2.11.2013

hampaat - hampaattomuus

Blogiani lukevat varmasti tietävätkin, ettei Kevinillä ole vieläkään yhtää hammasta, ikää ylihuomenna tasan 1v. 3kk.
Useimmilla lapsilla on jo muutama hammas ennen yhtävuotta, myös minä itse sain ekan hampaani 8kk ikäisenä.
Rasmuskin kuulemma, muistaakseni, saanut enne ekoja synttäreitä legoja suuhunsa.

Kevinin vauva-ajan kirjan hammas sivu ammottaa tyhjyttään, ihankuin pojan suukin...
Kevinillä on ollut useita useita kertoja ihan selviä hampaiden teko oireita, mutta aina on odotettu turhaan. On ollut unettomuutta, runsasta kuolaamista, ikenien hinkkaamista, itkuisuutta, lämpöä ja eivaan ole mitään tapahtunut.

Nyt on kuitenkin edes jotain sielä suussa alkanut tapahtumaan. Mitään ei tosiaan ole läpi tullut, mutta ikenet ovat ylhäältä sekä alhaalta todella turvoksissa ja yläikenestä voi nähdä ´´läpi`` ne joskus tulevat hampaat.

Saa nähdä kauan kestää, että jotain läpi asti tulee!
Tietysti se, että niiden tulo on kestänyt näin kauan, on tehnyt ikenistä jo paksummat, jolloin ne ei tulekaan niin helposti läpi.
Onhan siinä hyvätkin puolensa, että hampaat tulee myöhemmin, ne myös pysyvät suussa myöhempään eikä niiden pitäisi reikiintyä niin helposti. Näin ainakin olen kuullut. Tietystihän sekin vaikuttaa, kuinka hyvin niistä sitten huolta pidetään.
Meillä on ollut jo 9kk ajan kaksi hammasharjaa ja vauvojen hammastahna odottamassa käyttäjäänsä.
´´Innolla`` odotan, miten Kevin reagoikin sitten, kun palikat on suussa ja niitä pitäisi alkaa pesemään... Huh, olenpas päässyt tähän asti helpolla.

Törmäsin myöskin mielenkiintoiseen kysymykseen; kuinka Kevin syö, ilman hampaita?
Tämä on ihan hyvä kysymys!
Kevin syö tosi nopeasti kaikki jugurtit yms. ,mutta pystyy syömään myöskin esim. leipää, siinä vaan sitten kestää kauemmin.
Kevin syö myöskin ihan normaaleja ruokia. Kaiken hän alas saa, mutta tietysti sen sapuskan möyhentäminen suussa sujuisi nopsempaan, jos olisi jotain työvälinetä.

Kenenkään ei tarvitse huolestua hampaattomuudesta, en minäkään ole huolissani yhtään. Neuvolassa aina kyselin asiasta, mutta sielä sanottiin, että ne tulevat kun on tullakseen, ei mitään hätää, ei hän loppu iäkseen hampaattomaksi jää! Silloinen neuvolatätimme oli kerran törmännyt sellaiseenkin lapseen, joka oli jo 2-vuotias ja suusta ei löytynyt yhtään hammasta, mutta kyllä ne hänellekkin aikanaan tulivat ilman mitään ´´avustuksia`` ja lääkäri käyntejä.

Jos Video ei toimi, TÄSSÄ linkki siihin.

6 kommenttia:

 1. Just kauhistelin kun joillain mun poikani ikäisillä, alle vuotialla on jo jopa 10 hammasta, meilläkin vasta 3(4 en ole varma kun en saa katsoa suuhun -.-) ja huomenna ikää 10kk :)

  Kiitos linkistä blogiini ja vastaan tännekkin, eli aina saa mainostaa mutta tuo postaus oli eritoten sitä varten tehty :)

  Liityimme lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seurailemaan! :)

   Teilläkin kerkiää vielä ennen vuoden ikää tulla vaik kuinka monta hammasta! ;)
   Ehkä meilläkin on jotain suussa ennen seuraavia synttäreitä.... :D

   Poista
 2. Ooo, teillä on just sama syöttötuoli kun meilläkin! :) eikös oo aivan huippu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin kattelin joistain sun kuvista jo aikasemmin, että sama tuoli. On kyllä ollut ihan mahtava! Meilä vaan se tarjotin ei oikein enään pysy, kun mies on remponu sitä niin, että sieltä on nyt toinen niistä lukitus nappuloista poikki, niin se toinen puoli sitten vaan lurjuaa :/

   Poista
 3. Ps. Liityin lukijaksi :-)!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥