30.7.2013

Carena Buggy Light

Sain siis ahaa-elämyksen, kun olin äitini kanssa viime viikolla kenkäostoksilla ja kenkäkaupassa oli näppärät sateenvarjorattaat.
Ihan ensin mietin, että siis onko noita oikeesti olemassa?!? Luulin, että niitä nähdään vain elokuvissa. Varmasti, jos olisin pitänyt silmäni auki ja tarkkaillut muita ihmisiä, olisin nähnyt kyseisiä rattaita. Toisaalta voi myös olla, että olenkin nähnyt ja ajatellut vain, kuka idiootti kuskaa lastaan tollasissa huterissa paskoissa?
Totuushan on, että ne eivät ole mitkään paskat, päinvastoin!
Olen jokaikinen kerta kironnut auton, miehen sekä rattaat alimpaan helvettiin, kun on pitänyt ahtaa niitä vekottimia autoon.
Olen jopa välillä uhannut ostaa Kevinille nukenrattaat, joissa istuisi sitten kauppareissut/muut pikku reissut.
Tähän väliin mainittakoon, että meidän vaunut/rattaat ovat emmaljungan, johon on samaan runkoon vaihdettavissa vaununkoppa sekä rattaiden istuinosa.

Noh tuon oivalluksen jälkeen päätin, että nyt meillekin vihdoin ostetaan tuollaiset sateenvarjorattaat!
Avasin netin ja löysin vaunu-aitan. Sivulta löytyi vain yhdet, mutta ne olivat aivan mainiot.
Eilen tuo tilaus sitten saapui.

Nyt jos jollain on vielä epäselvää, mitkäs ne sellaiset sateenvarjorattaat ovat, niin ne ovat siis rattaat, jotka saa kasaan vähän niinkuin sateenvarjon. Näin niitä on näppärä kuljettaa ja mahtuu jopa meidänkin autoon. Kutsutaan myöskin kaikessa yksinkertaisuudessaan matkarattaiksi.


´´Pieni ja kevyt, mutta kuitenkin vankka.
Kuljetuslukko helpottaa rattaan käsittelyä kokoontaitettuna ja takarunko toimii kantokahvana. Buggy Light on ratas joka on helppo ottaa matkalle mukaan tai vain mukaan kaupungille.``
lainattu vaunu-aitan sivuilta

Vähän tietoa, kyseisistä vempaimista:
•kahteen asentoon säädettävä selkänoja
•5-pistevaljaat
•kuljetuslukko
•kääntyvät/lukittavat etupyörät
•työntöaisan korkeus: 104cm
•paino: 4.9kg
•suositusikä: 6kk - 3+ vuotta

Eilen kasasin ja tutkailin ihan kotosalla noita rattaita ja tänään päästiinkin jo ihan tositoimiin, kun käytiin äiskän kanssa taas ostoksilla (siitä lisää myöhemmin)

Joten seuraavaksi minun mielipiteitä perus + ja - tyylillä!

+istuinosa on tosi pehmoinen, mutta kuitenkin tukeva

+ on kätevää, että selkänojan saa pysymään klipsuilla pystyssä, tai vaihtoehtoisesti klipsut avaamalla rotkottamaan, mutta ainankaan meidän vintiö ei suostu sielä rötväämään, joten olipa se noja missä asennossa vaan, on poika silti pystyssä istuma-asennossa.

+Etupyörät on enemmän kuin mahtavat! Jos menee pitkää suoraa tietä, on näppärää heittää lukot päälle (jotka muuten saa tosi vaivattomasti ja nopeasti) niin ei rattaat vempuiloi mihinkään. Sitten taas ahtaissa tiloissa, kuten kaupassa oli ihanan helppoa se rattaiden käsittely, kun pyörät kääntyilivät tarvittaessa vaikka kokonaan ympäri.

+Työntöaisat ovat sopivan korkeat ja niistä on todella hyvä pitää kiinni, niiden muotoilun ja joustavuuden ansiosta.

+ Lupaus pitää täysin paikkansa! ´´pieni ja kevyt, mutta kuitenkin vankka``
Avattuna rattaat ovat hyvin tukevat, pieniksi en kyllä kutsuisi, sillä esim. kenkäkaupan rattaat olivat paljon sirommat, mutta ne ei sitten olleetkaan noin vankat. Rattaat kasattuna on helppo kantaa yhdelläkin kädellä, sillä eivät tosiaan paljoa paina.

- valjaat ovat turhan löysät. Ne ovat tiukimmillaan, mutta silti tilaa jää sen verran liikaa, että poika pystyy sieltä kurottelemaan.

- Kun rattaat on kiinni, saa ne vain yhdellä lukolla pysymään. Mielestäni lukkoja pitäisi olla vähintään kaksi, niin koko setti olisi paljon varmemman oloinen. Nyt tuntuu siis kokoaika siltä, että se paketti leviää hetkenä minä hyvänsä. Ja tänään se paketti ei tosiaan enään pysynytkään kiinni...

- Jarrut pitää laittaa molempiin pyöriin erikseen. Mutta toisaalta, tuollaiseen malliin ei varmaan ole mitenkään mahdollista saadakkaan sellaista aisaa, joka lukitsisi molemmat pyörät samanaikaisesti.
 
 
 
Onko muilla matkarattaita? Minkä merkkiset? Onko olleet hyvät?

8 kommenttia:

 1. Anonymous30.7.13

  Ensiksi, sun blogi on tosi kiva, koska täällä on paljon erilaisia juttuja, milloin Lolasta, Kevinistä, sinusta, Rasmuksesta teidän arjestä jne. Käyn jopa puhelimella lukemassa näitä koska en voi vastustaa <3 Aina innolla odotan milloin tulee uusi postaus, tuli vaan mieleen kysyä että jos sinä olet 18vuotias, minkä ikäinen Rasmus on?:) Kaikkea hyvää jatkoa sulle ja sun perheelle! <3 :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas ihana tulla tarkastamaan blogia näin aamusta, kun saa heti lukea ihanaa kommenttia! :)

   Olen pyrkinytkin tekemään postauksia laidasta laitaan, arjen löpinöitä, mielipide juttuja ja välillä keskittyä vaan yhteen aiheeseen. Kiva että tykkäät!
   Voin paljastaa, että seuraava arkilöpinä postaus on tulossa torstaina tai perjantaina ;)

   Rasmus on 20-vuotias elikkä vm.-93 :)

   Kiitos paljon!

   Poista
 2. Anonymous31.7.13

  mä kans kirosin aina vaunut,auton ja ukon alimpaa helvettii ku johkuu piti lähtee. siis kuinka vaikeeta voi olla et saa ne vaunut hyvin sinne autoo?! :D onneks sisko sit vinkkas et kannattais varmaa ostaa matkarattaat ni pääsisit vähä helpommal.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! Sitte jos äijä on vielä kasannu auton täytee kaiken maailman roinaa, on täys mahottomuus saada sinne enään mitään vaunuja/rattaita! Kerrankin istuin koko automatkan vaununkopan alla.. jep, tosi kivaa :D

   Poista
  2. Anonymous31.7.13

   haha :DD milloin teet postauksen lolasta? :) ois kiva tietää vähän enemmän siint rodust yms. ja ois myös kiva ku nyt oot alkanu laihtuu et jos voisit tehdä jonku postauksen sun entisist lempivaatteist (ennen raskautta) ja et onko mahollisest viel niit vaatteit tallel ja et jokos ne rupee mahtuu päälle yms.:) (ehkä vähän vaikeest selitetty mut toivottavast ymmärsit :D)

   Poista
  3. Olenkin täälä maininnut, että Ragdoll-postaus on tuloillaan, siitä puuttuu vielä pari kuvaa, sitten se on valmis :)
   yhessä laihutus-postauksessa vilahti yhet vanhat farkut, kun mainitsin, että pitkästä aikaa taas mahdun niihin, mutta hyvä idea, voisin kyllä jossain vaiheessa paneutua tuohon aiheeseen tarkemmin! :)

   Poista
 3. Meillä on Gracon miraget ja oon niihin ollut kyllä ihan tyytyväinen. Niihin saa kaukalon kiinni kätevästi ja oli niin kätevät sillon, kun kaukalo oli käytössä. Ne menee suht pieneen tilaan ja mahtuu varsin hyvin pienemmänkin auton takakonttiin. Meilläkin on emmaljungat vaunut ja ne ei meinaa mahtua ilman ongelmia autoon ja on tosiaan ihan hullun painavatkin! Paremmin ne nyt mahtuu, kun ei oo sitä koppaa niissä, mutta kopan kanssa teki TOSI tiukkaa saaha ne takakonttiin. Siis, kun meillä on porrasperänen auto eikä mitään farmaria.

  Nuo on kyllä hyvät, kun niitä voi aina pitää autossa ja niissä on se kätevä yhden käden kasaus systeemi. Ja on kyllä aika kevyetkin. Noilla voi mennä vähän huonommassakin maastossa, mutta ei kuitenkaan oo mikään ihanne. Noissa on myös mukavan tilava tavarakori alaalla. Sinne mahtuu hyvin vaikka mitä ostoksia. :) Ainoo miinus minkä keksin noista on se, että siinä edessä on sellanen tarjotin missä on juomateline. Niin aina saa varoa sitä, kun laittaa rattaa kasaan ettei se vaan naarmuunnu/rikkoonnu pahasti asfaltista tms. Se sais olla jotenkin muuten järjestetty tai tehty paljon kovemmasta muovista. Muuten oon ollut tyytyväinen. En vaihtais noita kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa kyllä tosi hyvältä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥