10.6.2013

Raskauskilojen karistaminen

Tätä on multa jo pyydeltykin, mutta kukapa kehtaisi laittaa itsestään kuvia, joihin ei ole millään lailla tyytyväinen?
Ajattelin tämän nyt kuitenkin tehdä VAIKKA en olekkaan vielä tyytyväinen enkä ´´maalissa``, matkaa on vielä aika lailla. Mutta hyvällä alulla ollaan parempaan päin!
Se, miksi haluan tämän nyt jo tuoda tänne, on se, että haluan päästä kirjoittamaan väliaika tietoja, edistymisestä, muutoksista, tänne muistiin ja tietysti toivoen samalla, että joku, kilojen kanssa kamppailija saisi tästä minun matkasta ehkä myös inspiraatiota. Vertaistukikaan ei ole pahitteeksi!

Laihdutuksen A&O
•Ehkä tärkein on se, että älä tuijota vaa'an lukemia! Totuuden kertoo parhaiten peili tai vielä paremmin vaikkapa ennen ja jälkeen kuvat!
•Jos kuitenkin tuijottelet vaakaa (kuten minä) on muistettava, että paino pomputtelee välillä, ei siis ole maailman loppu jos yhtenä päivänä oletkin pari kiloa painavampi, kuin edellis punnituksessa, ne lähtevät kyllä.
•Vettä on juotava todella runsaasti, 3-4litraa päivässä!
•Pidä ateriavälit 2-4 tunnissa
•Jokainen on myös varmasti joskus kuullut lautasmallista, kyllä täytä lautasestasi suurinosa salaatilla. Se ei lihota, mutta tuo kylläisyyden.
•Avainsana: aamu aerobinen. Käy siis tyhjällä vatsalla vaikkapa lenkillä, heti herättyäsi.
           Siinäpä nyt muutamia.


Teen tuonne ylös minun ja Kevinin sivujen rinnalle myöskin uuden sivun, johon kirjailen edistymistä laihdutus urakassa. En siis linkkaile näitä vanhoja laihdutus postauksia mihinkään muualle (esim. ´´tärkeimmät`` luetteloon, joka löytyy sivu gadgetista) vaan kaikki menevät laihdutuksen omaan sivuun.

No asiaan.
Ennen raskautta 2011 painoni oli 53kg. Sentti mittoja en ollut ottanut.

Raskaus aikana kiloja vaan tuppas kertymään aivan järkyttävää vauhtia ja loppuraskaudesta niitä olikin sitten kasassa 30 ylimäärästä. Elikkä elokuussa painoni oli 83kg.

Sairaalaan synnytyksen jälkeen jäi 11kg. Jolloin siis painoni oli 72kg.
huomatkaa vanne...

Alottelin kotijumppaa. Mutta sekin jäi. Ei ollut aikaa eikä motivaatiota, lihavuuden selitykseksi kelpasi ´´olen juuri synnyttänyt``. No karu totuus iski vastaan huhtikuussa. ´´Olen yhä edelleen melkein samassa pisteessä, eikä lapsen saantikaan enään taida kelvata tekosyyksi.``
Satunnaisilla kotijumpilla tapahtunut muutos:

Tammikuu 2013                                                        Huhtikuu 2013
maha: 100cm                                                               maha: 94,5cm
reisi: 65cm                                                                   reisi: 62cm
peppu: 105cm                                                              peppu: 100cm
paino: 72kg                                                                 paino: 68,5kg

2.4.2013 aloitin pumppitrimmissä käymisen.

Toukokuu 2013
maha: 95cm
reisi: 61cm
peppu: 99cm
paino: 67,4kg

Eipä siis kovin kummosta muutosta.
Siksipä päätin aloittaa 21.5.2013 Jutta Gustafsbergin superdieetin fitfarmin nettisivuilla. Ryhmään liittyminen maksoi 49€ ja siihin sisältyi ruokavalio ohjeet 6:lle viikolle, tarkat liikunta ohjeet ja 4erilaista treeni ohjelmaa, joissa tehtäviin liikkeisiin löytyi ohjevideot sieltä nettisivulta.
Lisäksi Jutta laittoi/laittaa sinne joka viikon alussa tsemppi videon. Ja hommaan sisältyi vielä superdieettiläisten oma suljettu keskustelu foorumi.

Joo ihan tosi hyvä juttu, eikä edes kallis. Mutta vetää ihmisen niin nälkäseksi, väsyneeksi, kiukkuseksi, että nyt kolme viikkoa takana ja en aijo jatkaa. Mutta sain mä sieltä hyvät ohjeet ja evästystä jatkoon omineen!

3vk superdieetillä olleena mitat:
Kesäkuu 10.6.2013
maha: 87cm
reisi: 58cm
peppu: 96cm
paino: 64,2kg

Eli aika hyvä, mun mielestä. Kolmessa viikossa mahasta lähtenyt 8cm, reidestä 3cm, pepusta 3cm ja painoa pudonnut 3,2kg! elikkä n. kilo viikkoa kohden.
Seuraavaksi ennen ja jälkeen kuvat, eli ennen on sillon toukokuussa otettu ennen dieetin alotusta ja jälkeen kuva on tänään, kun dieetistä 3vk menty.
Ja joku ilkeä anonyymi hinkuu halusta päästä kirjoittamaan ´´olet eri asennossa ja eri housuissa ja vedät vatsaa sisään``
Ikäväkyllä edestäpäin kuvassa kädet on eriasennossa, mutta enpä ole sen huomannut vaikuttavan mahan muotoon mitenkään. Myöskin housuni ovat täysin samaa kokoa ja saman malliset ja ei en vedä vatsaa sisään. Voit siis jättää ilkeilysi kommentoimatta, kiitos.

Ja pakko hehkuttaa; mä mahduin tänään mun vanhoihin housuihin!!! JES!
No joo ne on vielä niin tiukat, ettei niitä viitsi vielä käyttää, mutta ennen dieettiä sain ne polven korkuuten, nyt sain ne kokonaan jalkaan ja jopa kiinni!
Entinen housukokoni oli 36, nuo joita sovitin nyt oli reilut 38 ja nyt kilokautenani olen pitänyt 40-42, jotka olivatkin tänään erittäin väljät!Sitten ne ruuat joita olen kuvaillut dieetin aikana, jotka lupasin:
päiväruoka kalasta

päiväruoka kanasta

päiväruoka grillinkautta naudanlihasta

tankkauspäivän aamupala

tankkauspäivän iltapala (uunijäätelö)

tankkauspäivän välipala (hedelmäsalaatti)

tankkauspäivän toinen välipala (leipää ja kalkkunaleikettä)

välipala (maitorahkaa ja mansikoita)


Tarkempia ruoka tietoja, kuten määriä ja mitä kaikkee, en voi kertoa, koska fitfarmin säännöt kieltävät jakamasta niitä tietoja ulkopuolisille.

Tästä eteenpäin aijon jatkaa muuten samallailla, kuin dieetin, mutta en enään punnitse ruokia vaan silmämääräsesti katson, täytän lautasen suurimmaksi osaksi vihanneksilla, syön perus kotiruokaa, syön säännöllisesti, juon vettä paljon, välipalaksi edelleen rahkaa ja herkuttelut vain kerran kuukaudessa tai erityis tapauksissa (kuten jotkut juhlat).

Nyt aijon ottaa seuraavat mitat 2vk päästä ja seuraavat kuvat joko silloin taikka kuukauden kuluttua.
Paino käyrää itselleni piirrän kuitenkin koko aika, päivittäin. Voisin senkin jossain vaiheessa tänne skannatta, siitä näkee hyvin, kuinka rajusti paino voi välillä pomputella!

Jos jollain jotain toivomuksia tähän aiheeseen liittyen, niitä otetaan vastaan!


Palaillaan!

10 kommenttia:

 1. Wau Petra! Voit olla todella ylpeä itsestäsi! Hyvin on kiloja ja senttejä lähtenyt, se aloittaminenhan on yleensä hankalin osuus, nyt se on takana ja edessä upea vartalo! :) tsemppiä jatkoon! Kerrohan aina väliaikatietoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanista tsemppi sanoistasi! :)

   Kyllä varmasti tulen kertoilemaan!

   Poista
 2. Oot kyllä tosi rohkea, kun uskallat laittaa näitä kuvia tänne! :) Tästä on varmasti hyötyä monelle laihdutusta aloittavalle.

  Kyllä selkeästi huomaa jo eron, mahtavasti olet jaksanut!
  Se superdietti oli kyl varmasti tosi rankkaa. :/ Tsemppiä jatkoon, you go girl! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥
   Itse en jotenkin osaa nähdä sitä eroa, vaikka kaikki sanoo, että muutosta on tapahtunut, mutta se tunne, kun tajusi mahtuvansa vanhoihin housuihin, oli ihan uskomatonta! :)

   No mitäs tässä, mietin kyllä pitkään, että kun näille sivuille eksyy aina niitä anoja joilla ei ole mihinkään mitään hyvää sanottavaa... Mutta ihan sama, niiden ilkeilyt pääsee suoraan roskikseen ;)

   Poista
 3. Anonymous11.6.13

  Selvä ero näkyy kuvissa! :) toivottavasti paino ei tule takaisin niinkuin joillan dieteillä on tapana sitten kun ne lopettaa! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Toivotaan ettän ei, mutta kun ei palaa samaksi sohvaperunaksi, niin en usko!

   Poista
 4. Oot kyllä tosi hienosti saanut kiloja pudotettua ja senttejä karistettua. :) Mietin tossa, että mitä tossa tankkauspäivän aamupalassa oikein on? Siis se mitä on lautasella? Näyttää ihan pastalle, mutta tuskin on sitä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hahah siinä on ihan kaurapuuroa ja mansikkahilloa :D

   Poista
 5. Anonymous12.6.13

  wou!! hyvin oot onnistunu ja tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥