20.10.2013

Uuden kodin pintaremontti

Oltiin katsottu etukäteen netistä VVO:n maalikarttaa, kun tiedettiin, että saadaan heiltä valita millä väreillä maalataan asunto.
Oli heti selvää, että keittiöstä tulee ruskea. Muutamien päivien päästä päätettiin, että olohuonekin voisi olla sitä samaa ruskeaa.
Kevinille valittiin hyvin hailakan vihreä, koska hänen uudet kalusteet ovat vihreitä (sänky ja yöpöytä).
Meidän makuuhuoneesta tiedettiin vain, että joku mikä sopii meidän mustan tapetin kanssa.

 

Väreistä valikoitui siis HIEKKA V401 (keittiö & olkkari), SAVI J484 (meidän huone), LEHTO G 450 (Kevinin huone)
Olhuoneeseen tulikin ikkunaseinä valkoiseksi. Kevinillä kaksi seinää haalean vihreät ja toiset kaksi sellaiset harmaan ruskeat?

Lähdettiin lauantaina heti aamusta matkaan. Kisu piti raahata mukana, kun olisi mennyt äiskälle liian hankalaksi, jos oitaisi se viety sinne Kevinin kanssa.
Mukaan otettiin taas myös niin paljon tavaraa, kuin kyytiin mahtui.
Onneksi saatiin äidin miesystävältä lainaan kuomullinen peräkärri.

Ensimmäiseksi uudella kodilla oli kamala raaahaaminen tavaroissa ylös kahdestaan.
Seuraavaksi päästiin seikkailemaan kaupungille, kun piti löytää lähin huoltsikka ja navigaattori vakuutti sen olevan kesekellä peltoa... Onneksi löydettiin se sattumalta melko pian, sillä mittari oli näyttänyt pidemmän aikaa uhkaavasti nollaa.
Tankki täynnä seikkailemaan K-raudalle ostamaan maaleja ja puuttuva jalkalista. Mukaan saatiin myös suojapaperia, maalaus välineitä ja perus työkaluja VVO:lta. Itse piti myöskin ostaa tikkaat, koska unohdettiin keittiöportaat vanhalle asunnolla (loppujen lopuksi ihan hyvä... ei meinaan oo ihan yksiväriset portaat enään ne!)
K-raudasta piti mennä ruokakauppaan ja päätettiin, että laitetaan vaan meidän osote navigaattoriin niin kyllä matkalla joku kauppa tulee. Noh, ensimmäinen olikin kauppakeskus Jumbo.
Jokainen voi vaan mielessään kuvitella sen, kun kaksi pikkukylän tallukkaa laitetaan sellaseen halliin satojen ihmisten keskelle etsimään ruokakauppaa ja sieltä tarvikkeita ja lopuksi vielä autoa sieltä kymmenien parkkipaikkojen joukosta!


Sitten takaisin kotiin laittamaan paikkoja.
Viikonlopun aikana kerettiin maalaamaan kaikki seinät, tapetoimaan, siivoamaan edes osittain, kasaamaan 2x yöpöytä, sohvapöytä, ruokailuryhmä, 3x tv-taso, vitriini. Lisäksi vielä verhojen kiinnitys (mun tuurilla kiskoihin ei sopinut ne nipsut mitä mulla pussillinen on!), pyyhkeiden&lakanoiden&vaatteiden paikoilleen viikkaus, turvalukon kiinnitys, lamppujen kiinnitys.

Sen lisäksi, että nipsut olivat vääriä, pitää soittaa isännöitsijälle, sillä puolet asunnon lampuista ei toimi, saunan lampun ritilikköä ei ole vieläkään korjattu, nimeä ovesta ei ole vieläkään vaihdettu.
Eikä siinä vielä kaikki, toisiksi viimosena kun kasattiin yhtä kaappia, huomattiin, että yllärä ylläri, sieltähän puuttuu takalevyt sekä ovet! Jyski ei vastannut, kun yritettiin soittaa, vaikka piti olla neljään asti auki. Tosi kiva nyt sitten taas vaihdella niitä tuotteita, kun meille oli tullut ylimääräisiä osia niiden puuttuvien sijaan.
tästä siis puuttui osia


Viikonloppu oli todella todella väsyttävä ja nytkin kirjoitan ihan silmät ristissä. Oli myös aika hyvä tervetuloa pääkaupunkiseudulle: oltiin parvekkeella yöllä n. klo 00 ja katseltiin siinä, että kuinkas lapset siihin aikaa pihalla juoksentelee. Parivaljakko tuli pusikoiden välistä lähemmäs ja huomasin heidän olevan aikuisia, edellä juokseva nainen. He juoksivat peräkanaa meidän partsin ohi ja siinä kohdalla huomasinkin perässä juoksijan olevan poliisi... Vielä puolentunnin päästäkin sieltä jostain kulman takaa kuului huutoa ja juoksu askelia.
Nukkumaan eilen päästiin kahden jälkeen ja aamulla taas kymmeneltä herätys.

Nyt en uskalla luvata yhtään, milloin kerkiän palata näppäimistön ääreen, sillä huominen ainakin menee taas ihan täysin muutto hommissa ja lisäksi on paperi hommia, ja muita juoksevia asioita!
Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä ja ajatuskatkoja.

5 kommenttia:

 1. yllätys et jyskin tavaroist puuttuu jotain osii :D kivan näköin kämppä teil! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no älä :D pikkasen vituttaa kun kaappi meinaa kaatuu kokoaika, kun se on vinkkaras ilman niitä takalevyjä. Varmaan niiden uusien osien kuljetukses menee taas seuraavat puolvuotta... :D

   Poista
  2. Ne jyskin työntekijät vois tarkistaa ne pakkaukset ennenkö antaa asiakkaille niit :D on se sit kiva ootella et saa puuttuvat osat et saa huonekalut käyttöö... :D

   Poista
  3. Juu ja tarkistas viimestää siinä vaiheessa, kun antaa uutta settiä tilalle... Käytiin meinaan just vaihtamassa se viallinen kaappi ja saatiin uus tilalle, oikeilla osilla... Ainut pikku vika vaan, kun ovi on paskana :D

   Poista
 2. voi luoja.. :D hyvä tuuri teil :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥