26.12.2013

Joulu 2013

Tähän alkuun voisin taas muistutella jouluun liittyvistä postauksista, jotka olen jo julkaissut, sillä monille joulu on aika kiireistäkin aikaa (kuten meille), joten jotkut tekstit saattavat helposti livahtaa välistä.
TÄÄLLÄ siis meidän perinteisestä joulusta juttu
ja TÄÄLLÄ esittelin jo kaikki lahjajuttuset.Tänävuonna meidän joulu alkoi osittain jo 22.12, kun oli ns. ´´pikkujoulut`` eli oli mini pöytäkuusi ja sen ´´alla`` meillä kotona olevat paketit, elikkä ne Kevinin lahjat mitä me ja K:n Roope-kummi oli ostanut + minä sain Raselta ja Rase minulta pari lahjaa, ihan siksi, kun ei niitä olisi saanut kuljetettua Kouvolaan junalla.

Jouluaatto alkoi 8.20, kun Kevin herätti koko väen, tai no veljeni kyllä nukkuu vaikka pommin posauttaisi vieressä..
Kevin sai heti aamusta yllensä tonttupukunsa, punaiset farkut ja paidan, mustan liivin ja tonttulakin.
Aamusta oli heti riisipuuroa, jota Kevinkin maisteli vähän jokaiselta.
Seuraavaksi hyökättiin kuusen alla odottavan lahjavuoren kimppuun.
Keviniä ei kuitenkaan kauheasti paketit kiinnostanut, vaan ennemminkin tutki paikkoja, kun ei edellis iltana ollut kerennyt, kun tultiin niin myöhään. Näin ollen availin osittain ilman Keviniä.
Kuitenkin siinä vaiheessa, kun olin saanut lahjat kääreistä pois, heräsi pojun kiinnostus uusia kivoja juttuja kohtaan ja imuri osoittautuikin ihan suosikiksi!

Kevin nukkui päikkärit normaalisti klo: 10-13 ja sillä välillä minäkin kerkesin laittamaan itseni juhlakuntoon.
Olin varannut juhla-asuksi saman mustan pikkumekon, mitä olen käyttänyt kerran aijemmin, kavereiden läksiäisissä, mutta sukulaiset eivät olleet sitä vielä ylläni nähnyt, joten hyvä valinta!

Kun Kevin heräsi, syötiin nopsaa välipala ja lähdettiin isovanhemmilleni. Meillä on se sama Rasen porukoiden auto nyt pari viikkoa käytössä, mikä meillä oli aijemmin kokoaikaisesti meillä.
Näin ollen minä sitten ajoin yhden kuorman ihmisiä, ettei ajotaidot täysin unohdu, Rasmus sanoikin, että ajan paljon varmemmin, kuin ennen, vaikken ollut ajanut reilu kahteen kuukauteen!
Kevin halusi välttämättä mukaansa lahjaksi saadun moottorisahansa ja lisäksi otettiin myös syöttötuoli, koska mummilla ei sellaista ole.

Isovanhemmillani oltiin puoli 2 ja päästiinkin heti ruokien kimppuun. Mulla oli kamera mukana ja tarkoitus kuvailla tarjoiluja, mutta arvatkaapa vaan muistinko... niin.
Ensin oli kuitenkin perus jouluruuat, kinkkua, hirveä, erilaisia leipiä, maksa-, porkkana-, lanttu-, makarooni-, ja perunalaatikot, perunaa, lihapataa, salaatteja, rosollia, kastikkeita..
Heti sen ruuan perään tuli jälkiruokaa: marianne jäädyke ja karpalorahkaa.
Sen jälkeen oli pienenpieni tauko, että mummi kerkesi siistiä pöydät ja tiputtaa kahvit. Kahvin kanssa oli syntisen hyvää juustokakkua, jonka resepti mun on pakko saada! Sen lisäksi perus joulutorttuja ja pipareita.
Heti kahvin jälkeen meidän oli pakko lähteä, koska kello oli jo 15.30 ja piti päästä antamaan Kevinille ruoka ja laittaa päikkäreille.


Iida kävi isänsä kanssa tuomassa lahjat Kevinin unien aikaan.
Unien jälkeen meille, tai siis äidilleni, tuli ne samat isovanhempani, sekä Kevinin Raija-kummi. Kevin söi välipalan ja meni äitini kanssa olohuoneen viereiseen huoneeseen, sillä aikaa joulupukki asteli taloon. Kun pukki oli istumassa, päästettiin Kevin takaisin olkkariin.
Ensi-ilme oli suuri hämmästys! Kevin ei kuitenkaan missään vaiheessa pelännyt joulupukkia, vaikka vähän varauksella katselikin, kun on niin oudon näköinen tyyppi. Sylissä oltiin ja pukilta sai lisää lahoja sekä vähän namia. Ryöstipä pikku vintiö pukin kävelykepinkin.
Kaikkein hauskinta oli, kun Kevin nappasi pukkia sormesta ja lähti esittelemään traktoriaan, ihan samallailla, kuin hän kuljettaa kaikkia muitakin ihmisiä.
Kevin myöskin saattoi pukin ulko-ovelle, kun pukki kertoi, että pitää lähteä vielä muiden lasten luokse.


Kun pukki oli lähtenyt, jäätiin taas ihmettelemään uusia leluja ja hetken päästä Raijan mies, rami tuli meille. Mummi ja pappa lähti aika pian mutta Raija ja Rami olivat melkein puoli kahdeksaan asti.
Kyllä voin sanoa, että olin aika puhki tuon päivän jälkeen, mutta ihanaa oli!
Illasta käytiin vielä saunomassa, ennen kuin Kevin meni yöunilleen.

Joulupäivä oli myöskin yhtä hässäkkää.
Aamu meni normaalisti, niin kuin arkenakin, Kevinin unien aikaan laitoin taas itseni juhlakuntoon.
Kevinin unien jälkeen lähdettiin ajamaan suoraansanoen korpeen, puolentunnin ajon aikana Kevinkin ehti nukahtaa. Mentiin siis Rasmuksen porukoille, jotka ovat muuttaneet Kausalaan.
Siellä oli myös ruoka, mutta ei perus jouluruokia juurikaan. Itse kun en mitään epämääräistä (kuten kalan mätiä) tai lihoja syö niin minun lautaselle päätyi vain kananmunaa, kalaa, rosollia ja perussalaattia. Siellä ei keretty olla kuin tunti, koska matkoihin kului yhteensä toinen tunti.
Oletettiin, että siellä olisi olut myös Rasen isovanhemmat, mutta eivät olleet, joten, kun päästiin takaisin äidilleni, lähti Rasmus yksin vielä heitä moikkaamaan.
Äidin luokse oli tullut Jussin kolmoset ja yhden miesystävä syömään ja he olivatkin ilta seitsemään asti. Itsekin iskin kiinni vielä äiskän jouluruokiin, kun en niitä kerta päässyt vielä sinäpäivänä aijemmin syömään.
Kevinistä oli taas hauskaa, kun oli paljon ihmisiä, ketkä viihdytti ja ihmetteli pojan uusia leluja.
Itse olin jo todella väsynyt ja toivoin vain, että ilta menisi äkkiä ja pääsisin nukkumaan.
No niinhän siinä sitten kävi, että nukahdin sohvalle tunnin päikkäreille 19-20 ja sitten jaksoikin taas valvoa yöhön asti!Joulu oli ja meni, mutta osittain se joulufiilis puuttui, koska ulkonahan on ihan selvästi syksy...
Kuitenkin tärkeintä joulussa tänäkin vuonna oli se läheisten ihmisten seura ja yhdessä olo.
Tällä viikolla on vielä joka päivälle jotain ohjelmaa, mutta tuollaista hässäkkää ei sentään, kuin noina kahtena joulupäivänä.
Vaikka joulu on nyt periaatteessa ohi, on täällä blogin puolella vielä luvassa joulun fiilistely kuvia myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥