5.8.2013

Vauvavuoden loppu

Kevinin synttäri-postauksessa TÄÄLLÄ en esitellyt Kevinin saamia kortteja ollenkaan.
Joten ajattelin esitellä ne nyt.
Kuten ehkä huomaatte, otin kuvat korteista ja muokkasin päälle niiden sisältämät tekstit.

Olen säästänyt kaikki Kevinin saamat kortit, olipa ne syntymän johdosta, ristiäisistä, nimipäivistä, puolenvuoden täyttämisestä, mistä vaan. Ja aijon säästää jatkossakin. Osa on vauva-aika kirjan välissä ja loput yhdessä isossa kirjekuoressa, joka tosin varmaan vaihdettava jonkinsortin laatikoksi.

Facebookissa (omassani, ei blogin) Kevin sai osakseen onnitteluja ja yksi kommentti osui naulankantaan: ´´Vitsi aika on menny nopeesti! Onnea!<3``

Niin on todella mennyt juu! Mihin se vuosi oikein katosi?!?
Vastahan mä kärvistelin sen valtavan masun kanssa ja odotin malttamattomana pojan syntymää,
vastahan rakas syntyi,
vastahan me päästiin sairaalasta kotiin,
vastahan mä odotin, että Kevin oppii uusia asioita.

Nyt hän jo melkein juoksee!
Nyt hän on jo vuoden vanha!

Nyt hän ei ole enään virallisesti vauva, vaan taapero.
Tuntuu hassulta ajatella, että olen nyt kunnon hulivili taaperon äiti.

Jos saisi palattua ajassa takaisin, mitä tekisin toisin?

En ainankaan hoppuilisi siinä, että kuinka äkkiä poika oppii jotain asioita. Eläisin rauhallisemmin päiväkerrallaan, sillä kyllä jokainen oppii ne asiat mitä kuuluukin. Niitä oppimisen iloja ei saa enään takaisin, en saa enään ikinä takaisin sitä hetkeä, kun Kevin lähti ryömimään, en saa takaisin sitä, että Kevin hymyili ensikerran. Enkä varsinkaan saa takaisin sitä aikaa, kun rakas vaan möllötti paikallaan minun syleilyssä ja maailma pysähtyi.

Ostaisin myöskin paremman kameran aikaisemmin. Ärsyttää, kun ekoilta kahdelta-kolmelta kuukaudelta (joihin sisältyi myös ristiäiset) ei ole kunnon hyvälaatuisia kuvia.

Ottaisin enemmän vidoita. Tämä liittynee myös tuohon ylempään, koska edellisellä digikameralla ei paljo videoitu, kun oli niin huonoa laatua. Kevinistä on kasa videoita semmoisena, kun osaa jo liikkua.

Nuuhkisin sitä ihanampaakin ihanaa vauvan tuoksua paljon paljon enemmän!

Ulkoilisin pojan kanssa enemmän.

Siinä kait ne. Aika hyvin olen saanut elettyä vauvavuoden Kevinin kanssa niin, ettei ole jääneet suuremmat asiat kaihertamaan.

Fiilikset ovat sekavat.
Toisaalta on haikeaa, että se vauva-aika on nyt ohi eikä takaisin tule.
Toisaalta taas odotan jo innoissaan, mitä taaperokausi tuo tullessaan.

Odotan, milloin Kevin saa vihdoin hampaita.
Odotan puheen kehittymistä, pääsen vihdoin tietämään mitä toinen haluaa, mitä hän ajattelee, mistä hän oikeasti tykkää ja mistä ei ym.
Odotan, että Kevin oppii leikkimään enempi ja pääsen kunnolla mukaan hänen leikkeihin ja mielikuvitukseen.
Odotan myös muuttoa ja sitä, että Kevin saa uusia kavereita, vaikkakin rakkaan tarhaan laittaminen hirvittää jo nyt, vaikka siihin on aikaa vielä (onneksi) toinen tämmöinen vuosi!
Odotan jollain oudolla tapaa myöskin kunnon uhmaa. Kyllähän Kevin jo on pitkän aikaa osannut olla hankala halutessaan, mutta sitä kunnon itkupotkuraivari-uhmaa pelokkaana odotan yhä.

Ja loppujen lopuksi en oikeastaan edes halua odottaa yhtään mitään! Kevin saa hampaat, kun saa, kyllä ne sieltä ennen tekareita tulee.
Kevin varmasti oppii jonain päivänä myös puhumaan, vaikken asiaa sen kummemmin pohtisikaan.
Kevinhän leikkii joka päivä enemmän ja ´´paremmin``? Ja muutenkin oppii joka päivä jotain uutta tai jonkun vanhan jutun hoksaa paremmin.
Miksi mä nyt miettisin tarha juttuja? Kevin menee vasta ( vai sittenkin JO?!?) vuoden päästä tarhaan, sitä ennen ehitään niin paljon kaikkea. Ehtii tulla vielä toisetkin synttärit ennen sitä!Kevin oli ihanin vauva, nyt hän on ihanin taapero. Voiko olla mahdollista, että joka päivä rakastan tuota hönttiä enemmän?
Joka päivä tuntuu, että ei- en voi rakastaa ketään yhtään tän enempää,
silti joka ikisen hymyn ja naurun, kyyneleiden ja lohdutuksen, uuden oppimisen ja epäonnistumisen, jokaikisen yhdessä koetun hetken aikana tunnen rakkauden vaan kasvavan ja kasvavan.

Vuosi taaplattu tätä matkaa yhdessä ja matkaa on (toivonmukaan) vielä paljon jäljellä! ♥
Äidin rakas♥


Ps. Jos joku ei ole huomannut sivulla näkyvästä ´´tulossa:`` -osiosta, huomena siis luvassa Kevinin kuukausi postaus/osittain kait myös vuosi postaus!


2 kommenttia:

 1. Anonymous6.8.13

  Täytyy sanoa että olet kyllä monipuolisin bloggaaja kenet tiedän ! Pidän todella paljon blogistasi, jatka samaan malliin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! Jatketaan ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥