15.11.2013

Hampaiden harjaus

Hampaiden harjaaminen on perusasioita, joka tapahtuu päivittäin.
Äitini on pessyt minun hampaita aika pitkään, koska oli hyvin tarkka siitä, että kaikki tulee varmasti pestyä. Tietysti harjoittelin itsekin, mutta äiti teki vielä loppusilauksen.
Hampaiden harjaus on tärkeää monesta syystä. Kaikkihan tietää, että jos hampaita ei harjaa, ne reikiintyvät ja kiille katoaa, lisäksi hengitys alkaa haista, joka ei ole sosiaalisesti kovin hyvä juttu.

Itse olen ikäväkyllä tosi laiska ja harjaan hampaat vain iltaisin. Silloin tällöin käytän myös lankaa ja suuvettä, usein kuitenkin vain perus hammasharja ja -tahna menetelmä.
Nyt on kuitenkin skarpattava, koska on aika aloittaa myös Kevinin hampaiden harjaus.
En ole nähnyt tarvetta harjoitella asiaa aikaisemmin, koska ei ole ollut hampaitakaan.
Nyt kun suusta löytyy peräti pienen pieni hampaan tirrikkä on hyvä alkaa pikkuhiljaa harjoittelemaan hampaiden pesua, että se sujuisi edes vaihtelevalla menestyksellä, kun hampaita on kunnolla suussa.

En ota asiasta mitään paineita tai stressiä, ihan rauhakseen totutellaan harjaan, jota kostutan vielä pelkällä vedellä. Kaapissa odottaa pieni tuubi pikkuisten hammastahnaa, jota aijon alkaa käyttämään sitten kun on vähintään 2 kunnon hammasta suussa. Tilanteen mukaan.

Tänään oli ensimmäinen kerta, kun kaivettiin Kevinin oma hammasharja esiin. Sain idean tähän siitä, kun poika oli niin kiinnostunut, kun itse pesin hampaitani.
Pikkuinen oli aika ihmeissään, kun aloin hankaamaan ikeniä ja pikku hampaan alkua harjalla. Sittenhän sitä oli saatava kokeilla itsekin eikä harjasta meinattu haluta luopua millään!
Ihan hyvin ekaksi kerraksi. Puhdasta tuli, olen tyytyväinen.
-Mitä nyt välillä lipsahti harja vähän muuallekin kun suuhun...

Milloin muut ovat alkaneet pesemään lapsen hampaita?
Miten on sujunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥