9.12.2013

Kuinka joulu tehdään?

Meillä ei joulu tule yhtenä rykäyksenä. Joulun tekoon kuuluu eriosia, jotka ovat:
• jouluverhot
• joulukoristeet + joulukalenteri
• piparien&torttujen leipominen
• joululahjojen osto ja paketointi
• kuusi/oksia/vastaavaa
• suursiivous
• (jouluruuat)
• (joulupukki)

Jouluruokien teko ei tänä vuonna ainakaan kuulu meidän listaan, koska emme ole jouluviikolla edes kotona syömässä, vaan ollaan meidän porukoilla joulunvietossa. Siksipä emme hanki kuustakaan kuolemaan meille. Myöskin joulupukki on suluissa tänävuonna, koska en näe tarvetta sille vielä, kun ei Kevin siitä kuitenkaan vielä mitään ymmärrä, ihminen siinä missä muutkin -vähän hassun näköinen vain.

Jouluverhot,
Meillä on aika hillityt, ei mitään joulukuvioita tai vastaavaa. Olohuoneessa on punainen kappa, punaiset ja ruskeat sivuverhot. Keittiössä on vain ruskea kappa, jonka päällä menee valoköynnös. Meidän makuuhuoneessa on mustat sivuverhot ja Kevinillä on aina samat nalle-puh kapat.
Verhot vaihdoin jo 16.11, koska sää on ollut niin synkkä niin ne tuovat edes vähän piristystä.
TÄÄLTÄ pääsee kurkkimaan meidän jouluverhoja.

Joulukoristeet
Päätin laittaa tänä vuonna paljon aijemmin kuin yleensä. Yleensä ne on laitettu 1-2vk ennen aattoa, mutta yhä syystä, että on niin synkkää, kun ei edes lunta ole ollut, päätin laittaa koristeet jo 22.11.
Meille ei vielä ole hirveästi kerennyt koristeita kertyä, mutta tarviiko niitä nyt niin hirveästi edes ollakaan? Muutenkin mulla on aika kamala pulma, kun mulla on sekalaisia koristeita jokapuolella asuntoa, enkä ikinä osaa päättää mitkä voi laittaa hetkeksi piiloon ´´kausikoristeiden`` tieltä.


Joulukalenterit
Me ei ensin oltaisi tänä vuonna ostettu itsellemme mitään kalentereita, ainoastaan Kevinille, mutta saatiinkin tupareilla mun äidiltä kolme suklaakalenteria ja se olisi mun mielestä yksivuotiaalle jo vähän liikaa suklaata, ja siihin lisäksi vielä Rasen vanhemmat toivat Kevinille nallepuhi suklaakalenterin. Näinpä siis mulla ja Rasmuksella on molemmilla omat kalenterit ja Kevinillä kaksi kalenteria... Suklaat hän tosin saa syödä vain toisesta.

Piparit
Teen kuitenkin tänä vuonnakin, koska ilmoitin jo äidillenikin, ettei tee pipareita vaan minä aijon tuoda niitä (hän ei tosin tiedä, että ne sisältyvät joulukoriin, joka annetaan heille lahjaksi)
Meillä ei olla kovin suuria piparin syöjiä, ne tehdään lähinnä siksi, että niin ´´kuuluu tehdä``, muutamia syödään, mutta suurinosa lentää joulunjälkeen roskiin. Pakko kuitenkin myöntää, että niiden tekeminen on ihan hauskaa ja varmasti ensivuonna vielä hauskempaa, kun Kevinkin osaa kunnolla auttaa. Ja tuleehan niistä se ihana jouluinen tunnelma ja tuoksu!
Toissavuonna olin mummini luona tekemässä pipari teoksia ja voisinkin nyt esitellä ne kuvien muodossa ja vähän itsekin fiilistellä samalla.poroille tuli vielä paketointi nauhasta valjaat

Joululahjat
Ensimmäiset joulahjat ostin jo lokakuun lopulla ja niitä ostellaan vielä niin pitkään kun kerkiää. Itse en tykkää ostaa kaikkea kerralla, vaan miettiä rauhassa, että mitä ostaa kenellekin ja sitten aina jos kaupassa sattuu joku kiva juttu silmään niin ostetaan. Toki on sitten mietittynä myös erikseen tietyt päivät milloin mennään vartavasten joulahjaostoksille. Se kunnon ostelupäivä oli tänävuonna 7.11, koska veronpalautuksia tuli taas aika mukavasti neljäs päivä, oli mitä törsätä.
Teen joulunjälkeen oman juttunsa siitä, mitä me saatiin ja mitä me muille annettiin, eihän joulunalla voi vielä paljastella ;)

Joulupuu
On yleensä ollut aito kuusi, joka on koristeltu. Tänä vuonna ei kuitenkaan näin, kuten ylempänä jo mainitsinkin. Näinpä me ostettiin minikokoinen valkoinen tekokuusi. Meillä on tapana, että lahjat on aattoaamuna kuusen alla (joko osa, jos pukki tuo myös, tai jos ei oo pukkia niin sitten kaikki on kuusen alla), joten nostan minikuusen sitten 21 iltana sohvapöydälle, niin saadaan lahjat sohvapöydän tasoille/alle, niin lahjat on sitten tavallaan ´´kuusen alla``. Ja voi kyllä, meillä on ensimmäisten pakettien avaus jo 22 päivä! HUI, ei millään pystytä junalla raahaamaan paketteja kouvolaan, joten ne mitä meillä täällä kotona on, pitää avata aiemmin.
viime jouluna


Siivous
Se suursiivous ajoitetaan varmaan niin, että ehditään nauttia siitä siisteydestä viikonverran ennen lähtöä , ihan siksikin, ettei sitten ennen lähtöä tarvi niin hirveästi jynssätä, kiva palata puhtaaseen kotiin.

Nyt on onneksi tullut jo lunta tännekin, joka on ihan mahtavaa, koska se tuo vähän valoisuutta muuten niin pimeään vuodenaikaan. Innolla odotan jo jouluviikkoa, voisinpa listata tähän loppuun mahtavimmat jutut mitä tuolta viikolta odotan!

• Saa nähdä riemun Kevinistä, kun hän pääsee ensin ajoissa kotona aukomaan pakettejaan ja myöhemmin äitini luona ´´oikeana päivänä``
• päästään viettämään Rasmuksen kanssa kahden keskistä aikaa pitkästä aikaa, kun voidaan jättää Kevin hetkeksi äitini huolehdittavaksi
• Pääsee näkemään kavereita ja sukulaisia
• Pääsee ilahduttamaan muita ylläri lahjoilla
• Aidon kuusen tuoksu, äitini lupasi hankkia heille sellaisen, jotta Kevin saa aukoa loput paketit ihan oikean kuusen alta!
• Jouluruuat, en ole enkä aijokkaan syödä mitään jouluruokia ennen jouluaattoa
• lumi ja pulkkamäki! Kouvolassa on kuulemma jo reippaammin lunta ja sitähän kerkiää vielä pari viikkoa tulla lisääkin, joten ehdottomasti viedään Kevin ensimmäistä kertaa pulkkamäkeen!

Mikä on teidän mielestä parasta joulussa?
Miten joulu teillä näkyy?

Mahtavaa Joulun odotusta kaikille! ♥

2 kommenttia:

 1. Voi mitä joulu fiilistelyä.. :)

  Mitenhän oon päätyny instassa seuraamaan mutta en täällä? :D Asia täytyyy korjata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, sen kun tietäis :D Tervetuloa lukijaksi ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥