19.11.2013

Saunassa

Haluttiin jo asuntoa etsiessä, että siinä on oma sauna, edellisessä ei ollut, mutta mentiin sillointällöin sukulaisille saunomaan.
No nykyisessä asunnossa on tosiaan oma sauna, se on pieni, mutta kyllä meidän pieni perhe sinne mahtuu vallan mainiosti!

Ollaan otettu nyt tavaksi lämmittää sauna kerta viikkoon, yleensä se saunapäivä(ilta) on lauantai. Vielä ei tiedetä miten se näkyy sähkölaskussa. Sauna lämpenee n. puolituntia.
Meillä on jokaiselle muumiaiheiset omat peppualuset, myös Kevinille.
Mun mielestä oli sauna kun sauna, niin on oltava peppuset!
Tietysti ehdottomasti yleisissä saunoissa ja vierailla ylipäätään, mutta myös kotona on ihan kiva käyttää alusia, niin ei tarvii lauteita jynssätä joka saunomisen jälkeen niin perusteellisesti.
Tämähän on ihan selkeä hygienia asia ja haluan, että lapsikin oppii sen pienestä pitäen.

Jokatoinen viikko me mennään ihan vaan kahdestaan, että saa otettua kunnon löylyt. Silloin mennään klo 9-10 välillä, kun Kevin nukkuu. Saunomiseen ja pesuihin meillä menee fiiliksestä riippuen ½-1h.

Ja sitten taas vuoroviikoin Kevin on mukana. Silloin, kun on Kevinin saunailta, syödään iltapuuro puolituntia aikaisemmin, että päästään saunaan 19.30. Kevinin kanssa aikaa menee n.45min. riisumisine, pesuine, sanoine ja kuivailuineen.
Kun Kevin on mukana ei löylyjä juuri voi ottaa, kun vasta yksivuotiaasta kyse, pienet lämmöt vain. Niinpä me sitten vuorotellaan, että ekalla jäähyllä toinen menee Kevinin kanssa pesutilaan ja toinen saa ottaa kunnon löylyt ja toisella tauolla toisinpäin.
Eli meidän sauna rytmi Kevinin kanssa kutakuinkin:
alku pesut --> saunaan --> Kevin + aikuinen jäähylle --> saunaan --> Kevin + toinen aikuinen jäähylle --> saunaan --> pesulle --> pois.
Kevinillä on myös oma vesimuki aina mukana ja siitä hörpitäänkin vähänväliä.
Joskus, harvemmin saa myöskin oman pillimehun, jos meillä on limpparia mukana.

Kevin käy iltapesulla mun kanssa suihkussa/mini uima-altaassa joka ilta, lukuunottamatta niitä iltoja, kun mulla on hiustenpesu, silloin en halua pientä sinne liukkaaseen pyörimään.
Kevinillä on myös sangollinen kylpyleluja ja ne lelut ovat myös saunailloissa mukana. Tietenkään kaikkia ei saa saunaan ottaa, koska saunassa ei kuulu hääriä ympäriinsä lelujen kanssa. Yleensä siis kastelukannu ja lapio, ehkä joku muukin pikkulelu (esim. pikku lentokone) millä voi paikallaan touhuta.

Poika osaa istua saunassa todella nätisti, vaikka muuten onkin tosi rasavilli. Kevin istuu sielä meidän välissä ja ihmettelee ja välillä heittää vesitilkan kiukaalle.
Hän ei koskaan haluisi lähtä sieltä pois, niinkun ei kyllä normi pesuiltakaan, kunnon vesipeto!

Millaisia saunojia te olette?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi21.11.13

  Mun on ihan pakko sanoo et mun mielestä on hirveen kiva tulla aina kattoo sun blogi kun kirjoittelet niin usein ja sun teksti on selvää ja kuvat on ihania ♡ pisteet sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista! Antoi taas lisää intoa kirjoittaa, kun saa palautetta! :)
   Pyrin tosiaan kirjottamaan niin usein, kun mahdollista ja erilaisista aiheista, kiva kuulla, että on miellyttänyt ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥