22.12.2013

Joulukuun kiinteytys kiri

Aiemmin lupasin tulla kertomaan vielä tämänkuun laihdutus/kiinteytys urakastani ja siitä, onko voiteista ja pirtelöstä ollut apua. Ajattelin myöskin laittaa joka viikon perään mitat, koska ainakin paino heittelee joka päivä niin hurjasti.
Aloitetaan vaikka viikkotaulukoista ja kertomalla mitä mun kotijumppa pitää sisällään.

Kotijumppaan olen tehnyt erillisen taulukon, jossa on pakaranostoja, erilaisia kyykkyjä ja kylkiä.
Joka viikko toistojen määrä kasvoi.
Vatsat tein niin, että joka neljäs päivä oli lepo päivä ja jokatoinen vatsa päivä oli kestävyyttä ja jokatoinen voimaa. Kestävyydessä toistot taas kavoivat jokaviikko ja voimassa painot kasvoivat viikoittain.

VK 49
Ma: lenkki 1h, kotijumppa + vatsat (kestävyys)
TI: vatsat (voimaa)
KE: lenkki 1h, paasto päivä
TO: kotijumppa + vatsat (kestävyys)
PE: vatsat (kestävyys)
LA: shoppailua/pikakävelyä paikasta toiseen 3h + 2h
       
vatsat (voima)
SU: kotijumppa paasto päivä

Mitat
paino: 59.3kg
vatsa (navan kohdalta): 80cm
reisi: 53cm
peppu: 91cm
VK 50:
MA: lenkki 1h + vatsat (voima)
TI: kotijumppa + vatsat (kestävyys)
KE: vatsat (voima)  paasto päivä
TO: lenkki 1h
PE: lenkki 30min. + vatsat (kestävyys) + kotijumppa
LA: lenkki 1h
SU: kotijumppa + vatsat (voima, jäi eilen tekemättä) + vatsat (kestävyys) paasto päivä

Mitat
paino: 58.7 kg
vatsa (navan kohdalta): 80cm
reisi: 54 cm
peppu: 91cm


VK 51:
MA: lenkki 1h + kotijumppa
TI: kotijumppa + vatsat (voima)
KE: vatsat (kestävyys) paasto päivä
TO: lenkki 1h + kotijumppa + vatsat (voima)
PE:  lenkki 45min. + kotijumppa + vatsat (kestävyys)
LA: kotijumppa + vatsat (voima) + lenkistä käypää siivoomista! 1½h  paasto päivä


Mitat
paino: 59kg
vatsa (navan kohdalta): 80cm
reisi: 53½cm
peppu: 90cm

Vaikka taulukoissa on vain joka viikon lopulta paino, olen sitä silti seuraillut jokapäivä ja jälleen se on pomppinut eestaas, näinpä ajattelin laittaa tähän vielä tuommoisen painokäyrän.
Ärsyttää, kuin pientä eläintä, että eilisestä paastosta huolimatta, en päässyt edes siihin missä olin tän kolmen viikon aikana alimmillaan, eli 58,7 kiloon, vaan hitto, se viiminen paino mikä merkintään tulee jäi 59.. Mutta niinhän se vaan on, että nyt alkaa olla painon putoaminen vaikeampaa, kun lihaskin pakosti tässä matkalla kasvaa ja vaikka loppusaldo jäi onnettoman yhden kilon pudotukseen, ainakin itse huomaan pieniä muutoksia yllä olevissa kuvissa, ja toki myös senteissä.

LilySlim Weight charts

Fit + FeelGood pirtelöjauhetta olen tosiaan juonut niin, että olen kolme viikkoa paastonnut aina kahtena päivänä viikosta. Eli, kahtena päivänä/vk en ole syönyt mitään ruokaa, vaan juonut aamulla, päivällä ja illalla pirtelön + juonut vettä tietysti. Muina päivänä syönyt normaalisti. Merkkasin nämä päivät myöskin liikunta listaan.

MAKU
Ensimmäisenä mulla oli kolmesta vaihtoehdosta (marjajugurtti, suklaa-pähkinä, vaniljakerma) marjajugurtti kokeilussa. Päivän ensimmäinen annos oli joka kerta aika pakkopullaa, mutta siihin sitten tottui. Ei se kuitenkaan oksennusrefleksiä saanut aikasiksi, toisin kuin vaikka ne nutriletin keitot yms. mutta ei se mitään kovin herkkuakaan ollut. Koostumus oli aika sakea, sellainen vähän rakeinen, vaikka kuinka hölskytti, eli ei lainkaan samanlaista juomista, kuin vaikkapa mäkkärin normi pirtelöt. Mitä kauemmin litku oli paikallaan, sitä sakeisemmaksi meni, kuitenkin ohjeessa lukee, että se kuuluu ´´nauttia`` pieninä kulauksina rauhassa.

Toisella viikolla ostin suklaa-pähkinän ja alkuun pelotti maistaa sitä, mutta kun uskaltauduin oli ensireaktio: nam, miksen heti tätä ostanut?!?
Ei lainkaan niin rakeinen koostumus, paljon ns. pehmeämpi ja ehdottomasti paremman makuinen!
Hyvin makea myöskin, joten tämäpä onkin aivan loistava myös silloin, jos on herkkulakossa ja iskee ihan kamala makean himo, tällä varmasti saa vähän tyydytystä himoihin.

KUINKA PIRTELÖ VALMISTETAAN?
Hyvin yksinkertaista. 200ml kylmää vettä sheikkeriin, kolme kukkurallista lusikallista (mitta
lusikka löytyy purkista) jauhetta sekaan, n.2min voimakasta sekoitusta. Kaadetaan lasiin ja vetästään kitusiin pieninä kulauksina.PITIKÖ NÄLÄN?
Alkuun paastopäivät oli tosi rankkoja, ainakin minulla. n. klo 14-16 välillä alkoi tulla tosi kova nälkä, sellainen, että oikein kiukuttaa eikä huvita tehdä mitään. Veto myöskin ihan pois, todella huono olo.
Ensimmäisen viikon jälkeen elimistö oli tottunut näihin paastopäiviin ja yllämainitut jäivät pois. Todella tärkeää on muistaa juoda vettä ihan todella paljon päivän aikana, tai se huono olo todellakin iskee. Myöskin sopivat ruokailu - siis juoma välit on pidettävä, koska jos väli venyy liian pitkäksi se nälkä iskee paljon pahempana, kuin mitä se normaalisti olisi.

MITÄS RASVA  JA ÖLJY?
Mielestäni arvet ei ole häiventynyt ollenkaan, eli sanotaan, että Bio oilista ei nyt kyllä ollut apua, ainakaan tässä ajassa, aijon sitä silti vielä jatkaa, kun sitä kerta vielä riittää, josko se pidemmällä ajalla jotain auttaisi.
Rasvan tarkoitushan oli silottaa ihoa, mutta koska olen tehnyt tuon asian eteen muutakin, kuin vain luottanut taikarasvan voimaan, niin paha menää sanomaan onko rasvasta ollut apua. Tuskin. Tai mistäs sitä tietää miltä maha näyttäisi, jos en olisi käyttänyt rasvaa. Nyt se on kuitenkin loppu, enkä lisää aijo tilata.


Sitten se suurin kysymys, auttoiko kaikki tämä mitään?
Olen paastoillut 2x/vk kolmen viikon ajan, rasvaillut iltaisin ja öljyillyt aamuisin, tehnyt kotijumppaa ja vatsajumppaa, myöskin käppäillyt enempi, kuin normaalisti.
Jos et tiedä, mistä rasvoista ja öljyistä puhun, katso TÄMÄ


Paino on pudonnut: alimmillaan: 1,3kg, tällä hetkellä 1kg
navankohdan ympärys kaventunut: 1cm
vyötärö (navan yläpuolelta) kaventunut: 2cm
reisi kaventunut: 1½cm
peppu kaventunut: 2cm

Tänään mulla alkoi joulun herkuttelu! Herkuttelu saa jatkua 2.1 asti, eli ensivuoden ensimmäinen päivä on viiminen mättö päivä. Sen jälkeen suon itselleni kerran viikossa, tai kahdessa, herkku päivän.
Ensiviikolla mulla ei ole aikaa jumppailullekaan, joten saa nähdä kuinka rappiolle joudun! Ihan kauhistuttaa jo valmiiksi... No sitten, kun on saanut nauttia joulun ja uudenvuoden herkuista, jaksaa taas ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa ehkä jopa vihdoin sen jumpparyhmän etsimisen, lisäksi sain Rasmukselta ihan mahtavan joululahjan mun jumppailuihin liittyen! ;)

2 kommenttia:

 1. kyl mie aineki huomaan aika suurenki eron ennen ja jälkee kuvissa vaikka painoa ei kauheesti oo tippunu, et kyl sä saat olla ylpee itestäs :) ja arvet kuuluu elämää ;) <3 HYVÄ PETRA <3 tsemii jatkossaki!: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos näkyy jotain eroa! :) Niinhän ne kuuluu eikä arvet mua sinänsä edes haittaa, muisto jätti vauvamasusta vain ;)
   Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥