14.11.2013

Selviytymisretki kaupasta kotiin

Kuten varmaan on käynyt selväksi, Rasmuksen porukat aikoinaan osti Raselle auton, josta se siirtyi tietysti meidän perheen kulkuvälineeksi, mutta tupareiden jälkeen he ottivatkin sen pois meiltä.
Näin ollen meillä oli tänään ensimmäinen viikoittainen kauppareissu ilman autoa!
Joillekin tämä on ihan normaalia. Mm. oma äitini ei ole ikinä autoa omistanut, eikä kyllä edes ajokorttiakaan, joten hänkin kävi kaupassa aina vaunuillen minun kanssa, vaikka ei kuulemma mitään lempipuuhaa ollut.
Nyt toivoisin, ettei meillä olisi koskaan ollutkaan mitään autoa, niin siihin ei olisi edes tottunut vaan normiksi olisi alusta alkaen muodustunut jalan käynti kaupassa ja sitten joskus olisi luksusta kun saakin sen auton.
Noh nyt me ollaan ensin totuttu luksukseen ja yhtäkkiä se viedäänkin pois, kyllä siinä pieni stressi iskee! Nyt joku jo varmaan kuvittelee, että ollaan menty aina joka paikkaan autolla, ei suinkaan. Olen käynyt useinkin ostoksilla kävellen Kevinin kanssa, mutta en ole koskaan ostanut viikon ruokaostoksia kahdelle aikuiselle, yhdelle lapselle ja kissalle, vain reppuja ja rattaita hyväksikäyttäen.


Noh Kevin nukkuu tietysti klo 16-18, jolloin matkaan päästiin lähtemään vasta klo: 18.30.
Ei muuta, kun pojalle kunnolla päälle ja rattaisiin kököttämään, reput alaritilälle odottamaan.
Kaupassa saatiin molemmat työnnellä jotain, kun toisella oli rattaat ja toisella ostoskärrit.
Jälleen tuli niitä hetkiä, kun toivoi, että Suomessa olisi aina kesä/lämmin, kun kaupassa ei voi lasta läkähdyttää vaan on vähennettevä kerrastoa ja taas kun lähti ulos, oli tumpattava kaikki päälle.
Onneksi sentään mentiin tänään eikä huomena, perjantaina, niinkun yleensä, juuri siihin pahimpaan ruuhka aikaan!
Takaisin tulo oli... noh, haasteellista viiden kassillisen + wc- ja käsipaperin kanssa.
pari kassia mahtui rattaiden alaritilälle, työntöaisassa roikkui kassi johon mahtui n.puoli ostoskassillista ja mulla ja Rasella molemmilla reput mihin mahtui molempiin n. yksi ostoskassillinen. Kevin sai tehtäväkseen kantaa paperipussit, mutta ei suoriutunut siitä, vaan potki ne kokoaika maahan ja lopulta Rase kantoi ne käsissään.

Kotona oltiin vasta klo: 19.45
jonka jälkeen oli tietysti vielä ostosten purkaminen.
Aih kuinka ihanaa ajatella, että saamme käydä tämän läpi joka viikko vähintään kerran/vk n. kolmen vuoden ajan!
Tietystihän olisi vähemmän kannettavaa, jos kävisi useamman kerran viikossa kaupassa, mutta silloin rahan kulua olisi vaikeampi seurata, tulisi enempi heräteostoja ja kolmanneksi, musta on kiva miettiä koko viikon ruuat ja ostot kerralla.
Tällai selkävikaisena oli kyllä mitä mahtavin reissu, ei voi muuta sanoa! Ens kerralla Rase saa työntää vaunut niin mä kannan paperit... nimim. selkä tulessa.
Taas muuten yksi syy lisää arvostaa yksinhuoltajia... Mä olisin vähintääkin hullu nyt, jos oisin joutunut tänpäiväsen reissun hoitaan yksin!

Kuinka muut hoitavat kaupassakäynnit?

7 kommenttia:

 1. Anonyymi14.11.13

  Entä jos vaikka menisit viikonlopputöihin nyt jo ennen koulusi alkua, niin ehtisitte saada rahaa säästöön ja voisitte vaikka ostaa oman suton! Vai onko tällainen järjestely aivan poissuljettu vaihtoehto? Tai ostatte sen teidä entisen auton osa-maksulla takaisin jos tällainen vaikka kävisi miehesi vanhemmille. :) pk-seudulla ei tosiaan tarvitse muuten autoa muutakuin juuri tuohon isossa kaupassa käymiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä olisi varaa ostaa auto, mutta ei nähdä järkeä siinä, että maksetaan hillittömiä vakuutuksia, kun ei sitä tosiaan oikein tarvii kun justii kauppareissuille.
   Tässä idea olikin siis lähinnä se, että ensin meille annetaan ja luvataan ja sitten viedäänkin pois, mielestäni vähän sama, kun annat lapselle tikkarin, ehtii päästä makuun ja sitten revitkin sen pois kädestä..

   Poista
 2. toi on kyl ihan perseest käydä kaupas jos ei oo autoo. Meijän tyttö ku oli pieni ni meil ei ollu aitoo ni kävellenhän se oli kauppaa mentävä. Kaiken kruunas viel se et meijän muksu ei oo ikinä tykänny olla vaunuis, joten se viel huus koko matkan edes takas.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Varmasti oikein mukavia kauppareissuja ollu! :( :D
   Onneks Kevin sentää suostuu olee rattais, saisin lievän hermoromahuksen varmaa jos se viel lisäks karjuis koko matkan :D

   Poista
  2. joo oli tosi mukavii :D ei oo kyl yhtää ikävä niit aikoi :D

   Poista
 3. Luojan kiitos me omistetaan auto! :D Onko teillä pitkäkin matka kauppaan? :)
  Meiltä kun on muutamia kilometrejä noihin isoihin kauppoihin, niin varmaan kuolisin jos pitäis kävellen raahata niitä ostoskasseja, ja vielä Aada mukana! :| :D Mutta oottepa te ahkeria! Ettekste vois esim. kerran viikossa kauppareissun ajaks saada Rasmuksen vanhemmilta tai joltain muulta autoa lainaks? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä onneksi oo hirveen pitkä, että n.15 min. meni kävellä vaunujen kans :)
   No Rasen vanhemmilta en kyllä lähde lainaamaan ikinä mitään sattuneista syistä :D Toinen ongelma onkin se, että me ei tunneta täältä ketään autollisia, kun suku jäi Kouvolaan ja me muutettiin tänne Vantaalle :/

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥