17.6.2013

Lola-kissan kotiutuminen

Sisältää paljon höpötystä kissanpennusta, paljon kuvia sekä muutama video!
Ja pahoittelut jo etukäteen videoissa heittelevästä kuvan laadusta! Tarkennukset oli vähä missä sattuu...

Ensin vaikkapa lista, kuinka me valmistauduttiin kisun tuloon.

•Rakennettiin kiipeilypuu
•Ostettiin kissan hiekkaa, ruokaa, pentukissan maitoa, herkkuja, leluja, petejä, harja, kynsisakset, valjaat ja hihna (unohdinkohan jotain...?)
•verkotettiin parveke
•partsin oveen hakanen, josta kissa mahtuu, mutta Kevin ei
•Vessan oveen samanlainen hakanen
•Kämpän suursiivo (eipä se kissa kyllä kattele kuinka siistiä on...)
•kissan vessa hiekkoineen paikoilleen
•ruokakipot paikoilleen ja niiden täyttäminen juuri ennen lähtöä (kuiva raksut ja vesi)
•pedit ja lelut esille
•kamera mukaan ja täys akku kiinni
•haettiin mun äidiltä mun kahen muun kissan kuljetus koppa lainaan
•Kevin hoitoon kissan haun ajaksi

•Ja matkaan! lähdettiin (eilen) aamulla klo 10

Kotiutuminen

Kotimatka meni hyvin vaikka matka oli melko pitkä, 2h autossa. Lola oli kopassa ja välillä sieltä antoi omaa kommenttia parin maukasun verran, mutta sitten jatkoi taas uniaan.
Kotona oltiin n.puol kolme



Kotona mentiin ensin tutustumaan vessaan ja hiekka-astiaan ja sieltä kisu sai jatkaa matkaansa tutkimaan taloa omaa tahtiaan.





Vein pentua useaan kertaan hiekka-astialle ja ruokakipoille, mutta ei tehnyt eikä syönyt. No ei varmaan ollut edes hätä tai nälkä. Mutta kun mentiin Rasen kanssa parvekkeelle, kisulle taisi tulla paniikki, koska sisälle tultua olikin partsin oven eessä kasa löysää. No eihän siinä Lola oli vielä paikalla, näytin kasaa ja sanoin hyi ja kannoin astialle. Hetken se siinä ihmetteli ja sitte meni makkariin sängyn alle mököttämään.
Toisaalta mietin sitäkin, kun me haluttas käyttää kissalla vessa pohjana puupellettiä, mutta kasvattajalla oli ollut hiekkaa, joten vaihdoin nyt sitten pelletin hiekkaan ja saa niin olla sen aikaa, että Lola oppii sen paikan mihin kuuluu tehdä. Sitten kokeillaan vaihtaa hiekka pellettiin.
n.tunti kotona oloa ja neiti suostui syömään ja juomaan.
aijemmin vain ihmetteli kippojaan


Syömisen jälkeen Lola innostui jo jopa leikkimään kiipeilypuun leluilla ja kiipeilemään puussa, lopulta nukahti korkeimmalle tasolle.



Kevin ja Lola

Rasmus haki Kevinin kotiin vähä jälkee viiden.
Kevin oli hirmu innoissaa kissasta (varmaan luuli uudeksi leluksi) olisi halunnut syödä kisun korvaakin, että ehkäpä ihan kiva, ettei jätkällä vielä niitä hampaita ole! :D
Kevin kun oli aikansa saanut ihmetellä kissaa, niin tyytyi sitten vaan leikkimään kisun leluilla ja tarkkailemaan sivusta mitä karvapallo touhuaa. Hirmusen tarkkana vaan saa olla, kun Kevin on niin kauheen kovakouranen, kisua tassusta jo nappas, mutta eipä Lola siihen mitään, kun ei annettu niin kovaa ottaa, että ois sattunnu. Mutta kahestaan niitä ei kyllä voi jättää yhtään! Otettava vessaanki aina jompikumpi mukaan, jos oon yksin niiden kans.









 


Lola oppii

Kun Lola oli saanu leikkiä kyllikseen, meni se fiksuna likkana pakastimen viereen, (pakastimen päällä on ruoka kulhot ja sinne pääsee kaksii eri portaita pitkin, muttei tuo pieni vielä oikeen osaa) katsoi ylös pakastimelle ja maukui. Tulkitsin sen pyynnöksi ja nostin pakastimen päälle ja niinhän se oli, nälkä. Alkoi heti syömään hyvällä ruokahalulla!
Sen jälkeen meni eteiseen pörräilemään ja miukumaan, kannoin jälleen hiekkalaatikolle ja sinne se sitten ekat pissat onnistui tekemään! Jes!







Ensimmäinen yö

Ihan myöhään illasta Lola käveli perässäni vessaan ja teki kakat. Ruokakin oli maistunut hyvin, niin ja pääsipä katti aivan itse jo sinne pakastimen päälle, kiipeilypuutansa pitkin! Oli helppoa mennä nukkumaan, kun tiesi, että pentu on juuri syönyt ja käyny vessassa.
Kun me mentiin nukkumaan, kiipesi Lola kiipeilypuun huipulle ja kävi itsekin nukkumaan. Ei itkua koko yössä, ainankaan semmosta, että oisin kuullu ja mä kyllä kuulen yleensä pienetkin rasaukset ja vinkaukset.


Aamusta klo 6, kun kävin vessassa, rupesi Lola tosi huomion kipeeksi. Tosin ensin se kulki jälleen mun perässä vessään tarpeilleen. Koko yössä ei ollu tehny mitään, sitä ihmettelin. Eikä ole muutenkaan käyny yksin vessassa, vaan mun pitää olla saattamassa sinne. No ehkä se siitä pikkuhiljaa!
Yritin mennä vielä nukkumaan, mutta kisu päätti, ettei se käy ja rupesi riekkumaan meidän sängyssä. Muuten se ei ollut edes yrittänyt meidän tai Kevinin sänkyyn.


Oon kyllä tosi tyytyväinen siihin, miten ensimmäinen päivä/ilta ja yö meni! Ja oon jo ihan myyty tuolle pikku karvapallolle ♥

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥