6.5.2013

Kevin 9kk

Tänäänhän Kevin on tarkalleen 9kk ja 2pv. mutta tänään oli neuvola, joten siksi tämä 9kk postaus vasta nyt.

TÄSTÄ pääset 7kk postaukseen ja TÄSTÄ 8kk post.

Neuvolassa
9kk neuvolaa ei normaalisti olisi, mutta haluttiin jälleen päästä ne mitat saamaan.
Kevin oli hirmu kiltti ja reipas, niinkuin aina. Ryömi lattialla ja leikki neuvolan leluilla, naureskeli. Näytti myös tepastelu ja istumaan käymis taitojaan.
Höpöteltiin Kevinin kehityksestä, liikkumisesta, ruokailuista ja nukkumisesta. Pyysin hoitajaa myöskin tarkistamaan ikenet, kun minun mielestä sielä olisi turvotusta havaittavissa ja samaa mieltä hoitajakin oli. Hampaita siis tulossa, mutta mitään ei ole vielä läpi asti päässyt, tiedä sitten kauan antavat odottaa tuloaan.
Sitten ne mitat. Huolestuin. Painoa oli tullut vain70g lisää ja pituutta 3mm. Mutta hoitaja sanoi, että se on ihan normaalia, koska Kevin liikkuu niin paljon ja hänellä oli viimeksi tapahtunut kova pituuspyrähdys.
Joten mitat tänään olivat:
paino: 9780g
pituus: 74cm

löysi tutin lattialta, ei normaalisti päivällä sitä syö


neuvolakorttiin tuli teksti:
´´toimelias poika. Ryömii, nousee seisomaan tukea vasten, tavuja jokeltaa.
Säännöllinen ateriarytmi, yöt nukkuu heräämättä.
Kasvu ok.``

Sitten se neuvolatäti sanoi, että kyllä pitäisi saada Kevin konttailemaan, että ´´laitatte vaan siihin asentoon ja konttaatte itte vieressä`` joo ihan kun ei ois kokeiltu? Jos toinen ei oo kiinnostunu siihin hommaa, niin ei se sitä kyllä pakottamallakaan opi.. 
Lisäksi pientä nalkutusta tuli siitä, että Kevin on paljon seisoellaan ja kävelee, eiks sen pitäis olla hieno juttu? No joo ei, kun lattialle vaan. totesin, että ei se sielä pysy, kun osaa itse nousta pystyyn, että ei sitä väkisin sielä voi pitää, niin täti vaan naureskeli :o

neuvolaan lähdössä


päivärytmi
•Herää klo: 6.30-8.00 välillä,  → maito
•klo: 9 ruoka + vettä + vitamiini
•klo: 9.15-10 välillä päikkäreille, riippuu monelta heräsi yöunilta.
•herää klo: 10.30-13 välillä, vaihtelee tosi paljon  → maito
•Klo:14 ruoka +vettä
•klo:14-15 välillä tunnin päikkäreille, riippuu taas siitä monelta heräs edellis unilta. → maito
•klo: 17.45 hedelmäsose
•klo: 18-19 päikkärit, nykyään enää aika harvoin näille unille käy
•klo: 19.30 puuro + vettä
•klo: 20 iltapesut
•klo: 20.40 maito → yöunille

oli isin kainalos vähä rauhottumassa ♥


ruokailu

Kevin syö 8kk liharuokia 2kpl/pv (Nyt myös kalaa alettu antamaan, eikä ole oireita tullut),
hedelmä-/marja-/jugurttipilttejä 1kpl/pv,
lautasellisen puuroa 1krt/pv (iltaisin)
NAN2 maitoa 4krt/pv kerralla 100-200ml
saa syödä itsenäisesti maissinaksuja, silloin kun aikuiset on kahvipöydässä, eikä Kevinillä ole ruoka-aikaa, max.3kpl kerralla.

Nuo maitomäärät on kuulemma tosi hyviä ja ens kerralla neuvolassa aletaa puhumaan jo siitä vierotuksesta :o kyllä ajattelin sinne vuoden ikään antaa... mutta katsotaan nyt sitten mitä neuvolalla on kerrottavana sitte kuukauden päästä.

Kevin yrittää nykyää sillointällöin temppuilla syömisen kanssa, pyörittää päätään, huitoo käsillä ja vikisee (ei itke), onneks pientä hömelöö saa huijattua, kun esittää, että syödään itse samaa ruokaa, tai antamalla vettä ja heti perään ruokaa.

Syöttötuolista yritetään kiivetä karkuun, joten hinat on oltava aina kiinni.nukkuminen

yöunia tosiaan nukkuu nyt 2h vähemmän kuin ennen, koska herää aikaisemmin.
Nukkumaan käyminen on nykyään yhtä pelleilyä, tästäkin kerroin jo yhdessä postauksessa. Mutta tosiaan, kun pitäisi käydä nukkumaan niin sieltä noustaan seisomaan ja heilutaan kaidetta vasten ja höpötellään, nauretaan, kiljutaan, revitään kaikki tavarat alas tai sänkyyn, mihin vain suinkin yletetään.
Mihinkään näihin Kevinin apinointeihin ei puututa mitenkään, ettei hän opi, että niinhän sen huomion sitten saakin.
Sitten kun väsymys ottaa vallaan, jätkä nukahtelee milloin mihinkin asentoon, yleensä istuvilleen. Sitten käyn sen yöllä, kun hän on sikeässä unessa, kippaamassa selälleen ja peittelen.

Yöllä ei missään vaiheessa käytetä tuttia, ei olla käytetty moneen kuukauteen.
Päiväunilla tutti on mukana nukahtamis vaiheessa, sitten Kevin sen sylkäsee pois eikä vaadi enään takaisin.

Pinniksen pohja on pitänyt laskea alimmilleen ja kaide ylimilleen, ettei poitsu kiipeä sängystään pois.
liikkuminen

Kevin kävelee tukia pitkin tosi hyvin ja reippaasti.
Kävelee myöskin käsikädessä (seistään vierekkäin ja pidetään yhdellä kädellä kiinni), mutta se on vielä hiukan hidasta.
Kaikkea mahdollista vasten on noustava seisomaan, vaippapaketit, tuolit, lelukorit, sohva, ihmisen jalka, kissan pedit, jne.
Osaa myöskin ottaa toisella kädellä lattialta lelun, kun seisoo sohvaa vasten. Pitää siis vain toisella kädellä sohvasta kiinni ja kumartuu lelua kohti.
Osaa tukea vasten nousemisen lisäksi myös laskeutua itse, joka on aivan mahtava juttu, niin ei äidin ja isin tarvi olla koko aika pelko p:n alla, että milloin pikkunen kaatuaa ja lyö päänsä. Kevin osaa kaksi laskeutumis tapaa: joko koukistetaan polvia ja pylläytetään pepulle tai koukistetaan polvia ja laskeudutaan polvilleen.
Tänään Kevin oppi myöskin istumaan nousemisen ilman apuvälineitä. Ennen siis osasi esim. vaippapakettia vasten noustessa pyllähtää pepulle, mutta nyt onnistuu ihan lattialla makoillestakin kieräytys takapuolelle.
Kevin hakee konttaus asennon ja pystyy siinä leikkimään ja olemaan, mutta hänellä ei ole pienintäkään innostusta edes yrittää siinä asennossa eteenpäin.
Pukeminen ja vaipan vaihto on nykyään yhtä ´´tappelua``, kun ei Kevin haluisi olla yhtään selällään, vaan koko aika pitäisi olla menossa joka suuntaan.
muuta

hampaita toistaseksi suussa 0, mutta kuten ylempänä mainittu niin niitä näyttäs olevan pikkuhiljaa tulossa.
Kentsun lempi puuhia ovat: Tv-n katsominen (yllättävän tarkkaa seuraa joitain ohjelmia, noin pieneksi, jos on joku hänen mielestä mielenkiintoinen ohjelma niin vaikka mitä tapahtus ympäril niin katse ei herpaannu tv:stä), laatikoiden tyhjentäminen, tavaroiden heittely lattialle, kiipeily sohvalle-alas-sohvalle-alas, kävely ja pomputus, muiden ihmisten naaman ja hiusten repiminen koko aika silloin jos sattuu ylettämään.


Kevin on oppinut tekoitkun lisäksi myös tekonaurun.
Tavuja tulee edelleen kovasti ja uusia äänteitä ja tavujakin on löytynyt. Mun lemppari tavu on tietysti ´´mama`` :)


Kevin on siirtynyt isompien lasten autonistuimeen, josta kerroin TÄÄLLÄ.
Kevin menettää täysin hermonsa, jos joku asia kielletään/jotain ei saa tehdä/jotain tavaraa ei saa ottaa, mutta emme anna periksi. Jos joku asia on kerran kielletty, se on aina kielletty. Täytyy lapsen pienestä asti oppia, että aina ei saa kaikkea vaikka kuinka tahtois.
Vaipoissa menee toujourssin 5-teippivaippa.
Vaate koko on housuissa 74-80 ja bodeissa/paidoissa/takeissa/kokopuvuissa 80-86.
miksen muka saa tota riepua?!?

hmmm eipä nyt tule muuta mieleen :)

tää oli vielä pakko laittaa, kun kerrankin sain kuvan,
josta edes vähän näkee tuota Kevinin hiusten väriä

5 kommenttia:

 1. Anonymous7.5.13

  Miten muka neuvolatätin mielestä liikaa seisoo ja on jaloillaan?? Eihän touhukas muksu ny pysy lattialla väkisin tai opi konttaamaan pakolla :O ihmettelen hieman noita neuvolan juttuja. Voihan se olla niinkin et Kevin jättää pois konttaamisen kokonaan ja alkaa suoraan sit kävelee :) oon kyl ite huomannu et neuvolan "neuvot" kannattaa joskus laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii mietin ihan samaa.. luulis olevan hyvä asia, että lapsi on kiinnostunut oppimaa/opettelemaa uusia liikkuma tapoja ja varsinkin kävelyä, kun sehän se on tärkein, ei aikuisetkaan konttaile menemään vaan kävelee...
   Niin voi olla, en kuulemma minäkään vauva-aikana kontannut ollenkaan, ryömin ja sitte kävelin :)

   Poista
 2. Siis eihän jokainen lapsi konttaamaan lähe?:D Mun isoveli jätti konttaamisen siksee ja alko suoraa kävelemää :D Jos lapsi on ilonen ni eiköhää se oo pääasia :) Konttaa voi sitte aikuisenaki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei lähdekkään! Itsekkään en kontannut vauva-aikana ja hyvin osaan kiivetä portaita ja tehdä kaiken muunkin olennaisen :D
   Jotkut neuvola tätien kommentit täytyy vaan osata suodattaa ja käyttää sitä kuuluisaa maalaisjärkeä :D

   Poista
  2. No jep :D ite teen Mikenkaa asiat niiku ite parhaaks näen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥