25.9.2013

Kevinin kuulumiset

Tein Kevinistä kuukausi -postauksia 7kk-1v. Nyt olin ajatellut tehdä aina 3kk välein samantapaisen jutun, mutta tähän väliin tulikin tämä blogin 1v. viikko ja ajattelin sen kunniaksi tehdä tämän jo nyt.
Kevinillä siis ikää tällä hetkellä: 1v. 1kk 3vk
Jos olet missannut jonkun kk -postauksen, pääset linkeistä niihin käsiksi:
7kk
8kk
9kk
10kk
11kk
1v.

Kevin on jo kunnon taapero. Kevin kävelee kovaa vauhtia ja melkein jo juoksee, perässä pysyminen vaatii jo välillä tosissaan työtä ja silmiä myös selkään. Mini mies osaa näyttää tahtonsa hyvin selkeästi ja olenkin täälläkin kertonut meillä olevan jo uhmaa. Uhma näkyy meillä mm. kiukutteluna ihan typeristä asioista, rajojen rankalla kokeilulla, nukkumattomuudella, kieltojen sivuuttamisella, ottamalla kaikki konstit käyttöön (yrittää potkia, purra, lyödä..), vieraskoreus on kadonnut, oma tahto on saatava kuuluviin keinolla millä hyvänsä..
Välillä Kevin järjestää niin kammottavan sotkun, ihan vaan kokeillakseen huomaanko minä, jos hän nykäsee puurohiutaleet alas kaapista tai huomaanko, kun hän nykäsee verhot alas. Ne on niitä hetkiä, kun suljen silmäni hetkeksi, vedän syvään henkeen ja ajattelen mielessäni; kun mä silmäni avaan, kaikki on taas ennallaan.
Onneksi hän on myös kova auttamaan. Hän auttaa tiskikoneen tyhjennyksessä, mielellään auttaisi myös silloin, kun kone tulisi täyttää.. Hän auttaa ostosten kantamisessa, imuroinnissa, pölyjen pyyhkimisessä ja roskien viennissä. Usein kyllä selviytyisin kaikista noista asioista puolet nopeammin ilman apulaista, mutta eipä se mitään silloin, kun ei mihkään ole kiire.
Voi kunpa tuo siivousinnostus kestäisi seuraavat 17-vuotta!
Aina hän ei kyllä ymmärrä sitä siivouksen ideaa. Jos pitäisi lelut kerätä pois, niin samaanaikaan, kun minä vien tavaraa laatikkoon, Kevin purkaa niitä poispäin.


Kevin on myös kova kiipeilemään, sohvalle on osattu kiivetä jo piiitkän aikaan ja oppi silloin heti myöskin, kuinka tullaan alas. Eilen hän sitten oppi myöskin normaalille ruokailutuolille kipuamisen, eihän siinä muuten mitään, mutta kun oppisi myös ymmärtämään, että siinä pitää istua nätisti eikä pelleillä! Onneks meidän sänky on niin korkea, ettei tuo tule sinne pääsemään pitkään aikaan itse.
No tykkää hän kiipeillä muuallekkin, minne ei niin mielellään tarvis kyllä mennä.. Saa olla aina pelkopersiissä, että millon se tulee jostain pääeeltä alas.
Meillähän ei kotona ole missään portaita, muutakuin rappukäytävässä, Kevin yleensä kulkee portaat käsikädessä kävellen, mutta parikertaa olen laittanut siihin kontilleen, niin kylläpä on osannut kivuta ne portaat niinkin, vaikkei ole edes harjoitellut.


Kevin on oppinut myös riisumaan kaikki vaatekappaleet edes osittain itse.
Kokonaan itse osataan ottaa pipo, hanskat, kengät, sukat, vaippa, housut, kauluri. Muut vaatii pientä apua, esim. paidassa minä pidän hihan suista kiinni, niin hän saa vedettyä kätensä pois hihoista ja sen jälkeen osaakin itse vetää paidan päänyli. Väärinpäinhän ne aina menee, mutta ihmekkös se, kun ainakin meidän taloudessa mene aikusella miehelläkin vaatteet nurinpäin pyykkikoriin...
Yöpuku on joka aamu joko kokonaan pois päältä, 1-2 hihaa pois paikoiltaan tai yöppi on pelkkä lannevaate.
Pukeminen ei luonnistu mitenkään, oikeastaan minkään vaatekappaleen kohdalla! Nyt kyllä onneksi antaa minun jo taas pukea hänelle, kun n. ½kk sitten oli vielä se, että tuli kamala hepuli, jos yrittikään laittaa housuja hänelle jalkaan.

Olen niin onnellinen, ettei Kevinille ole tullut (vielä) sitä vaihetta, kun ei suostuta syömään. Olen nimittäin kuullut monilta tuosta syömättömyydestä. Meillä korkeintaan yrittää parikertaa pyörittää päätään ruualle, mutta lopulta syö kuitenkin. Itse syömistäkin harjoitellaan välillä niin, että hänel on lusikka ja minä ohjaan. Sormiruokailua toki on harrastettu jo monta kuukautta. Ajattelin aloittaa kunnolla syömäharjoittelun itse vasta sitten, kun oppii sen idean mun avustuksella ja kun menee ohi tuo vaihe, että jos joku ei onnistu heti niin heitetään homma ihan lekkeriksi.


Pottailut alotettiin puolivuotiaana, kuten olenkin kertonut. Alkuun se meni ihan hyvin, vaikka harvoin mitään pottaan saatiin. Sitten tuli flunssa ja potta tauko ja sen jälkeen se ei ollutkaan herrasta yhtään kiva juttu. Meillä oli potta suunnilleen kirosana n. 3kk, n. 11kk iässä se alkoi taas sujua ja nyt ei enään tule vaippaan muuta kuin pissa. Toki jos jossain ollaan niin ei ole mahdollisuutta pottaan niin silloinhan se on vaippaan laitettava, mutta kotioloissa vahinkoja käy hyvin harvoin, yleensä vain silloin jos on vatsa sekaisin. Pieni ei osaa kertoa/ilmaista hätäänsä vielä mitenkään, mutta viedään aina jokasen ruokailun jälkeen ja hän on oppinu sen rytmin. Jos alkaa vääntö vaikka kesken ruuan, hän ymmärtää, kun sanotaan, että pitää hetki pidättää, syödään ensin, sitten potalle.
Vaipoissa käytetään päivisin edelleen lidlin toujours housuvaippojen  pienin koko, 4.
Öisin käytetään teippejä, kokoa ´´liian isoa``, koska muuten fuskaa.
Vaatekokona edelleen 86-92, suurimmassa osassa 86 vielä, riippuu aina ihan vaatteesta ja merkistä.Hampaita suussa edelleenkin nolla kappaletta, mutta kovasti on nyt vaikuttanut pidemmän aikaan, että ikenien alla jotain tapahtuu! Onhan se niin, että kun tuo hampaiden tulo on mennyt näin myöhäseksi, on ienkin paksuuntunut, jolloin hampaan läpitulo vie pidemmän aikaa.
Sanavarasto on tällä hetkellä vielä aika suppea ja sanoja unohtuu ja sitten taas välillä muistuu mieleen. 'sinnepäin' sanoja on paljon, mutta tässä lista oikein sanotuista sanoista tähän mennessä: vaava, mamma, pappa, mopo, äiti, ottaa, joo, lamppu, loppu, kukka, tyttö.
Kuitenkin Kevin ymmärtää ihan hirmusesti asioita, sitä on vaikea itse edes ymmärtää, miten noin pieni voi ymmärtää niin valtavasti asioita/puhetta, vaikkei itse osaakkaan kertoa juttuja, ainenkaan niin, että muutkin ne jutut ymmärtäisi!


Kempsun lempi puuhia on kaikki kielletty, tanssiminen, erilaisten asioiden ihmettely ja tutkiskelu, ulkoilu, kissan kanssa leikkiminen, kaikki tyhjenä - täytä -tyhjennä -leikit, höpöttely, kiipeily, epämääräinen mölinä, siivoomisessa ´´auttaminen``, kylpeminen, leikkiminen äidin tai isin kanssa tietysti, peilailu, edelleenkin muiden hiusten repiminen kun siihin tilaisuus tulee ja vaikka mitä, mutta tuossa ne suurimmat suosikit!Kevin on aika sopeutuvainen, niinkuin lapset yleensäkin eikä hänen inhokki lista kovin pitkä ole.
Mutta asioita joista hän ei pidä on se, kun kielletään jokin asia, kun ei saa tahtoa läpi, autossa istuminen pidempään, kuin 15min. , pukeutuminen, nenän sierainten tyhjentäminen, kynsien leikkuu (koska mieluiten tutkisi saksia itse).
Muuta en oikein keksi..

Sellainen on meidän taapero tällähetkellä. Maailman ihanin ja rakkain kiukkupylly ♥

Millaisia muiden päälle 1v.:t ovat/ovat olleet?

2 kommenttia:

 1. Ihana Kevin ♥ Suloinen pikku kiukkupylly. Mekin muuten käytetään sanaa kiukkupylly. :D R sanoo mulle monesti, että ''mun oma kiukkupylly'' ja sit Nellalle käytetään kans :DD

  Vitsit miten osaa hienosti kiipeillä! Vaikket ehkä haluiskaan että osaa haha. :DD Nella osaa kiivetä vaan olkkarin pöydän tai siis tollasen säilytysrahin päälle mitä käytetään pöytänä. Sohvalle ei onneksi pääse vielä itse eikä muualle edes oikeen koita.

  Paljon oli hyvinkin tutun kuuloista, yllättävää koska on niin saman ikäisiä. ;)

  VastaaPoista
 2. Joo se on monesti ku lukee sinunki Nella-postauksia, niin monessa kohtaa tulee mieleen ´´mäkin voisin sanoa just noin`` ´´tai jep, näin meilläkin`` :D Nooh mekun muutetaan niin Kevin opettaa noi kiipeily taitonsa Nellalle, sit et saa enää istua hetkeäkään rauhassa jos neiti on hereillä ;)

  Mä sanon taas Rasee Myrmeliks jos sit kiukuttaa :D Se on niinku myrtsi murmeli, eli myrmeli...
  Ja mua se sanoo kans kiukkupyllyks :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥