25.10.2013

Kotina 1.6.2012-31.10.2013

Joku varmaan ihmettelee otsikon päivämääriä. Virallisestihan me muutettiin 15.10.13, ainakin kirjoilla, vanha asunto tyhjennettiin 21.10.13, mutta vanhan asunnon vuokrasopimus on tämän kuun viimiseen päivään asti.

Millainen oli kotimme reilun vuoden ajan?
Asunto oli meidän perheen ensimmäinen yhteinen koti, minun ja Rasmuksen ensimmäinen yhteinen koti, koti jonne vauva tuotiin sairaalalta.

Asunto oli hyvältä paikalta, lyhyt matka lähikauppoihin, terveyskeksukseen, neuvolaan, keskustaan. Keskellä kaikkea, mutta kuitenkin rauhallinen paikka.

Pohjaratkaisu asunnossa miellytti kovasti, seinät oli uusittu juuri ennen meidän muuttoa.
Kuitenkin asunnosta löytyi ajan mittaan paljon vikoja.
Lämmitys ei toiminut, talvella sähkölaskut oli jotain ihan kamalaa, kun joutui pitämään kallista lisäpatteria päällä koko aika, jos meinasi välttyä jäätymiseltä.
Kaikki naapurien äänet, jopa pissalla käynnit, kuului todella selkeästi, no joo sehän on kerrostalossa aika normaalia.
Hissi löytyi, mutta eipä siitä paljon apua ollut, kun aina jokatapauksessa joutui kahdet pätkät portaita menemään. Lisäksi hissi oli ihan tajuttoman pieni.
Viemärit teki tepposia ja kolme kertaa meidän kylpyhuone/Wc muuttuikin uima-altaaksi.

Tuossa ne suurimmat viat, vikalistaa voisi jatkaa loputtomiin valittamalla kaikista pikku vioistakin.
Niin ja niistä naapureista.

Muuttoome oli parikin syytä.
Suurin oli se, että muutto olisi jokatapauksessa edessä, koska kouluni jatkuu täällä päin seuraavana syksynä.
Toinen syy oli ahtaus. 52neliötä, kaksio. Kyllä se käy pitemmän päälle ahdistamaan, kun ei ole omaa makuuhuonetta ja makuuhuoneen jakaminen tuon taaperon kanssa ei tullut enään kysymykseen. Asunto muutenkin alkoi käymään todella ahtaaksi.
Tiedän kyllä, että jotkut asuvat vieläkin ahtaammin.

TÄSTÄ vanhaan koti -postaukseen

Nyt on kuitenkin erittäin haikeat fiilikset, katsella kuvia tyhjästä kodista. Uusi koti tuntuu sisältäpäin jo kodille, mutta ulos katsoessa on ihan vieras olo. Lisäksi täältä puuttuu ne tärkeimmät ihmiset.

Eroavaisuudet vanha vs. uusi

Uudessa kodissa on ehdottomasti parempaa
tilavuus, n. 20neliötä enempi tilaa, meillä sekä Kevinillä omat makuuhuoneet.
äänet, yllä mainitsin huonoista äänieristeistä (tai siis, niitähän ei varmaan ollut ollenkaan), nykyisessä kodissa en ole kuullut mitään naapureiden elon ääniä, pari kertaa kuullut porausäänen patterin kautta ja kerran hyvin hyvin vaimeasti musiikin basson.
• säilytys tila, vaikka edellisessä kodissa oli vaatehuone, tuntuu, että täällä on silti enempi tilaa vaatteille, kengille, laukuille yms. Myöskin kanahäkki varasto tuntuu olevan himpunverran tilavampi.
• kylppäri/wc, vanhassa kodissa joutui heittämään kaiken irtoavan eteiseen, kun meni suihkuun, sinne ei mahtunut kuin yksi pyykkikori, ei pesukonetta, ei pyykkitelineitä, ei mitään ylimääräistä. Miten voi ihminen olla niin onnellinen siitä, että wc/kylppäriin mahtuu pyykkikorit, telineet, pesukone, kissan astia, potta ja jopa pyykitkin kuivumaan eikä mitään tarvitse ikinä siirtää mihinkään?!?
•Sauna, vanhassahan ei saunaa ollut, mutta toisaalta päästiin milloin vain sukulaisille saunomaan.

Vanhassa kodissa parempaa oli
•halpuus, sähkökulut (paitsi talvella) ja vuokra oli todella pieniä tähän verrattuna
• läheiset, pystyin näkemään äiskää keskimäärin 2kert./vk ja tietysti kaverit, isovanhemmat, Kevinin kummit, oli kaikki siellä
•parvekkeen sijainti, parveke oli hiton pieni, mutta riitti meille, nykyinen on tosi iso, mutta ärsyttää, että sinne kuljetaan makuuhuoneen kautta
•veden maku, ennen vesi maistui vedeltä, nyt se maistuu vedeltä JA kloritelta.

Olen kyllä pääsääntöisesti tosi onnellinen muutostamme ja tunne varmasti vahvituu, kun oppii kulkemaan tuola ulkona ja alkaa näkemään kavereita yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥