16.10.2013

Uusi asunto - tuleva kotimme

Luvassa kertomus eilisestä päivästä, joka on suuri osa meidän muutto projektia. Välissä myös vihdoin kuvia tulevasta kodista.
Eteinen

Eilen oli suuripäivä, Asutaan nimittäin nyt virallisesti Vantaalla.
Minun isovanhemmat tuli vahtimaan Keviniä puoli 11. Pakattiin auto ja lähdettiin matkaan.
Ensin ajettiin VVO:n kotikeskukseen tekemään vuokrasopimus paperit, sinne oli ihan helppo löytää eikä jouduttu edes jonottamaan vaan päästiin suoraan hoitamaan asiamme.
Olin jälleen lukenut paperit huolimattomasti ja meille selvisi vasta siellä, että avaimet pitääkin hakea toisesta paikasta.
No sinne ei sitten ollutkaan niin helppo löytää. Rasmuksella meni hermo, mulla meinasi rakko haleta, pyörittiin ympäriinsä eikä tiedetty missä ollaan tai minne pitää mennä, kyseltiin ohikulkijoilta neuvoa eikä kukaan osannut auttaa. Loistavaa.
Oltiin aijemmin oltu jo yhdellä parkilla, joka oli maksullinen ja lähdettiin sitten VVO:lta saamamme kartan kanssa etsimään sitä maksutonta parkkia. Ei löytynyt. Oltiin aikamme pyöritty ja lähdettiin takaisin sinne maksulliselle parkille ja tajuttiin, että se etsimämme toimisto oliki ihan siinä parkin vieressä, kylläpä otti päähän.
Saatiin avaimet ja kysyttiin missä lähin vessa. Saatiin ohjeet, joiden mukaan oli jälleen mahdotonta löytää perille. Luovutin ja lähdettiin ajamaan asunnolle, jonne oli matkaa 20minuuttia. Itku pääsi jokaisissa punaisissa valoissa.
Onneksi asunnolle oli helppo löytää, kun oli sielä jo pari kertaa pyöritty.
Eteisestä kuvattu

Keittiöstä kuvattu

Asunnolla olikin enempi siivottavaa, kuin oletin. Lisäksi vanhat asukkaat oli kantanut yhden keittiökaapin takaisin, vaikka sanottiin, ettei tarvitse, koska tuomme tiskikoneen siihin.
Ei muuta, kun kaappi takasin kanahäkeille.
Seuraavaksi Rasmus alkoi asentamaan kattolamppuja ja tuli esiin toinen ongelma.
Meidän lamput oli sokeripala kiinnityksellisiä, mutta asunossa olikin kannat pistoke kiinnitykselle.
Ei muuta, kun soittoa tutulle, joka sitten antoi ohjeita Raselle, kuinka ne saa liitettyä.
kylppäri/WC


Sauna

Minä siivoilin ja laitoin tuomiamme tavaroita paikoilleen. Rasmus kiinnitti lamppuja ja paikkaili seinissä olevia reikiä. Sitten mittasin vielä seinät ja soitin isännöitsijälle maaleista, joka ei sitten tarvinnutkaan niitä seinien mittoja, vaan vasta sitten, kun mennään ostamaan niitä maaleja VVO:n piikkiin, pitää kertoa sille myyjälle/värien tekijälle, että paljonko me mitäkin tarvitaan.
Samalla kerroin, että asunnosta puuttuu pätkä jalkalistaa ja hän sanoi, että jos osataan se itse kiinnittää niin voidaan sekin heidän piikkiin ostaa samalla, kun ne maalit.
Keittiö


Aika meni hirvittävän nopeasti ja paljon jäi vielä keskenkin. Lähdettiin pois viiden aikoihin ja oltiin kotona vähän jälkeen seitsemän.
Kevin oli ollut jälleen oikein kiltisti, syönyt ja nukkunut hyvin. Flunssakin alkaa onneksi pikkuhiljaa helpottaa!
Olohuone

olhuone

Seuraavaa muutto -postausta tulossa varmaan Perjantaina, näistä täällä päässä tapahtuneista hommista ja sitten yritän sunnuntai-iltana vielä keretä kertoa viikonlopun maalailuista yms.
Kevinin huone

Meidän huone

Parveke
Itse tykkään asunnosta ja uskon, että siitä tulee vielä oikein hyvä, kun saa maalattua ja huonekalut paikoilleen!

2 kommenttia:

 1. Asunto näyttää ihanan isolle ja saatte siitä varmasti kodikkaan, teidän perheen näköisen kodin! <3
  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä ainakin näin tyhjillään oikein tilavalle ja valoisalle :)
   Kyllä sen on huomannu, kun edellisissä asunnoissa mitä katottu ei tullut sitä fiilistä mikä tästä, että tämä on se meidän koti!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥