10.11.2013

Isänpäivä 2013

Ensinnäkin, hyvää isänpäivää kaikille isille!
Ajattelin tulla tämän päivän kunniaksi kertomaan meidän perinteistä ja ajatuksistani isänpäivää kohtaan.
Minulla ei ole konkreettisesti ollut isää, toki hän on elossa jne. mutta ei ole ollut elämässäni läsnä. Oikeastaan tutustuin häneen/näin hänet ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten tätini hautajaisissa. Sen jälkeen olen nähnyt hänet kolme kertaa. Kyllä hän minulle aina sillointällöin soittelee ja kyselee kuulumiset. Vaikka en kyseistä miestä sinällään ´´tunne`` niin, niinkuin tunnen vaikka äitini, on hän aina mielessä, onhan hän kuitenkin isäni. Tänään aamullakin laitoin heti ensimmäiseksi onnittelu viestiä hänelle, vastausta tuskin saan.
Tämän kerroin siksi, että jatko on helpompi ymmärtää.

Vaikka isä ei ole ollut läsnä elämässäni, olen lapsena joka vuosi tarhassa ja koulussa tehnyt isänpäiväkortin. Tein sen papalle. Äitini isä on ollut elämässäni se miehenmalli, vaikka pappa onkin.
Meillä oli tapana isänpäivinä mennä mummilaan isänpäiväkahville ja samalla sain annettua papalle kortin ja jonkun lahjan (yleensä omatekemän) ja äitikin vei tietysti isälleen aina jotain kivaa.
Muistan, kuinka kaverit aina ihmettelivät, kun he kirjoitti korttiin ´´isälle`` ja minun korttiin tuli ´´papalle``, mutta enpä ollut siitä moksiskaan, olin kasvanut itse ymmärtämään asian ja se oli minulle se normi, lisäksi tiesin, että pappa tulee aina hurjan onnelliseksi minun onnitteluista.
Laitoin hänellekin tänään onnittelu viestin, samalla, kun laitoin isällenikin.

Viime vuonna isänpäivänä minulla olikin jo oma pikkuperhe, enkä asunut enään äidin helmoissa, joten mummila reissu jäi väliin. Kevin oli silloin päälle 3kk. Nyt on pakko häpeissään myönttää, etten muista kyseisestä päivästä yhtään mitään! Älkääkä ymmärtäkö väärin, ihan selvin vesin oltiin, mutta en yksinkertaisesti muista vuotta taaksepäin mitä tehtiin yms.
Siinäpä hyvä syy kirjoittaa tämä päivä muistiin, niin voin ensivuonna luntata!
vuosi sitten ♥

´´Kevin`` oli illalla Rasmuksen huomaamatta jättänyt peiton alle tyynylle lapun, jossa luki, että Rasmuksen pitää nukkua aamulla, kunnes hän tulee herättämään ja alla oli vielä Ps:nä, että lahja tulee myöhässä.
Rasmus ei siis tiennyt, että lahja on kaksi osainen, vaan luuli, ettei lahjaa ole tänään ollenkaan.
Aamulla heräsin ajoissa ja hoidin Kevinin aamusyötöt ja -pesut. Sen jälkeen tein aamupalaleivät ja keitin kahvit, laitoin eiliseltä jääneen kakunkin pöytään.
Lisäksi pöydässä oli Rasmuksen toinen lahja, uniikki kahvikuppi, jonka olin tilannut ifolorilta. Siinä on toisellapuolen teksti ´´world's best dad`` ja toisella puolen tuorein kuva hänestä ja Kevinistä.
Kun pöytä oli valmis, laskin Kevinin meidän sänkyyn herättelemään Rasmusta, jonka jälkeen syötiin yhdessä aamupalaa.
Rasmus tykästyi mukiin. Korttia ei ollut, koska a)Kevin ei osaa vielä itse tehdä sellaista ja b)Rasmus hukkaa kaikki kortit.
Toinen lahja on myös aika uniikki, mutta en uskalla kertoa siitä vielä, ettei pääse vahingossakaan käymään niin, että yllätys menee pilalle. Senkin jouduin siis tosiaan tilaamaan ja sielä toimitusajan mukaan sen olisi pitänyt ehtiä ajoissa, mutta eipä ehtinyt, joten joudun hakea sen viikolla, kun se vihdoin tulee ja sitten, kun Rasmus tulee töistä niin Kevin pääsee antamaan sen myöhästyneen isänpäivälahjansa.
Muokaan sen tännekin sitten, kun se saapuu ja laitan kuvan niistä.
EDIT. päivän myöhässä saapui isinpäivälahja. Ja Kevin pääsi sen antamaan ja ilahduttamaan Rasmusta.


Päivällä herkuteltiin eiliseltä jääneillä pipareilla, voileipäkakulla ja täytekakulla. Ja nyt nautitaan pitsasta. Ollaan tänään myös leikitty Kevinin kanssa -tietty, hoidettu joulukuvaukset (laitan niitä kuvia myöhemmin) ja kuvailtu muutenkin. Aika perus tylsä päivä loppujenlopuksi.
Kymmeneltä alkaa vielä client list joka katsotaan vierekkäin sängystä ja sitten voikin käpertyä rakkaan kainaloon!


Millainen isänpäivä muilla on ollut?
Onko joillain joitain perinteitä tähän päivään liittyen?

2 kommenttia:

 1. ainut perinne on oikeestaa vaan se että tehää tytsyn kans isille aamupala ja tytsy tekee kortin ja lahjat tietty. :) Eli aika perus. Ja sit viel tietyst keräännytää koko perhe isäpuolen luokse juhlimaa kakun kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuullostaa! :)
   Odotan innolla, että Kevinkin oppis tekemään itte korttei ja lahjoi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥