19.7.2013

kuulumisia + esittelyssä: A stolen life -kirja

Kerroin aijemmin tilanneeni nelly.com:sta neljä erilaista mekkoa ja kaikki olivat huonoja. Tilasin silloin heti sitten vielä kaksi erilaista, toinen oli olkaimeton lyhyt mekko, josta oli koot s ja m, molemmat pieniä. toinen oli olkaimellinen pitempi mekko ja siitä oli koot s ja l ja kuinka ollakkaan se S oli mitä mainioin! Sopi päälleni aivan täydellisesti! Huh yksi huolen aihe siis vähemmän.
Pisti vaan ihmetyttämään nuo koot, kuinka paljon ne voikaan heitellä mekosta riippuen. Kahesta mekosta L oli aivan liian iso joka puolelta, M oli yhdessä mekossa ihan liian pieni, suurimmassa osassa S ei mennyt lainkaan päälle, mutta sitten tuossa valitsemassani se S olikin juuri täydellinen.
Noh pääasia, että mekko löytyi. En nyt kuitenkaan esittele sitä vielä täällä, ihan siitä syystä, että tiedän erään tutun joka tätä lukee ja jolla on joku kova halu matkia minua ihan tyhmistäkin asioista, joten ihan varuiksi paljastan mekon vasta, kun teen postausta Kevinin juhlista, jonka jälkeen on ihan sama vaikka näkisin kys.henkilöllä saman mekon.
huomaako muut saman, Kevinin toinen silmä on hitusen pienempi kuin toinen?
Itselläni sama vika..

Iida kävi keskiviikkona ja hänelle mekon esittelin ja hän sanoi sen varmasti näyttävän täydelliseltä päälläni, tuli hyvä mieli.
Tiia taas kävi eilen. Hän on ollut joskus ala-asteella/yläasteella paras kaverini, mutta sitten hän vaihtoi koulua eikä oltu hetkeen ollenkaan tekemisissä. Sen jälkeen ollaan aina välillä vaihettu kuulumisia, mutta näkemiset ovat hyvin harvassa, sillä hän päättikin repäistä ja muutta Maltalle. Nyt hän on sieltä ´´lomalla`` suomessa. Hän toi minulle lainaan erään kirjan. Stolen life. Kirja on enkuksi, mutta hyvin yksinkertaista tekstiä. Toki välissä on joitain sanoja joita ei ymmärrä, mutta lauseyhteydessä niidenkin tarkoituksen osaa päätellä tai sitten on myöskin keksitty google kääntäjä!
(en tiedä saako noita suomeksi käännettynä,mutta aidompihan se on lukea niin niinkuin kertoja sen on kirjoittanut)
Takakansi kertoo näin:

In the summer of 1991 i was a normal kid. I did normal things, i had friends and a mother who loved me. I was just like you. Until the day my life was stolen.
For eighteen yers i was a prisoner. I eas an object for someone to use and abuse. For eighteen years i was not allowed to speak my own name. I became a mother and was forced to be a sister. For eighteen years i survived an impossible situation.
On august 26,2009, i took my name back. My name is Jaycee Lee Dugard. I don't think of myself as victim. I survived. A stolen life is my story - in my own words, in my own way, exactly as i remember it.
kirjan kansi, kuva: google

Elikkä kirjan on kirjoittanut Jaycee Dugard, tyttö joka kidnapattiin 11-vuotiaana. Nappaaja oli mies nimeltä Phillip Garrido, jolla oli myöskin vaimo Nancy. Tyttö oli vankina 18 vuotta. Kirjassa hän kertoo kaikki tapahtumat ja miltä hänestä tuntui. Kirjassa on myös kopioita hänen oman päiväkirjan sivuista. Kirjassa on myös muutamia kuvia Jayceen valokuvista.
Kirjan teksti on todella rankkaa, varsinkin kun tietää, että kaikki se, on totisinta totta.
Lisäksi netistä löytää tietoja noista henkilöistä sekä kuvia, jotka ns. herättää kertomuksen eloon.
kuva: google. kuvassa Nancy, Jaycee ja Phillip

En edes tykkää kirjojen lukemisesta, en ole lukenut elämäni aikana kuin kaksi pikku kirjaa kannesta kanteen. Mutta tämän aijon lukea, on sen verran mielenkiintoinen, järkyttävällä tavalla. Uskon, että he ketkä kirjan lukevat ajatuksella alusta loppuun, oppivat arvostamaan vapautta ja omaa elämäänsä edes hitusen enemmän.
Olen lukenut vasta n. 1/4 kirjasta, mutta kun olen lukenut sen loppuun voin kertoa siitä enemmän, jos jotain kiinnostaa?
Onko täällä muita, jotka ovat kuulleet kirjasta/lukeneet sen?

Takaisin kuulumisiin;
Kevin on nykyään ihan liian itsevarma taidoistaan. Yksikin päivä kaatusi samaan kohtaan sohvan viereen kaksi kertaa, kun oli liian kova meno päällä. Tässä lopputulos:

Kuvat otettu samana iltana, mustelmat siis tummuivat tuosta paljon lisää..

Lisäksi pojan olisi nyt kokoaika pakko päästä kiipeilemään jokapaikkaan ja kun ei onnistu, alkaa kiukuttelu. Niin ja se kiukuttelu alkaa myöskin hyvin äkkiä, jos hän ei saa mitä tahtoo. Onko tämä nyt sitä uhmaa?


Palailen taas kuulumisien kanssa ensiviikolla. Jos jollain on jotain postaus toiveita/ehdotuksia, niitä otetaan vastaan edelleen.
Maanantaina myöskin luvassa taas laihdutus päivitystä.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Anonymous20.7.13

  Mielenkiintoinen blogi sinulla =))
  Uutena lukijana lueskelin ja katselin kaikkia aikasempia postauksiasi. Vieläkö muistat mistä olet ostanu tuossa Kevinin puolivuotis kuvissa olevan bodyn? Ihana <3 Minkä merkin se on? Kevin on niin suloinen poitsu <3! Olis muutenkin mielenkiintoinen jonkinlainen postaus Kevinin vaatteista? Mitä merkkiä/liikettä suosit, ym..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Se body on ihan H&M, samaten ne kengät, mitkä ovat joissain puol v. kuvissa. Ei mitää varsinaista merkkiä..
   Oon joskus esitelly Kevinin hattuja ja kenkiä ja vaatteet esittelen aina, kun ostan jotain uusia :)Löydät noita juttuja tunnisteella ´´vaatteet`` :)

   Poista
 2. Anonymous21.7.13

  tosi mielenkiintosta, kerro vaan mielipitees ku oot kirjan saanut luettua! (:

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥