28.11.2013

Huawei mediapad vogue

Ollaan Rasmuksen kanssa mietitty tabletin hankintaa aina sillointällöin, mutta ollaan todettu, että se ei ole meille sellainen välttämättömyys, että lähdettäisiin siitä niitä summia maksamaan mitä niistä pyydetään, joten ollaan odoteltu, josko niitä tulisi alennuksiin.
Onneksi odotettiin, sain nimittäin perjantaina 22.11 puhelun ja tarjouksen, josta en vaan pystynyt kieltäytymään.
Koska olen elisa viihteen asiakas, heillä oli tarjota minulle 7 tuumaista tablettia erittäin edulliseen hintaan. Mies puhelimen toisessa päässä oli selvästi perehtynyt asiaansa, sillä mitä tahansa kysyin, sain vastauksen samantien erittäin hyvin selitettynä. Olin varmaan hänen päivän rasittavin asiakas kaikkine kysymyksineni, mutta haluan olla aina varma mitä olen ostamassa/tilaamassa ja millä ehdoilla.
Noh tuossapa ei ollut mitään ihmeellistä, sain tabletin postissa ja maksan siitä kuukaudessa vain 6,90€ 36kk ajan, voin myös milloinvain ottaa sinnepäin yhteyttä ja ilmoittaa, että haluan maksaa esim. puolet hinnasta kerralla pois, tai vaikka 1/4 osaa, ihan miten itse haluan. Laitteella on kahden vuoden takuu ihan samallailla, kuin jos olisin sen jostain liikkeestä käynyt ostamassa.
Lisäksi halusin ottaa siihin netin ja siitäkin minulle kerrottiin kaikki mahdollinen. Koska otin sen samaan pakettiin, sain senkin erittäin edulliseen kuukausi hintaan: 6,45€/kk rajattomalla käytöllä, 3G yhteydellä. Tässä oli tietysti yksi ´´pikku`` sitoutumis juttu, ihankuin kaikissa nettiyhteyksissä, eli olen jumissa siinä nettiyhteydessä seuraavat 2-vuotta. Saan siis purkaa sopimuksen vain, jos yhteydessä on selvästi jotain vikaa. En siis maksa noista yhteensä kuukaudessa, kun 13,35€, joka menee kyllä ihan huomaamatta!

No, pääasiaan, eli millainen tuo meidän vempele nimeltä Huawei mediapad 7 vogue nyt sitten on?

Tärkeimmät tiedot:
• 8 Gt sisäistä muistia
• Muistikortin paikka, aina 32GB kokoiselle microSD kortille
• mitat: 19.38cm x 12.13cm
• 7 tuuman IPS näyttö (mitä ikinä IPS tarkoittaakaan..)
• GPS
• Google maps -tuki
• Micro USB 2.0
• toimii myös puhelimena
• etu- sekä takakamera

Lisäksi tilasin (kännykän kohtalosta oppineena) siihin sopivat suojakuoret, jotka toimivat myöskin alustana, että tabletti pysyy esim. pöydällä pystyssä.
Kuoret tilasin tablettitaivaastaTilasin/ostin laitteen perjantaina ja kuoret lauantain, maanantaina ne molemmat jo saapuivatkin! Tällaiselle malttamattomalle ihmiselle nopeat toimitukset ovat isoa plussaa!
Olen nyt siis tutustunut tuohon tablettiin kolmenpäivän ajan. Sitä on melko samanlaista käyttää, kuin kännykkääni Samsung galaxy note 2. Molemmissa siis android-käyttöjärjestelmä.
Aluksi ajattelin, että 7'' on hirveän pieni, mutta nyt olen todella tyytyväinen, koska yhtään isompi olisi jo ahdasta survoa käsilaukkuun, tuo on juuri näppärän kokoinen!

Laitteessa on yksi sivu, jota ei voi muokata, koska siinä on kaikki laitteen järjestelmäsovellukset. Tai siis, voi muokata niin, että lisää pikakuvakkeita, mutta niitä laitteen omia sovelluksien pikakuvakkeita ei voi poistaa. Onneksi siihin saa kuitenkin luotua lisää sivuja. Itse mm. kokosin yhdelle sivulle ne pikakuvakkeet, joita käytän päivittäin.
Lisää erilaisia sovelluksia saa ladattua helposti play-kaupasta, ihan kuin älypuhelimillakin.
Asetukset on melko samanlaiset, kuin kännyköissä, soittoäänet ja viestiäänet on vaan jotain ihan painajaismaista, haha!
Kamera tabletissa on aika surkea, mutta esim. skypen käytössä on ihan hyvä, äiskä sai kuulemma ihan hyvin selkoa kuvasta, mutta ihan kuvanotto, on aika rakeaa.
Laitteen mukana tuli tosiaan se takuulappu, suomenkieliset ohjeet ja jotain sopimuslappusia. Lisäksi sieltä kuulemma soitetaan ensiviikolla (viikko laitteen saapumisesta) ja ohjeistetaan laitteen käyttöön otossa.
perussivu, josta ei voi poistella sovelluksia

´´oma sivu``

Rasmus on nyt höpöttänyt miten tuohon saa liitettyä kaikkia usb-päisiä laitteita, joten seuraavaksi varmaan ruvetaan etsimään sitä välikappaletta, jonka toinen pää tulisi tuohon micro usb 2.0 reikään ja toiseen päähän saa sitten normi usb-laitteita. Lisäksi noihin kuulemma saa omia pieniä näppäimistöjäkin. Itse en ole noihin perehtynyt vielä lainkaan, kaikki aikanaan. Kyllähän se näppäimistökin houkuttelisi, olen niin luvattoman hidas kirjoittamaan kosketusnäytöllä..
okei mun söherrykset ei näykkään tässä kunnolla... eli
punaisessa: ´´palaa edelliseen``
vihreässä: ´´aloitusnäyttöön``
keltaisessa: ´´avaa kaikki päällä olevat sovellukset luetteloksi``

Mutta sitten se kysymys, joka monia varmaan mietityttää, kuten mm. äitiäni. Mitä ihmettä tuollasella laitteella tekee, kun on iso kännykkä netillä ja tietokonekin?
Noh tuohan toimii myös puhelimena tarpeen vaatiessa, joten enään ei tarvitse panikoida, mitä teen, jos kännykkäni joutuu korjaukseen. Tuo on myös näppärä taaperon viihdytin, jos teen esim. ruokaa. Laitan Kevinin syöttötuoliin ja tabletin pöydälle ja lastenohjelmat pyörimään!
Ja mikäli ne kaikki härpäkkeet toimii niin, niin kuin Rasmus sanoo, minun ei tarvitse raahata ´´hieman`` kookkaampaa läppäriä mukaan matkalle, vaan tabletin ja ne lisä ´´härpäkkeet``, vie huomattavasti vähemmän tilaa meidän rajoitetusta tavaran kuljetuksesta!
Olen myös kova käyttämään skypeä, äiskän kanssa, senkin käyttö on nyt paljon näppärämpää, kun ei tarvitse valita vaihtoehtoa a) raahaa kännykkää kädessä ja yritä parhaasi mukaan näkyä kuvassa, samalla kun touhuat muuta tai b) ole tietokoneella äläkä liiku siitä mihinkään.

Nyt jos joku tuntee pakottavaa tarvetta vinkua siitä, kuinka rahalle on varmasti parempaakin käyttöä, niin ihan vapaasti. Meidän taloutta ei kaada se, että maksan yllä mainitun 13,35€ kuukaudessa tästä ´´turhakkeesta``

Ps. unohtuipa mainita, että tuo onkin nyt vain minun käyttööni, koska Rasmus saakin joululahjaksi oman ;)

2 kommenttia:

 1. Anonyymi28.11.13

  voitko laittaa osoitetta josta ostit tuon tabletin suojakuoret? =) itsellänikin on ollut 7 table mut nyt toivon 9 tuuman tablea se on paljon kätevämpi, tai riippuu tietysti mistä tykkää :) mielipide kysymyksiä :) mutta en ole löytänyt vielä oikee mistää kuoria nii olisin kiitollinen vastauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kuten tuossa kirjoitin, niin kuoret ovat tablettitaivaasta, kirjoitat sen vaikka googleen. En tiedä onko sielä 9 tuumaisia, koska itse etsin vartavasten 7 tummaselle sopivaa ja tuo minun kuori käy 7 ja 8 tuumasille laitteille.
   Itselle tuo seiska on passeli, mahtuu laukkuun mukaan viemättä ihan liikaa tilaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥