21.8.2013

tapahtumia

Viimeksi, kun laitoin ruokajuttuja, kerroin yhden mun suosikki ruuan helpon ja nopean reseptin. Kyseessähän oli silloin kanakastike.
Nyt vuoron saa toinen suosikkini, joka myöskin on helppo ja nopea!
Tonnikala kastike

Tarvitaan:
•2purkkia tonnikalaa
• 2-4dl ruokakermaa
•timjamia
•tilliä
•jauhoja suurustamiseen

Yksinkertaista:
1. paista tonnikalat pannulla
2. lisää joukkoon kermat
3. suurusta jauhoilla sen paksuiseksi, kuin haluat, muista sekoittaa hyvin tasaiseksi!
4. mausta maun mukaan timjamilla ja tillillä
5. valmis.


Löysin myöskin toisesta blogista hyvän välipala ohjeen lapselle;
Banaani lettuja!
Nekin hyvin yksinkertaiset:
2kpl kananmunia
2kpl banaaniaSekoitetaan ja survotaan sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Paistetaan.
Me paistettiin ne tälläkertaa vohveliraudalla.
Kevin tykkäs! Oli vielä suurempaa herkkua toisella välipalalla, kun sai vohveleiden kanssa mustikka/vadelma pilttiä, nam!

Roope kävi viikonloppuna, muuten ei oikein mitään tehtykkään. Leikittiin Kevinin kanssa tietysti ja päikkäriajat katsottiin Gossip Girliä. Voitteko kuvitella, sain Rasen katsomaan sitä, hah!
Toinen ei vaan oikeen jaksa keskittyä, kun enkku ei vissiin oo ihan hänen vahvin laji ja ohjelmaan ei ekalle tuottarille löytynyt tekstejä, kuin englanniksi.
Itse oon ihan koukuttunut!


Sunnuntai ja maanantai meni aika surkealla fiiliksellä, kun sunnuntai-iltana tulikin ylläri ylläri soitto Rasen vanhemmilta, että eivät tuokkaan autoa niinkuin oli sovittu. Jälleen eivät kysyneet onko meillä mitään tärkeää menoa, koska, no oma persehän on tärkein? Eihän se haittaa vaikka lapsenlapsella olis lääkäri aika, kyllähän sinne kaatosateessa voi kävellä?
No joo onneksi ei ollut mitään oikeesti tärkeää, ainut oli etten vieläkään sitten jumppaan päässyt ja ahdisti joutua olemaan neljän seinän sisällä, vielä kun oli jo ehtinyt innostua, että pääsen vihdoin tekemään jotain mistä oikeasti tykkään ja saan omaa-aikaa sen reilun tunnin.
Lisäksi mua suoraan sanoen vituttaa, että aikuinen ihminen voi olla niin lapsellinen, että uhkailee perättömillä jutuilla Rasmuksen kautta, ja kun minä  pyydän selitystä, en sitä saa. En olekkaan odottanut vastausta nyt kun reilu viikon.
+Lupasivat tankata auton, muttei sitäkään tapahtunut.
Nyt sitten ilmoitin Rasmukselle päivät, jolloin meillä on oikeasti tärkeitä menoja jolloin meillä on oltava auto ja siitä ei edes keskustella, toivonmukaan hän oikeasti ilmoitti ne eteenpäin, noh oman osani olen tehnyt, jos he silti vaativat autoa vaikka tietävät etukäteen esim. lääkäri reissumme, niin voi olla etten kamalan ystävällistä kommenttia annan sille suunnalle, se kun ei ensinnäkään ole meidän vika, että heidän auto on rikki.
Noh onneksi Sanna tuli illasta käymään ja sai jutella ja nauraa jonkun kanssa.


Tiistaina mulla ja Kevinillä oli treffit.. Hmm Kevin on taapero jo, mutta toinen lapsi oli 10kk elikkä vauva vuodella vielä, joten olivatko ne vauva- vai taaperotreffit? No jokatapauksessa.
En ollut Jennaa koskaan nähnyt aijemmin, facebook ryhmän kautta tutustuttiin, kun huomattiin olevamme samalta paikkakunnalta.
Oltiin Kevinin kanssa leikkikentällä vähän etuajassa ja kerkesin hyvin laittaa kengätkin jalkaan, kun kotona se ei millään onnistunut. Sitten parivaljakko saapuikin. Melkein heti heidän perään tuli joku mummo isomman lapsen kanssa ja sen jälkeen hetken päästä kaksi naista ja kaksi poikaa (1½ ja 2½ ikäset), toinen naisista oli myös raskaana. Siinä me oltiin hiekkalaatikolla neljä muksua (tosin tämä toinen poika ja Kevin juoksentelivat välillä ihan muualla kuin laatikolla) ja neljä äitiä. Oli tosi mukavaa vaihtelua kotona kököttämiseen.
Kerkes Kevin sieläkin näyttämään omia mielipiteitään mun kieltoihin..
Mini raivarit saatiin aikasiksi mm. näistä aiheista:
liukumäkeä pitkin ei voi kävellä, nokkospuskaan ei voi mennä, epämääräisiä marjoja ei voi syödä, toisen hiekkakakkua ei voi rikkoa, toisen nenää ei saa puristella, toisen päästä ei saa ottaa hattua pois, ei saa juosta keinun alle jossa toinen lapsi kiikkuu....
No onnekseni toinen pojistakin päätti heittäytyä hankalaksi omalle äidilleen.
Kevin oli hauska, kun kotona hänen on pakko vähänväliin muistuttaa lamppujen olemassa olosta. Osoittaa siis lamppua ja sanoo ´´amppu``. Noh leikkikentällä tää sitten osoitteli taivaalle ´´amppu``, totesin, että ei, sielä on taivas. No uusi yritys ja totean, ei, sielä ei ole lamppu, kun ei ole kattoakaan.
Kun tultiin kotiin ja päästiin rappukäytävään, poitsun ilme kirkastui ja osoitti lamppua. Nyt vihdoin oli taas oikeasti lamppu.

Eilen tuli myöskin tilaamani ifolorin kuvakirja sekä kaksi normi albumia. Noh ne albumit tilasin potretti pajalta. Tiikeri ja ihaa kantiset. No mulle tulikin kaksi tiikeriä. Soitin sille keneltä ne tilasin ja hän oli kovin pahoillaan ja sanoi huomenn (siis tänään) lähettävänsä minulle sen ihaan, minun ei kuulemma tarvitse maksaa hänen töppäyksestään ja voin pitää molemmat tikrut. ´´ilahduta vaikka ystävää`` Tuollaista asiakaspalvelun kuuluukin olla! Jos myyjä töpeksii, on se jotenkin hyvä hyvittää.
Joten kuvaan albumit, kun saan sen ihaan. Samassa esittelen sitten sitä ifolorin kirjaa.

Tänään on tullut vielä kesä takaisin! Toivottavasti olisi lämmin vielä lauantainakin!
Iida kävi hakemassa Kevinin 1v. kuvan ja viihtyikin muutaman tunnin. Illasta pitäisi vielä mun isovanhempien tulla hakemaan omat kuvansa.

Palailen taas loppuviikosta näiden perus juttujen merkeissä, sitä ennen tulossa se albumi-postaus!

2 kommenttia:

  1. Vitsi, mää just mietin tänään, että mikset oo päivitelly mitään tänne blogiin, kun ei oo tullu bloggeriin päivityksiä. Ja nyt vasta tajusin katsoa tänne ite ja huomasin, että oothan sää päivitelly! Mikshän ne ei näy tossa bloggerissä? :O

    VastaaPoista
  2. hmm... mä en tosiaan tiedä :o Ootko kokeillu lisätä tän sinne luetteloon samallail ku minkätahansa muunki lisäisit?

    Mua ihmetyttää itteeni, miksi en saa enään näitä kommentteja niin, että vastaisin tavallaan ´´vaan`` sun kommenttiin, vaan nää kaikki tulee vaa peräkkäin tänne ;o

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥