28.10.2013

Tutustumista

Maanantai-Keskiviikko oltiin vain sisällä ja laitettiin asuntoa kodiksi.
Torstaina lähdettiinkin sitten tutustumaan ympäristöön ulos.
Lähdettiin keskustaan, jonne ei ollutkaan yhtään pitkämatka. Keskusta oli edelliseen kaupunkiin verrattuna tosi iso, mutta ei sielä hirveästi mitään ollut. Ruokapaikkoja tosi paljon, joka rakennuksessa useampi. Vain yksi vaatekauppa (ainakin mitä minä näin) ja sekin oli Seppälä, K ruokakauppa, valintatalo, prisma, kioskeja, useampi apteekki, terveyskeskus, joku kaupungintalo vissiin jne.
Aijemmin kyselinkin, että mikähän mahtaisi olla samankaltainen, kuin kouvolassa robinhood ja sain vinkin tarjoustalosta. Sekin löytyi keskustasta ja käytiinkin siellä. Ilokseni huomasin sen olevan ihan samanlainen, kuin robinhood ja löysin sieltä teippiä, lamppuja, tekstin korjaus rullan mikä liä sekä Kevinille ihanan tikru bodyn.

koko 86

Pyörittiin myös asemalla pariin kertaan ja Kevinkin näki ensimmäistäkertaa elämässään junan.
Takaisin tullessa pysähdyttiin sisäpihallemme, että Kevin pääsisi purkamaan energioitaan. Poitsulla meinaan on virtaa riittänyt niinkin paljon, että yksi ilta kompastui omiin jalkoihinsa ja sitten olikin nokka veressä..
Ulkoillessa tuli huomattua, että Kevinhän osaakin kiivetä itse sellaiseen pömpeliin, mihin mennää portaita ja laskeudutaan liukumäkeä! Vitsit hän oli ylpee, kun pääsi ylös tasanteelle.
Sen jälkeen onkin saanut mennä itse rappukäytävän portaatkin. Kevin ei siis konttaa niitä portaita, vaan menee lähinnä karhukävely asennossa.
Oli pakko lähteä aika ripeään sisälle, kun alkoi satamaan oikein kunnolla, eikä mulla ja Rasmuksella ollut mikään paras vaatetus siihin säähän. Noh siitähän Kevin ei tykännyt yhtään! Väkisin sai pojan kantaa sisälle, samalla, kun rappukäytävässä kaikui raivoisa itku huuto.


Perjantaina oli perinteinen kauppapäivä ja päätettiin mennä siihin lähi prismaan. Se oli jotenkin ihan erinäköinen, kuin mihin oli tottunut. Parkkihalli oli julmetun pieni, siinä oli monta kerrosta ja jos auto tuli vastaan oli toisen väistettävä johku suuntaan.
Sisätilat oli tosi kivan näköset, sieläkin oli vissiin kolme kerrosta. Kerroksiin oli lajiteltuna, että mitä missäkin oli. Esim se ruokapuoli oli yhdessä kerroksessa, ei tarvinut seikkailla kerrosten välillä. Yksi kerros ei kamalan iso ollut, mutta isompi, kuin vaikka edellisen paikkakunnan lähi k-ruokakauppa.
Tehtiin sieltä myös yksi ihan mahtava löytö! Moni varmasti tietää tuon kyseisen koiran, osa sitä inhoaa ja osa rakastaa. Jotkut lapset ei kiinnostu siitä yhtään ja toiset oppii sen avulla vaikka mitä!
Noh itse en ole jaksanut vaivata päätäni sellaisella, vieläkun on suhteellisen hintavakin. Nytpä se vaan oli ihan pakko ostaa, kun puoleenhintaan sai!!
Sielä siis oli pöytä missä oli leluja alennetuin hinnoin, tuo koiruus oli jäljellä ainoa laatuaan. Joulupukin pakettiin vain odottamaan.
Lisäksi löysin Kevinin nimpparipakettiin paidan, paketissa kun ennestään oli farkut. Muuta lahjaa Kevin ei meiltä nimppareilla saa, koska a) vieraat tuo kuitenkin taas jokainen jotain b)Kevin ei hirveesti mitään tarvitse ja c) kohta on jo joulu ja haluan siihin panostaa enempi lahjojenkin kannalta.Viikonloppuna käytiin Vantaan Jumbossa etsimässä kirkkaan punaisia kipposia kynttilöille sekä mulle color maskin hiusväriä.
No miten kävikään... Hiusväriä ei löytynyt mistään, kynttilöille tarkotettuja punasia kippoja ei ollut, muutakun jotain iittalaa ja kastehelmeä hintaan 30€/kpl, En voinut vastustaa kiusausta ja Kevinin pukinpaketti löysi lisää sisältöä muodossa; kolmet housut. Lisäksi löysin vielä sen puuttuvan punaisen yläosan Kevinin jouluasuun, jossa oli jo punaiset farkut. Anttilasta tarttui myöskin mukaan uusi keittiön kello, makkariin pieni punainen kello, sekä Kevinille oma siivoussetti, kun on niin innokas aina auttamaan kaikessa siivouksessa. Sekin jää odottamaan jouluaattoa.
n. 14€ ja sopii niiin hyvin meidän keittiöön!

No löytyi sitten punaiset juomalasit niille kynttilöille, toivotaan, että kestää sen kuumuuden!

Astetta järkyttävämpi näky tuo kimallus kellossa, mutta oli ainut punainen!
Viikonloppuna myöskin ulkoiltiin vähän lisää ja seikkailtiin puhelimen mapsin avulla katsomaan missä neuvola on. Se löytyikin helposti eikä sinne kestänyt kävellä kuin alle 10min.
Siinä matkalla huomattiin myöskin toinen päiväkoti! Sekin on niin lähellä, että kun seisoin sielä ulkoaitauksen porteilla, näin meidän alaoven! Pitää tässä joku päivä soittaa sinne ja kysellä vähän, että pystyykö hoitopaikkoja varaamaan kuinkapaljon etuajassa, kun Kevinhän tarvisi paikan heinäkuun lopulla. Mulle on tuosta meidän alakerran paikasta tullut niin huono fiilis, että siksi nyt olen miettinyt sitä toista. Tuossa alakerrassa ne tarhatädit (tai ainakin yksi heistä) käy tuossa ulkoaitauksen vieressä tupakalla, leikkialue lapsilla on todella pieni eikä siinä ole kuin hiekkalaatikko ja pieni kiipeily hökötys, jossa portaat ja pieni liukumäki. Tilat on pienet, mutta lapsia on tosi paljon.
Noh takaisin siihin meidän reissuun.
Käytiin jälleen vielä uudelleen siinä juna-asemalla, koska Rasmus ei uskonut, että siihin pääsee paljon lyhyempääkin reittiä, eikä niin, että keskustan kautta pitää muka aina kiertää. Ja jälleen olin oikeassa, ei meidän alaovelta kestänyt siihin laiturille, kun se 2min. Ihan loistavaa, kun kaikki on niin lähellä! Kävelyn jälkeen Kevin sai jäädä tunniksi vielä ulos leikkimään, kun oli niin hyvä sää kerrankin ja voi sitä riemun määrää! Ulkoilun jälkeen maittoi ruoka ja unikin paremmin, kuin aikoihin. Harmittaa, etten muistanut ottaa kameraa ulkoilullemme mukaan.

Kevinkin pääsi viikonloppuna ensimmäistä kertaa meidän omaan saunaan ja yllätykseksemme osasi olla sielä tosi nätisti!
pikkuapina keksii jokapäivä uusia paikkoja, mihin kiivetä...

Nyt on erilaisten papereiden täyttöä, puhelinsoittoja, hermojen menetystä ja ehkä vielä vähän ulkoiluakin aina jossain välissä.
Olen saanut kuvattua asuntomme nyt muuten, ainoastaan makuuhuoneen kuvat puuttuu, joten pian pääsen julkaisemaan teille asuntopostauksenkin!

4 kommenttia:

 1. Anonyymi28.10.13

  Yleensä päiväkotihakemus tehdään netissä ja sieltä saa sitten valita ne päiväkodit mihin haluaa paikkaa hakea :) että eikun vaan vantaan kaupungin nettisivuille seikkailemaan ja kattomaan että miten siellä hakemus tehdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :o Kun mulle on sanottu, että niihin voi alustavasti soittaakin, toki siis virallinen netissä..
   Noh pitääpi mennä kattelemaan noita :)

   Poista
 2. Toi Kevinin haalari on niiiin ihana! Ja suloinen on poikakin toki. :)

  Mun ymmärtääkseni Tarjoustalo ja Robin Hood on samaa konseptia tai silleen, että sama valikoima suunnilleen, Tarjoustalo vaan on pääkaupunkiseudun jne. :)

  Kiva kun olette sopeutuneet hyvin ja kaikki on niin lähellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään :)

   Joo niin miekii aloin miettii yks päivä ku tuli joku mainos, missä oli samas mainokses jotenkin ne roppari ja tarjoustalo :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥