26.1.2014

Mielipide: Tatuoinnit

Rumentaako tatuoinnit ihmistä?
Tähän on vaikea vastata Kyllä tai Ei, koska mielestäni hillitty määrä tatuointeja ei rumenna, mutta jos niitä on ihan hirveästi tai kasvoissa, niin se ei enään mielestäni ole nättiä.

Esim. Big Brotherissa kilpaillut Jouko olisi paljon paremman näköinen,
jos ei tatuointeja olisi näin paljon & kasvoissa
kuva googlesta


Millaiset tatuoinnit on kauniita?
Sellaiset joilla on jokin merkitys kuvan kantajalle, on kaikkein parhaimpia. Tämä jo siitäkin syystä, ettei sitten myöhemmin kaduta, että tulipas joskus otettua ruma kuva. Toki mieli tarkoituksellisistakin tatuoinneista voi muuttua, mutta niillä on silti aina se tarina olemassa, joka ei muutu.
On kuitenkin myös kauniita kuvia ilman tarkoitusta, mutta kauneus on katsojan silmissä.

Itse en pidä hahmoista, eläimistä tai esim. jos leimataan jonkun artistin/bändin nimi. Mutta en kuitenkaan vältä tällaisia ihmisiä kellä yllämainittuja löytyy, sillä heidän ihossaanhan ne on, joten ei hierrä mun takamusta, itse en näitä ottaisi.

Värilliset vs. värittömät
Värilliset tietysti joissain tapauksissa näyttää kivemmalle, eläväisemmälle, mutta joihinkin kuviin ne ei sovi. Väreissä on myös se haittapuoli, että ne haalistuvat ajankanssa ja niitä saa olla korjailemassa, jos haluaa niiden säilyvän hyvinä.
Toisaalta jotkut kuvat ilman värejä on sekavan näköisiä tai tylsiä.

Tatuoinnin paikka
Mielestäni parhaita paikkoja ovat sellaiset, mistä ne saa piiloon tarvittaessa. Jos kuva on kovin henkilökohtainen, kannattaa paikaksi varmaan valita sellainen, mistä se ei tule muille näkymään.
Itse suosin paikkoja joissa kuva näkyy tietyllä vaatetuksella, mutta saa peitettyä esim. paidalla.
Asiakaspalvelussa on varmasti myöskin suotavaa, että musteet saa piiloon. Toisaalta, sen ei pitäisi asiakkaille kuulua millään lailla, eikä tällaiselle asiakaspalvelijalle pitäisi tehdä mitään eroa sellaisen kanssa, jolla ei kuvia ole. Eihän se iho likainen ole, vaikka siinä jotain ´´ylimääräistä`` onkin. Kuitenkin esim. vanhushoidossa, vanhempi ikäpolvi saattaa katsoa pahalla ja leimattu hoitaja voi saada kuulla useita tarinoita, jotka alkaa ´´ei silloin meidän aikana...`` tai muuta vastaavaa.

Tatuoinnin teko
Ehdottomasti ammattilaiselle!
Hygieninen paikka, tekijänä ammattilainen ja kunnon vehkeet millä tehdään, hyvät hoito-ohjeet mukaan ja niiden noudattaminen!
Jos nämä asiat ei ole kunnossa, voi tulos olla mitä vain, en väitä että aina menisi pieleen, mutta suuren suuri riskihän siinä on, että esim. värit leviää tai alue tulehtuu yms.

Rehellisesti. Tiedän mistä puhun. Minäkin olen ollut suoraan sanoen idiootti nuori.
Hävettää edes kertoa tästä, mutta toivon, että jos tänne eksyy joitain nuoria, te/he tajuaisi olla tekemättä samaa virhettä.
Eli siis: saatiinpa kerran kaverin kanssa päähämme alkaa vääntämään itse mulle ´´tatuointeja``,
välineinä oli desinfiointi pullo, vanulappuja, neula ja jotain mustetta, olisiko ollut nestemäistä mustaa kajalia (?).
Juuri tehtynä, tähdestä ei ´´vanhaa`` kuvaa ole, mutta meni siis aivan arveksi

Kaveri taiteili olkapäähäni tähden, niskaani nuotit ja alaselkääni sydämen epämääräisillä liehukkeilla.
Alkuun ne olikin ihan jees. Mulla oli todella tuuria matkassa, sillä mikään ei tulehtunut.
Kuitenkin aika pian alaselästä lähti kaikki värit ja jäljelle jäi elinikäiset arvet, joista ei saa mitään selvää.
Tähdestäkin lähti värit ja hölmöinä uusittiin päälle kolme kertaa ja aina vain värit lähti pois. Tilalla tähden muotoinen arpi, josta sai myöhemmin kuulla kettuilua enemmän, kuin tarpeeksi.
Niskassa olevat nuotit onnistui, tiedä sitten miten se on mahdollista, mutta siellä ne ovat edelleen ja siistin näköisinä. SILTI: älkää menkö itse söhertämään mitään!Sykerö juuri tehtynä

Sykerö tänäpäivänä.
Salama vähän hämää, joten tuo oikeanpuoleinen on lähempänä sitä miltä luonnossa näyttää

No Kevin syntyi ja olin aikoja sitten, joskus ala-asteella päättänyt jo, että kun saan lapsia, haluan ottaa ranteeseeni tassunjäljen, jonka sisään tulisi lapsen etunimen ensimmäinen kirjain.
Näin teinkin.
Ensimmäinen oikea tatuointini. Siinäkin kuitenkin kävi jotain, sillä jouduin uusia sen kertaalleen, koska siitä lähti paikoittain mustetta pois ja vieläkään en ole tyytyväinen. Noh, josko korjauttelen sitä sitten taas seuraavalla kerralla, ei se nyt niin pahasti haalistunut ole.
Juuri tehtynä, nykyään haaleampi

Toinen tatuointini olikin sitten aika pakko rako, koska en yksinkertaisesti kehdannut enään kulkea olkapää paljaana, josta loisti tähtiarpi.
Luojan kiitos, sen sai tosi hyvin piiloon oikealla tatuoinnilla, joka myöskin onnistui tosi hyvin, vaikka siinä on värejäkin.
Olin alun perin halunnut ottaa ´´usko toivo rakkaus`` kiinalaisilla merkeillä niskaan pystyyn, mutta Rasmus ilmoitti, että hänen exällään on niin, joten enpäs sitten viitsinytkään.
Näinpä yhdistin nuo sanat englannin kielellä tähän kuvaan.


Onko kuvillani merkitys?
Kyllä. Kaikilla paitsi sillä tähdellä ja epämääräisellä sykeröllä alaselässä.
Kukin varmasti ymmärtää tassun merkityksen ja kahta muuta en ala avaamaan sen enempää ;)
Muille ne on vaan kuvia, minulle niillä on merkitys ja hyvä niin.

Onko suunnitelmissa lisää kuvia?
Kyllä. Yksi isompi juttu, jolla myöskin tulee olemaan merkitys.
Paikkana kylki, ajankohta vielä epäselvä - sitten kun kaikki makkarat olen saanut pois.
Kuvaa en vielä paljasta, se jääköön yllätykseksi.


Paikat olen siis valinnut juurikin niin, että saan kuvat piiloon tarvittaessa. Olkapäähän on helppo, sellainen paita vain, missä on vähän hihaa. Kylkikin tulee olemaan helppo, eihän se paidan alta näy. Niskassa olevat nuotit eivät näy juuri minkään paidan kanssa ja lisäksi hiuksetkin roikkuu edessä. Ranne on vähän haastavampi, mutta siihin auttaa pitkähihainen, tai jos on liian kuuma sellaiselle, niin hätätilassa siihin saa sellaisen... hmm sanotaankohan niitä hikirannekkeiksi? Ennen ristiäisiä pidin siinä solmittavaa hiuspantaa (kankainen), koska paljastimme nimen vasta silloin, niin ei haluttu että edes kirjainta tiedetään.
Ranteessa hyviä hämääviä juttuja on esim. kello, jos kuvaa ei tarvitse saada täysin piiloon.

Jos joku miettii, sattuuko tatuoinnin ottaminen, niin tähän ei todellakaan voi sanoa juuta eikä jaata, koska se riippuu niin paljon ihmisen kipukynnyksestä sekä tatuoitavasta paikasta.
Itse en kuitenkaan lähtisi suosittelemaan mitään puudutuksia. Jotkut käyttävät esim. emlaa ennen tatuoimista, mutta mielipiteeni on se, että se on oma valinta ottaa se kuva ja silloin on myös kestettävä sen seuraus. Jotkut vertaavat synnytykseen, että otathan siinäkin kivunlievityksiä. Jasso. ihan eri asia!
No itseäni ei ole mitkään noista sattunut, vaikka ranteessa olevakin on luun päällä (joka yleensä kuulemma sattuu eniten). Mutta ihan vertailuna, niin kivuttomampaa tatuoiminen liikkeessä on, kuin kotikonstein kaiverrus.. tai no vaikka sitten se synnytys ;)

Nyt haluan kuulla teidän mielipiteitä näistä aiheista!
Millaisia tatuointeja teiltä löytyy ja mistä?

4 kommenttia:

 1. Anonyymi26.1.14

  Mulla on kolme tatuointia eikä niillä oo mitään merkitystä koska ne on vaan mun mielestä tosi hienoja :) ja lähihoitajana kun työskentelen niin kaikki on semmosissa paikoissa että ne ei töissä näy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :)
   varmasti viisas valinta!

   Poista
 2. Mä en välitä tatuoinneista, mutta toisilla ne on kyllä upeita!

  Ehkä kivoimpia on sellaiset pienet yksityiskohdat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ei tykkää, ja sekin on hyvä, eipä oo kaikki samast muotist :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥