10.1.2014

Kapselikahvinkeitin

Ihan ensin pari asiaa.
Ensinnäkin teitä bloggerin kautta rekisteröityneitä lukijoita on jo 51!
Joku suuremman blogin pitäjä voi nauraa mun tuuletuksille, mutta itselleni tämä on jo saavutus, en uskonut ikinä pääseväni edes kahtakymmentä lukijaa pidemmälle. Kiitos teille kaikille, jotka jaksatte mun lätinöitä lukea ♥
 
Sitten se toinen juttu, niille jotka eivät vielä ole huomanneet/äänestäneet, niin tuolla oikeassa sivupalkissa on tuo kysely, ei vaadi kuin kaksi klikkausta, se ei vie elämästänne, kuin sen pari sekuntia.
Olen pitkään miettinyt päivä videolla -postauksen toteutusta, sitä on jotkut joskus pyytäneetkin, mutta siinähän on aivan valtavasti hommaa.  Näin ollen en viitsisi sitä turhaa toteuttaa, jos ideaa kohtaan ei kiinnostusta löydy.
Sain joululahjaksi kameralle jalan, joten nyt tuo toteutus voisi olla edes vähän helpompaa.
Mitä useampi teistä jaksaa uhrata sen pari sekuntia kertoakseen mielipiteensä asiaa kohtaa -sen parempi.

Sitten itse aiheeseen!
Mehän oltiin jouluviikko mun äidillä Kouvolassa ja siellä saatiinkin tämä idea. Nimittäin huomasin keittiön kaapeissa pölyttymässä olevan kapselikahvikoneen, äitini, se on niitä ensimmäisiä mitä joskus aikoinaan tuli. Ensin minä innostuin ja heti kun aloin epäröimään, innostuikin Rasmus asiasta.
Ja näin me sitten marssittiin Giganttiin ja ostettiin hyvällä alennuksella meille Nescafe Dolce Gusto Mini Me.


Kyseisiä koneita on nykyään monen merkkisiä, monen mallisia ja kovin erihintaisia.
Me päädyttiin tuohon Nescafen koneeseen siksi, että se merkki oli entuudestaan tuttu ja siinä oli todella hyvä alennus.
Äitini kone on tosiaan niitä ensimmäisiä ja siinä on se hankala, että pitää itse vahtia paljonko valuttaa nestettä kuppiin, no näitä versioita on kyllä edelleenkin myynnissä, mutta meidän valintaan tosiaan vaikutti sekin, että halusin automaattisen säätelyn.

Kahvikoneen käyttö on Super helppoa!
Asetat mukin pidikkeen sopivalle korkeudelle, muki alle, painat virtanappia.

Täytä vesi säiliö, laitat kapselin sille varattuun säiliöön, sitä ei myöskään pysty laittamaan väärinpäin, sillä kapseli ei sovi lokeroon, kuin yhdellä tapaa.
Painetaan koneessa oleva ´´läppä`` alas, läpän alla on sellainen piikki, joka tekee reiän kapseliin.
Läpän päällä on asteikko rulla, laitat valinta rullan sen asteen päälle, joka kapselissa näytetään, tai voit myös valita ihan omat asteikot, jolloin juomasta voi tulla erimakuista. Olen kyllä todennut, että parhaan tuloksen saa noudattamalla kapselin suosituksia.

Odotetaan, että virtanappi muuttuu vihreäksi, jonka jälkeen käännetään koneen päällä olevaa vipua joko oikealle - kuumaa tai vasemmalle - kylmää. Juomaa valuu mukiin ja valuminen loppuu sen mukaan, mikä asteikko oli valittuna.
Vipu ylös, kapseli roskiin ja valmis.

Useissa juomissa kuitenkin tulee kahdesta kapselista nestettä, eli kun on ensimmäinen valutettu, nostetaan vipu ylös, vaihdetaan kapseli - taas vipu alas - valitaan asteikko jne.
Ihan älyttömän helppoa - ja herkullista!
Olen ymmärtänyt, että se jonkun värinen (tässä esimerkissä ruskea) kapseli on enempikin se itse maku ja valkoinen kapseli maitoa.
Eri merkkisille koneille on oman merkkiset kapselinsa, kuitenkin niitä näyttäisi olevan melkolailla samat määrät mistä valita, merkistä riippumatta.
Oma suosikkini nescafen valikoimasta on ehdottomasti chocochino! Se taitaa olla kaakaota, ainakin makunsa perusteella, eli vaikka kyseessä on kahvikone, tekee se muutakin, kuin kahvia.

Onko muilla kokemuksia kapselikahvinkeittimestä?

4 kommenttia:

 1. Anonyymi22.1.15

  Hei. Ostin jokunen aika sitten tän samaisen keittimen, mut itellä on ollut ongelmia. Annostelija ei meinaa toimia, ja antaa juomaa vaan sillon kun annostelijan rulla on laitettu ylös asti, eli siis täyteen kuppiin. Virtavalo myös vilkkuu vihreänä, eikös sen pitäisi palaa vilkkumatta? Onko sinulla ollut samanlaisia ongelmia? Mietin että vienkö koko masiinan kauppaan takasin, vai onkohan vika käyttäjässä.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedätkö kylmä/kuuma vivun varmasti reunaan asti niin että 'lukittuu" reunaan? Onko asteikkorulla aina varmasti kohdillaan, ettei jää esim. Pylväiden väliin?
   Nyt en muista tuota vilkkuuko se vai palaako kokoaikasesti - pitäisi tarkistaa. Mutta jos ei toimi niinkun pitäisi ja oot nuo sanomani asiat tarkistanut niin vietävä huoltoon/vaihtoon kyllä..

   Poista
  2. Anonyymi22.1.15

   Just kun olin tän kommentin tänne kirjottanut, löysin ongelman. :D Mä olin luullut että virtanappia pitää painaa pohjassa niin kauan että vihreä valo syttyy..siten se jäi jotenkin vilkkumaan ja kone ei toiminut oikein. :) Nyt sit painoin vaan lyhyesti sitä nappia ja kohtahan se vihree valo palokin koko ajan. En olis tajunnu tätä juttua ilman tähän blogi kirjoitukseen törmäämistä, että kiitos siitä. ;) Vika siis oli vaan käyttäjässä. :D

   Poista
  3. Nonii, hyvä että ongelma ratkesi eikä tarvinu alkaa palauttelee konetta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥