28.10.2013

oma koti kullan kallis

Muutettiin siis Kouvolasta tänne Vantaalle, kirjoilla 15.10.2013, tavarat tuotiin 21.10.2013
Jos joltain jäänyt välistä meidän edellinen koti, sen esittely löytyy TÄÄLTÄ

Alunperin oli tarkoitus, että emme enään ikinä muuta kerrostaloon, mutta onneksi joustettiin siitä vielä tämän asunnon kohdalla.
Asumme siis vuokralla kerrostalon toisessa kerroksessa.
Tässä on kaikki lähellä; päiväkoti alakerrassa, toinen parin minuutin kävelymatkan päässä, ilmainen kerhohuone ja kuntosali, keskustaan kävelee alle 10min. Juna-asemalle menee 2-5min, neuvola, kauppoja, ravintoloita, apteekkeja, kioskeja, bussi pysäkkejä, siis kaikkea on lähellä.
Tämä talo on rakennettu vuonna 1997, eli ei kovinkaan vanha.
3H+K+S  70.5 neliötä
Saatiin maalata kaikki seinät itse uusiksi ja pariin seinään tuli myöskin tapettia.
verhoja ja keittiön pöytäliinoja meillä on kolmet eri, eli kesäksi, joulun ajaksi ja välikausi, koristeetkin vaihtelee vuodenajan mukaan.
Kuvia ottaessa oli loppusyksy, joten menossa noista välikausi sisustus.
Laitan jälleen, täällä usein vilahdelleen pohjakuvan asunnostamme, jottei minun tarvitse yrittää selittää mistä huoneesta mennään minnekkin jne.

Eteinen
on melko pieni, mutta kuuluuko sen nyt niin iso ollakkaan? Siihin mahtuu kaikki oleellinen, joten en valita.
olohuoneesta päin kuvattu, oikealla keittiö, vasemmalla vessa


wc/kylppäri & sauna
R-A-K-A-S-T-A-N! En ikinä uskonut olevani onnellinen niinkin yksinkertaisesta asiasta, kuin se, että kylppäriin mahtuu kaikki mitä sinne kuuluukin mahtua!
Kylppärissä on myöskin lattialämmitys.
eteisestä kuvattuna

Keittiö
Ihanan tilava, ruokailuryhmä sopii sinne mainiosti ja kaappi- ja tasotilaa on tosi hyvin!
Olohuoneelta kuvattu, vasemmalla eteinen (kuva vääristää penkin päällisten väriä)

Väreissä on pyritty siihin, että pääväri olisi ruskea hieman eri sävyissä ja mikäs sen kanssa paremmin sopisi väripilkuksi, kuin keltainen, jota löytyy Kevinin syöttötuolista sekä ruokatuolien päällisistä.

Olohuone
Myöskin ihanan tilava. Kaikki mahtuu mitä pitikin mahtua, eikä tee edes tiukkaa.
Myöskin ihanaa, että keittiö ja olohuone ei ole eristyksissä toisistaan, vaan pystyy vaivatta keskustelemaan vaikka toinen olisi sohvalla ja toinen syömässä. Näiden välillä säilyy myöskin näköyhteys mainiosti, joten saa rauhassa syötyä, jos Kevin vaikka leikkii olohuoneessa.
Eteisestä/Keittiön suulta kuvattuVäreissä pyritty jatkamaan sitä keittiön ruskeaa erisävyissä, lisänä valkoinen. Väripilkut näkyy kirjotustuolissani, kasveissa&ruukuissa sekä koristeissa; vaaleanpunaista, violettia, vihreää

Kevinin huone
Inhottavan pitkulan mallinen, mutta silti tarpeeksi tilava. Neliöhkö huone olisi ollut tietysti kivempi, mutta meneehän se näinkin. Kevinistä on hurjan kivaa, kun ikkunat on kodissamme matalalla, joten hänkin näkee omanhuoneensa ikkunasta meidän parvekkeelle.
Suurin plussa Kevinin huoneessa on vaatekaapit! Ennen jouduin survomaan pojan vaatteet pieneen lipastoon, nyt kaappeihin mahtuu siististi ja selkeästi kaikki hänen vaatteet, vaatteet joita ei edes käytetä usein/ei sovi vuodenaikaan, hänen omat pyyhkeet ja lakanat, kengät, jotka ei ole käytössä, vieraiden peitot&tyynyt yms.kolmireikä pistoketta, johon netti laitetaan, ei ole kuin Kevinin huoneessa, sekin on aika huono juttu..
Vitriinin alahyllyillä ei ole tavaraa, koska Kevin oppi avaamaan nyt nuo ovet (ylettää vaivatta kahvoihin)Lapsen huoneeseen on melko vaikeaa saada tiettyä väriteemaa, eikä mielestäni tarvitsekkaan. Jos jotain äkkiseltään pitäisi sanoa, niin varmaan sininen ja vihreä, koska kaksi seinää on hennon vihreät + yöpöytä ja tulevaisuudessa sänky, ja sinistä edustaa sohva ja pari seinäkoristetta.

Meidän huone
Ihanan pesämäinen. Miinusta tulee kyllä ehdottomasti siitä, että huoneesta on tehty niin kapea, ettei sinne sovellu leveä parisänky niin, että molemmin puolin olisi yöpöytä, koska muuten ottaa vaatekaappien ovet kiinni. Siksipä vain toisenpuolen on pöytä ja toinen jokseenkin hölmösti siotettuna, mutta minkäs teet!
Jos jollain on joku loistava idea tähän yöpöytien mahtumattomuuteen, niin kertokoon sen nyt!
Väriteema: mustaa, tumman ruskeaa, väripilkkuina vaalean ja kirkkaan punaista

parveke
IHANA, en ole ikinä nähnyt kellään näin hiton isoa parveketta (olenko kertonut jo tarpeeksi monta kertaa, että parvekkeemme on tosi iso?) Se korvaa hiukka vajaata säilytystilaa, kun saan pidettyä sielä kaikkea roinaa, eikä se silti näytä, ainakaan minun mielestä, miltään roinakasalta. Lasit ovat myös ihan mahtavat, eipä tarvii tehdä lumitöitä tai kastella sukkiaan sielä sateen jälkeen! Kesällä parvekkeelle tulossa myöskin kisuille toinen kiipeilyteline, kun eipä tarvii sitäkään pelätä, että ne johkun tippuisi ja sielä kesällä varmasti ihanan lämmin kisujen kölliä.
Itse tykkään kodistamme tosi paljon, mitäs mieltä te olette?

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♥