieltä sängyn pohjalta :D

   Poista
  2. Jep, vellit on sellanen kiistelty aihe jostain ihmeen syystä. :) Toiset antaa, toiset ei. :) Mäkin eka ajattelin, etten aio niitä antaa, mutta meillä oli ihan hirveetä toi Nellan nukuttaminen joskus niin pakko oli sit jotain uutta kokeilla ja vellit onneks osittain tepsi silloin siihen! :)

   Voih, alkaispa meilläkin sängyn pohjalta aamut. ;D

   Poista
  3. Nii meillä on aina nukhatanu niin, et senku vie sänkyy ja peitto päälle (tai kesällä työns vaunuis partsille) ni nukahtaa ihan ettei mitää.. joskus saattaa puol tuntii höpötellä siel iteksee ja sit nukahtaa :D
   Mä oon niin aamu-uninen, ettei ois toivooka et muka nousisin aamulla heti vääntää jotain puuroo ja vieläpä ennenku poika herää, kun se ei jaksa sit ruokaa aamul odottaa yhtää.. Mut hyvä jos teil se vellin anto sit autto edes vähän :)

   Poista
 2. Anonymous5.3.13

  Miten Kevin ei heräile yössä ollenkaan?? :0 Ole onnellinen et saat nukuttua ite, meidän sankari kun on heräilly/hötkyilly syntymästään asti joka yö. Nyt kun tullu noi liikkumiset yms niin pomppii pinnasängyn laitoja vasten eikä meinaa rauhottuu nukkuu.. Omat unet on ollu kortilla ja se vaikuttaa kyllä päivän jaksamiseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä, oon ihmetelly ihan samaa :D Mahtavat unen lahjat pojalla ja olen siitä kyllä niiiin ilonen! :)
   Minkä ikänen teidän lapsi on?
   Meillä kun ei vielä osaa nousta itse seisomaan, niin saa nähdä rupeeko hankalaksi sitten, kun osaa tosiaan sielä sängyssä ite alkaa puljailemaan..

   Poista
  2. Anonymous5.3.13

   Meidän poika on kohta 8kk eli taitaa olla suurin piirtein kuukauden Keviniä vanhempi. Tekee kaikkee muuta paitsi ei vielä ite kävele ilman tukea :) mahdoton menijä! Painonki takia tullu vähä sanomista neuvolassa kun ei menny käyrillä, mut minkäs teet kun poitsu vipeltää sen minkä kerkee... Nyt oon alkanu syöttämään enemmän niin painookin tullu hyvin ja ollaan taas käyrälle päästy. Kaipa se pitäis joku unikoulu aloittaa et tilanne paranis... :/

   Poista
  3. aaa okei :) Oppinut sitten nopsaa kaikki jutut! eiköhän se kohta sitte kävele ilman tukiakin :) Mutta niinhän se kaikilla lapsilla menee, että paino alkaa putoomaan, kun rupee enempi liikkumaan.. Nii kannattaa kokeilla kaikkii mahollisii keinois, että saisit itekki levättyy enempi!

   Poista
 3. Tosi kiva postaus :)!

  VastaaPoista
 4. kiva, jos tykkäsit! :)

  VastaaPoista
 5. Mun poika herää yöllä yleensä 2 kertaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥