28.1.2014

Hyvää asiakaspalvelua

postauksen ulkoilukuvat ovat viimeviikonlopulta.

Viikko kuulumisten kirjoittaminen tuntuu nykyään hirveän raskailta, kun tuntuu, ettei ole muuta kuin valitettavaa.
Teenkin nyt kuitenkin niin, että kirjoitan tähän vain eilisen ja tämän kamalan päivän, josko saisin loppuviikosta kirjoittaa mukavia kuulumisia? Ainakin tiedossa on kivaa puuhaa muille päiville.

Eilen oli tosiaan aivan kamala päivä.
Kevinillä on uhma päällä, joka tuo tietysti lisä haastetta muutenkin epäonnistuneeseen päivään.
Aamusta mulla lohkesi takahampaasta kokonainen kulma. Ikinä ennen ei ole lohkeillut mitään ja menin ihan shokkiin. Alku järkytyksestä kun selvisin, soitin hammaslääkäriin varatakseni aikaa.
Eikös siellä vastaa joku viron ihme (anteeksi vain, mulla ei ole virolaisista asiakaspalvelijoista yhtään hyvää kokemusta..) Eikä ole siis vieläkään.
Kerroin hänelle että minulta lohkesi äsken hampaasta pala ja en voi syödä tai juoda mitään, kun siihin vihloo ja jomottaa. No hän sitten sanoi että voin heti tulla sinne tarkistukseen ja kerroin, että en tänään pääse mitenkään koska en saa lapselle näin äkkiä hoitajaa.
Nainen puhelimessa sitten alkoi tiuskimaan, että ei se hänen vika ole jos mulla on lapsi ja hammas lohjennut. Vastasin ettei tietenkään, mutta voisiko saada jonkun muun ajan, tämä päivä ei käy vaikka kuinka haluaisin.
Jotain hän sielä mumisi ja sanoi sitten keskiviikolle ajan johon heti vastasin myöntävästi.
Kappas vaan kun hetkenkuluttua sitä aikaa ei enään voitukkaan mulle varata.
Sitten hän käski minun soittaa seuraavana aamuna päivystykseen ja luulin asian olevan sillä ok.
No eipä kuitenkaan, kun hän alkoi sönkkäämään jotain maaliskuun loppupuolesta, johon minä keskeytin, että en todellakaan odota sinne asti syömättä ja juomatta kun hammastani todella vihloo ja jomottaa, se on saatava kuntoon.
Mitä tekee viron ihme? No alkaa huutamaan mulle täyttä päätä, suorastaan raivosi.
Kun vihdoin sain suun vuoroa sanoin ´´kuule äläppä varaile yhtään mitään, minä soitan huomen aamulla ja varaan sen ajan. Ja kuule, sinä olet ihan väärällä alalla!`` Tämän jälkeen en jäänyt enään kuuntelemaan yhtään mitään vaan katkaisin puhelun.
Perään sain tekstiviestin: ´´Hei Petra ********. Sinulle on varattu hammashoitoaika 24.3.2014 klo 16.30. Hammashoitola: ********* Lukion Hammashoitola *osoite*.``
Voi luoja mitä toimintaa, enkö juuri pyytänyt olla varaamatta mitään aikaa?!? Toisekseen, emme edes kerenneet puhua mistään kellonajasta, joten hänpäs sitten viisaana vetäisi arviolta jonkun ajan. nice.


Myöhemmin yritin soitella perhesuunnitteluneuvolasta mun labratestien tuloksia, niin numerosta, joka minulle annettiin, vastattiin: ´´valitsemanne numero ei ole käytössä``
MITÄ V***UA?!?
No onneksi tietoni on myös ihan terveyskeskuksessa, sinne on vaan aina ihan peestä jonotella.

Illasta olin jo niin loppu, että teki tuskaa lähteä ulos kylmään tarpomaan kauppaan, mutta pakkohan se oli ryhdistäytyä.

Tänään Heräsin puoli kahdeksan soittamaan uudelleen hammaslääkäriin ja varasin päivystys aikaa. Siellä vastasi vihdoin ystävällinen, rauhallinen nainen, joka ensin kysyi pääsenkö kahdeksalta, olin hetken hiljaa enkä kerennyt sanomaan mitään, kun hän jatkoi ´´vai, se taitaa mennä liian tiukille?``
Kerroin, että mies lähtee Espoosta ajamaan meille lapsen vahdiksi, joten en taida niin pian keretä. Sain sitten ajan 8.20 ja sinne kerkesinkin nipinnapin.
Hammaslääkäri oli ylläri ylläri taas virolainen ja pikkasen kummallinen tapaus hänkin. Ihan mukava kyllä, onneksi. Jälkeenpäin vaan pistää naurattamaan.
Hän ensin kysyi, miksi minulla on jo joku aika ja kerroin edellispäivän puhelustani, johon hän sitten voivotteli, kuinka oli tökeröä käytöstä ollut ja sitten höpötteli avustavan hoitajan kanssa, kuinka puhelimessa hoitajat ei yleensä jaksa odotella selvittääkseen kaiken vaan homma menee liukuhihna tyylillä.
Noh päästiin aloittamaa. Ensimmäinen outo asia: Lääkäri ei kysynyt mitään vaan ruuttasi kaksi puudutuspiikkiä. Ne oli jotain muuta ainetta, kuin ennen, koska maku oli niin hirveä, että meinasin oksentaa. Lääkäri sitten alkaa panikoituneena höösäämään, että ´´ei meillä ei saa sylkeä lattialle, se ei vain käy kuules`` -niin, eipä ollut aikomuskaan...
Sitten hän selitti, kuinka se on vain kestettävä jos puudutuksen haluaa, en saanut suun vuoroa, jotta olisin voinut huomauttaa, etten kyllä edes pyytänyt puudutusta. Toisekseen tiedän, että minulle olisi riittänyt se yksikin piikki.

Toinen mikä oli jokseenkin outoa. Minulla on tapana pitää käsiä tuossa pallean kohdalla ristissä, kun siinä tuolilla pötköttelen, siitä voin varovasti myös välillä korjailla suojalasien asentoa. No sepäs ei tälle lääkärille sopinut yhtään, vaan hän alkoi sitten paasaamaan, että ´´kuuleppas, laitetaan ne kädet ihan rennosti tänne näin *siirteli samalla käsiäni* kun minä tähän tämän tarjottimen laitan niin sinä sitten voisit heitellä kaikki välineet lattialle, voit nostaa kättä täällä sivussa näin *edelleen liikutti kättäni* jos iskee paniikki, niin sitten keskeytetään ja pidetään tauko``
Hymisin vain myöntävään sävyyn ja mietin mielessäni, että ei mulla kyllä mitään paniikkia tai hätää ole ja viimeisimpien havaintojeni mukaan näkönikin toimii yhtä, joten nään kyllä tarjottimen ja työvälineet siinä... No joo silmät siinä sitten valu kuin vesiputous kun lasit paino ripsiä silmiin, pari kertaa hoitaja yritti vaivihkaa korjailla lasieni asentoa, mutta ei se kovin pitkälle koskaan auttanut.

Puudutteet olivat tosiaan jotain ainetta joka ei minulle sovi, tai annostusta oli liikaa sen yhden piikin verran, koska kotimatkalla pelkäsin pyörtyväni. Olo oli kuin todella tukevassa humalassa. Mielessäni ajattelin vain yhtä asiaa, ´´kun mä vaan tonne kauppaan selviin, niin mulla ei oo mitään hätää, sieltä ne löytää mut talteen``
No en onnekis pyörtynyt ja tuo olo helpotti kun pääsi kaupan penkille istumaan hetkeksi.
Kotona huomasin makuaistini kadonneen tunnon mukana ja puoli naamaa roikkuu edelleen.

Noh, pääasia, että lääkäri ja hoitaja oli mukavia, jokseenkin lääkäri vähän huvittava, ja lohkeama saatiin paikattua. Päivystyksellä tosin tehdään aina väliaikaisia paikkailuja, joten pidämme sen eilen saamani ajan, ja siellä sitten tehdään tuo sama homma uudestaan, mutta kestävämmäksi.
Täytyy muistaa kertoa siellä sitten, että vain yksi piikki ja sitä ainetta mitä on ennen käytetty, ei tuota tämän kertaista.

Onko muilla kamalia asiakaspalvelu kokemuksia?

Loppuun vielä pikku note. Rasmus joutui ensimmäistä kertaa itse valikoimaan kaapista Kevinille vaatteet. Yleensä minä valkkaan valmiiksi sohvalle, josta Rasmus sitten vain pukee, mutta nyt tuli niin kiire lähtö, etten kerennyt. Rasmus selviytyi kuitenkin tehtävästä loistavasti!
Olin alkuun jo kerennyt pelätä, että vastassa on jotain todella sekavaa, joka lähtisi heti vaihtoon, mutta ei, oikein yhteensopivat ja siistit vaatteet oli löytynyt.
 
 
Palaan loppuviikosta iloisemmilla kuulumisilla -lupaan! ;)

4 kommenttia:

 1. mul on huonoi kokemuksii hammaslääkärin tekemästä paikkauksesta. Varasin ajan hammaslääkäriin rei'än takia, no menin sit sinne hammaslääkäriin ja minut otti vastaan vanhempi nainen joka näytti niin kyllästyneeltä työhönsä että olisi tehnyt miel kääntyä ovella pois. lääkäri ei kysellyt mitään tietoja ja laittoi myös puudutusta todella paljon. puudutus lakkasi vast illal.. ja huonon kokemuksen tästä teki se että lääkäri oli paikannut hampaan väärin jonka seurauksena oli aivan järkyttävät kivut! yleensä mul on tosi korkea kipukynnys, mut ne kivut oli niin hirveet että melkein itkin lattialla. seuraavana päivänä uusi aika vaan ja enään en ole kyseiselle lääkärille menny. aivan järkyttävä hammaslääkäri pelko jäi.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin rasittavaa, jos asiakaspalvelijan kasvoilta jo loistaa silkka vitutus :/
   Ja se että hoitais edes asiansa oikein, hammaslääkäreiden kuuluu tarkistaa, että käytettävät aineet sopii ja ennenkaikkea kysyä asiakkaalta, että laitetaanko vai ei!
   Tosi ikävää tommonen :(

   Poista
 2. Anonyymi29.1.14

  Mä soitin itelle hammaslääkäri aikaa niin siellä sanottiin et noin neljän kuukauen päästä tulee kotia lappu missä kerrotaan että saan varata ajan ja sit jonotusaika on noin puoli vuotta siihen lisää :oo olin ihan järkyttyny et sinne hammaslääkäriin pääsee oikeesti vasta joskus vuojen päästä ja mullakin on reikä hampaassa niin varmaan koko hammas lähtee jo irti ennenku saan sen ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeileppas soittaa uudelleen, ja sanot, että sulla on todella kovat kivut, että et pysty mitenkään niin pitkään odottamaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥