10.5.2013

9.5.2013 Kevinin eka sana

Tein eilen blogille myöskin omat facebook sivut, jonne päivittelen pikakuulumiset ja linkitän postaukset, jotta tekin, jotka ette ole bloggeriin kirjautuneet, pääsette helposti yhellä klikkauksella lueskelemaan meidän höpinöitä. TÄSTÄ pääset fb sivuille.

Eilen Kevin sai se saman flunssansa takasin, josta oltiin n.viikon verran oltu erossa. Toivottavasti tästä ei lähde nyt joku sairastelu kierre!

Minun äiti ja Kevinin kummi oli eilen illalla meillä ja oli todistamassa asiaa, josta jo fb:n puolella hehkutinkin: Kevin sanoi ensimmäisen selkeän oikean sanansa! ´´mamma`` ja katsoi mua suoraan silmiin ♥ Eikä se voinut olla vahinkokaan, koska pikku äijä sanoi sen eilen monta kertaa sekä tänään heti aamulla, kun herättiin. Yritin saada kyseistä tapahtumaa videollekin, mutta ei hän sano mitään, kun hämmentyy kamerasta, eikä kyllä sano silloinkaan mitään, kun pyydetään :D


No lisäksi mun iso pieni vauva on alkanu ymmärtää kokonaisia lauseita!
Äiskä sano eilen Kevinille ´´hae pallo`` ja vieritti pallon hänen ohitse. Kevin läks pallon perää ja otti sen käteen. Sitten minä sanoin ´´tuo pallo äidille`` -poika vaan katso kummissaan. Sanoin ´´tuo pallo mammalle`` Niin rakas kiltisti toi ja antoi sen pallon mun käteen!
apukokkina

Sitä mä vaan ihmettelen, että miksi hän ymmärtää mut sanalla mamma, kun hänelle ollaan aina hoettu  äitiä? ´´äiti ottaa pyykit`` ´´anna äidille suukko`` jne.  No ehkä joskus oon lipsauttanu mami tai juurikin sen mamman, mutta silti, ihmettelen.
pyykki vuorossa

Toinen mitä ihmettelen on se, miksi hän ei osaa sanoa ´´pallo`` vaan se on ´´llo`` tai ´´allo``, kun kuitenkin ´´papapapa`` tulee eli osaa -pa- tavun...
Niin Kevin siis tosiaan matkii sanoja, joita hänelle sanotaan ja yrittää ne sanoa oikein, mutta aika hakemistahan se vielä on! Eikä tuon ikäseltä vielä pidäkkään odottaa suurempaa kielellistä kehitystä.

No sitten ne Kevinin nukkumiset.. Hän nukahtelee tosiaan useinmiten istuma-asentoon tai jollekkin mutkalle.
Sain yksi ilta siitä istuma nukkumisesta kuvan, eikä hän edes heränny vaikka tuli tosi kirkas salama sielä pimeydessä!

Eilen illalla nukkuma-asento oli ihan suht normaali, mutta olipa pakko sekin ikuistaa, kun toinen oli niin yli suloinen!

Tänään pitäisi Kevinin Roope-kummin tulla käymään.
Lisäks olis kaupassa käyntiä ja siivoilua.
Lajittelin taas pitkästä aikaa kasan Kevinin pieneksi jääneitä vaatteita. En haluaisi ihan hirveetä kasaa niitä säästää, kun kuitenkin jos/kun(?) joskun tulee toinen lapsi, niin haluan sillekkin sitten ostaa uusia ihania vaatteita. Mutta sitten taas Kevinilläkin on ollu niin niin ihania vaatteita, joita ei raattis heittää poiskaan. Mutta saahan niitä sitten taas niistä säästetyistäkin valikoitua, mitä haluaa seuraavalla pitää päällä.

Säästääkö muut lapsien vaatteita seuraavia varten, vai ostetaanko kokonaan uudet, kun sen aika tulee?

Viikonloppu onkin hulinaa täynnä! Huomena olisi heti aamusta pumppitrimmi ja sitten päivällä ne Rasmuksen kummipojan 2-vuotis synttärit, jotka on samalla Kevinin elämän ekat synttärikutsut. Sen jälkeen Kevinille pitäs tulla Vili-kaveri kyläilemään äitinsä kanssa. Ja sunnuntainahan onkin äitienpäivä.
Olen myös ajatellut tehdä laajemman postauksen minun/meidän tulevaisuuden suunnitelmista.

Mutta näillä höpinöillä, hyvää viikonlopun alkua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Anonymous11.5.13

  Ois kiva jos tekisit semmosen postauksen missä Rasmukselt saa kysellä kysymyksii ja se vastaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksestasi! :)
   En uskalla vielä luvata mitään, mutta yritän kysellä, josko Rasmus vaikka suostuisikin.

   Poista
 2. Anonymous13.5.13

  Säästän ns parhaimmat ja kalleimmat ja hyväkuntoisimmat vaatteet seuraaville lapsille :) minusta se on kannattavaa ja kivaa. Osan säästän myös muistona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Niin minäkin olen yrittänyt toimia, mutta tuntuu, että niitä parhaitakin vaatteita on ihan hirmusen paljon :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥