4.6.2013

Kevin 10kk

HUI! Tasan 2kk enään niin on Kevinin suuri juhla.
No itketään sitä sitten, nyt mietitään, minkälainen on Kevin tänään tasan 10 kk ikäsenä.


6 kk, 7 kk, 8 kk, 9 kk <--noita klikkailemalla pääsee edellisiin kuukausi päivityksiin.
Niinpä päätinkin, että en tässä taas kertaa kaikkia juttuja, vaan kerron vain mitä uutta on opittu nyt kuukauden aikana.

Eli päivärytmi on edelleen sama, kuin 9kk, samaten vaippa- ja vaatekoot.

Neuvolassa

Ei täti enään päässyt valittamaan mistään asiasta, koska Kevin on oppinut nyt sen konttaamisenkin, josta viimeksi valitettiin.
Tätsy kehui, kun Kevin niin hienosti touhuili siinä, nousi pystyyn, otti askelia yms.
Saatiin ohje, että nyt voidaan alkaa totuttelee raakamaitoja. Elikkä tuohon korvikkeeseen sekotellaan pieni määrä ihan tota valion rasvatonta maitoa, jota meillä juodaan. Määrää pikkuhiljaa lisätään ja vuoden iässä olisi tarkoitus olla luovuttu kokonaan korvikkeista. Myöskin maustamattomia jugurtteja aletaan harjottelee ja niiden sekaan voi laittaa hedelmä- tai marjasosetta makua antamaan.

Inhottaa, kun seuraava kerta on vasta vuoden iässä, kun me ollaan haluttu tähänkin asti käydä joka kuukausi ottaas ne mitat, mutta ensikuussa se neuvolan täti on lomalla eikä sillä ole edes sijaista...

Nyt mitat olivat tosi hyvät eikä huolen aihetta kuulemma ole.
paino: 10.140kg ja pituus: 75.8cm

Neuvolakortin teksti oli taas melkosen tylsä ja mitäänsanomaton:
´´Konttaa ja kävelee tukia pitkin. Hyvän tuulinen kaveri. Tavuja jokeltaa. Säännöllinen ateria + päivärytmi. Hapanmaitotuotteet ruokavalioon.``


Kehitys liikkumisessa

Kevin pysyy nyt pystyssä ilman tulkea 30-60sec. jos keskittyy esim. telkkariin samalla. Välillä vahingossa ottaa myöskin yhden askeleen ilman tukia. Kovasti yritetään myöskin nousta pystyyn ilman tukea, välillä se onnistuukin, mutta heti pystyyn päästessä horjahtaa. Laskeutuminen onnistuu jo tosi hyvin ilman apuja, ensin kyykkyyn ja sitten pepulleen.
Kevin ei oikein uskalla yrittää lähteä kävelemään ilman tukea, vaikka kuinka houkutellaan, uskon täysin, että pääsisi pari askelta tuetta, jos yrittäisi.

Kevin on myös oppinut konttaamaan tosi hyvin ja ihan siinä oikeassa konttaus asennossa, mutta edelleen mieluiten etenee ryömien, koska niin hän pääsee nopeitin. Kevin on tosi tosi vikkelä! Hänen kummikin totes viikonloppuna ´´Vautsi mikä spurtti! Enpä oo koskaan ennen nähny vauvalla tommosta vauhtia!``
Yks jännä juttu on muuten se, että vaikka tosiaan mieluiten hän ryömii, niin nurmikolla ei edes yrittänyt lähtä ryömimään vaan samantien konttasi. Kaippa hää tajus, että niin on helpompi edetä siinä maastossa.

Olen kyllä kertonut, että Kevin osaa tosi hyvin kävellä sillä taaperokärryllä, mutta nykyään se on hurjan hauska juttu ja hermo menee, jos ei kukaan käännä sitä, kun seinä tulee vastaan. Hätätilanteessa sen työntö onnistuu kyllä myöskin väärinpäin! (kurottaa etupuolelta korin yli kahvalle)

Kehitys äänteissä ja ymmärryksessä

Kevin ymmärtää jo melkosen hyvin kieltosanan, totteleminen onkin sitten asia erikseen. Joskus poitsu tottelee tosi hyvin ja joskus saattaa jopa lähteä karkuun kun kielletään vaikkapa ottamasta jotain esinettä ja ottaa sen silti. Kevin myös hermotuu tosi äkkiä, kun joku asia kielletään/ otetaan siltä pois.

Kevin ymmärtää myös mitä tulee tapahtumaan, kun sanon jotain syömisestä, esim ´´mennäänkö syömään`` tai ´´tule Kevin syömään``, sitte hän tulee keittiöön ja odottaa, että nostetaan syöttötuoliin. Tämäkin tosin tapahtuu vain, jos Keviniä huvittaa, jos on jotain mielenkiintosempaa, niin hänet saa hakea paikalle.

Kevin tavuttaa edelleen samat ´´vaava``, ´´mamma``, ´´pappa`` ja muita kivoja äänteitä on maiskuttelu, päristely, kiljahtelu ja tekonauru.

pari muuta juttua

Hampaita odotetaan yhä!

Meidän pinnasänky vaihtui retkisänkyyn ja siitä kerroinkin TÄÄLLÄ.

Lempilelut ovat pilttipurkkien kannet ja yksi tyhjä muovinen rasia.


Ja nyt en jaksa enään lukea tätä läpi, joten pahoittelen kirjoitusvirheitä!

7 kommenttia:

 1. Tosi outoa, kun mä kysyin tänään tosta maidon aloituksesta, niin sanottiin että vasta 1-vuotiaana. Kysyin, että eikös se tarvii aloittaa jo aikaisemmin, niin ei kuulemma. :o Hapanmaitotuotteet vaan.

  Ihana video. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meijän neukku on muutenki outo, rupesin miettimään että mitä helee on raakamaito... mutta jaa eikai sillä niin väliä, kun se nyt kävi selväks että jugurtteja, piimää ja korvikkeen sekaan valion rasvatonta maitoa :D

   Meillä taas sanoi, että 1-vuotiaana olis tarkotus olla kokonaan niillä, on noissa isoja eroja :o
   Me saatiin tosin semmonen esite/ohjekin missä lukee ´´10-12kk lapsi saa totutella maitovalmisteisiin. Että kaippa se on sitte vaa siitä kiinni mitenkä neuvolan täti haluaa asian ajatella.. niinku moni muukin asia :D

   Poista
  2. Joo on kyllä erikoista. :D Miten se voi muka paikkakunnittain olla erilaista? :D Samaa maitoa ja samanlaisia lapsia ;D Jaa-a.. No, ehkä mekin aletaan totuttelee jossain tossa kuukauden sisään. Kun seuraava neuvola onkin vasta 15.8. Apua, sit tulee hirveesti rokotuksia! :/
   Sanoks se muuten miks just rasvatonta? Jostain luin ettei enää suositella rasvatonta :D

   Poista
  3. Se kysy mitä me juodaan, ja me juodaan juurikin sitä rasvatonta ja sit se sano et sitähän suositellaankin, että se on tosi hyvä, mutta ei sillä niin väliä vaikka jotain muutakin joisi :)

   Joo meil on 6.8 seuraava, ku tulee ne rokotukset tosiaan ni ei haluttu ennen juhlia, et jos niist tulee kiukkuu tai ripulii taas :/

   Poista
  4. Meillä sanottiin, että ei niitä rokotuksia saa ees laittaa ennen kun täyttää 1v :o

   Poista
  5. Eihä? :o Hitto miten nois neuvolois voidaan antaa ihan erilaisii ohjeistuksii?!?

   Mult se kysy et halutaako sil viikol vai seuraaval et onks isot juhlta, sanoin et on aika isot niin sit se snao et kannattaa varmaa sitte ottaa seuraaval viikol just vaa sen takii, ettei oo mitää vaivoi juhlissa ...

   Poista
  6. On kyllä niiiiin outoa! Kai se on vaan uskottava sitä omaa neuvolatätiä :/

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥