10.12.2013

Turvaportti

Yleensä ihmiset hankkivat turvaportin, kun vauva alkaa ryömiä/kontata ja pitää rajata joku alue, minne vauva ei saa mennä. No, meillä ei ole ollut koskaan tarvetta portille, sillä edellisessä kodissa ainut paikka mihin Keviniä ei voinut laskea, oli eteinen ja siihin me työnnettiin aina vaunut eteen.
Nykyisessä asunnossa meille on tullut tarve portille, koska meillä on vihdoin oma makuuhuone, jossa on kaikenlaisia koristeita, jotka olisi pojan mielestä kiva tuhota. No ovenhan saa toki kiinni, mutta makuuhuone on ihan pirun kylmä, kun ulkona on kylmä, koska huone on pieni ja yksi kokonainen seinä on ´´auki`` eli on parvekkeen ovi ja loput seinästä ikkunaa. Jos oven saisi pidettyä auki, lämpö pääsisi muualta asunnosta sinne.
Näinpä päätettiin vihdoin tiistaina (3.12) tilata portti.
Ostimme/tilasimme portin Lekmeristä
´´Baby Troldin kiristysmekanismilla asennettava Leo-turvaportti valkoiseksi maalattua terästä. Kaksivaiheinen kahva, joka voidaan avata ja sulkea molemmilta puolilta. Leveyttä ja pituutta voidaan säätää 87,5 cm asti (jatkopala ostettavissa erikseen). Oikeanlaisen asennuksen varmistava indikaattori. Koko: H: 73 cm x B: 71,5 - 80,5 cm``
Hintaa tällä on 44,90€ + toimituskulut


Toimitus kesti melkein viikon, eli postilta tuli eilen (9.12) ilmoitus saapuneesta lähetyksestä. Mielestäni ihan hyvä toimitus aika, oikeastaan tosi hyvä, kun on vielä joulu tulossa niin on varmasti enempi tilauksia, kuin normaalisti.
Haettiin portti samantien samalla, kun käytiin ruokaostoksilla.

Rasmus alkoi heti asentamaan porttia ja sain hyvät naurut, kun meidän rakennusalan mies ei saa porttia toimimaan! Mukana siis tuli jotkut ihme kumilurjakkeet, jotka tulisi kiristyksen ja seinän väliin, ne olikin ilmeisesti tarkoitettu johonkin toisenlaiseen seinäpintaan, sillä jos porttiia vähän tuuppasi, se rojahti alas, kun ne läpyskät eivät pitäneet. No otetiin ne välikappaleet pois ja Rasmus kiristi kunnon pihdeillä, niin nyt pysyy! Eli porttia ei ole vaikea asentaa, mikäli ei tule ongelmia ´´ylimääräsiten`` nippeleiden kanssa, haha! Portti oli kokonaisena paketissa, ainoastaan kiristys ruuvit piti kiinnittää ja sitten vaan kiristämään ovenkarmien väliin.

Ei laitettu porttia aivan lattiaan kiinni, jotta Lolan olisi helppo kulkea portin ali.
Portin lukitus on niin jäykkä, että lapsi ei todellakaan saa sitä auki, ja tarkoitan nyt esim. 7-vuotiasta lasta. Alkuun luulin siinä olevan vikaa, kun ei auennut, mutta se onkin vaan niin jäykkä. Voi toki olla, että se vähän löystyy käytössä.
Lukituksen avatakseen pitää painaa nappi alas ja nostaa kahvaa sekä siinä samalla/sen jälkeen nostaa porttia ylöspäin saadakseen työnnettyä/vedettyä portti auki.. Lukittaessa riittää, että nostaa ja työntää/vetää portin kohdilleen ja painaa kahvan alas.

Portti aukeaa molempiin suuntiin, joka on tosi hyvä mielestäni. Mutta, portti ei pysy auki-asennossa, vaan siitä kun päästää irti, portti palautuu keskelle, vaikkakaan ei kohdilleen tietysti pääse, koska porttia on taas nostettava, jos sen haluaa lukitukseen ja ´´kohdalleen``.


Kuvasinpa aikani kuluksi teille vielä videon portin käytöstä!

Pahoittelut zoomaus sähläyksestä ja pienestä puhe lagaamisesta! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥