11.2.2014

Kehonkoostumusmittaukset & hyvinvointiarviointi

Viime viikolla käydessämme Prismassa ruokaostoksilla, oli aulassa pöytä ja kyltti: ´´tervetuloa maksuttomaan rasvaprosentin mittaukseen``
Tietysti menin! Ja onneksi meninkin, nimittäin sain täyttää pienen lappusen, jonka jälkeen meidät kutsuttiin maksuttomaan hyvinvointiarviointiin.
Eilen oli meidän aika ja kerronkin nyt hieman mitä tuolla arvioinnissa tehtiin.

Meidät mitattiin ensin kehoanalyysivaa'alla, josta saatiin 8 eri arvoa kehosta:
• rasvaprosentti
• nesteprosentti
• luumassa
• lihasmassa
• kehonkuntoarvosana
• lepoaineenvaihdunnan taso
• metabolinen ikä
• kehon sisäinen rasva

Saatiin nämä tulokset myöskin ´´mustaa valkoisella`` mukaamme.

Mittauksen jälkeen me käytiin arvot läpi ja keskusteltiin hyvinvointiohjaajan kanssa ravinnosta. Hän kartoitti nykyisen ravinto tilanteemme ja antoi ohjeita miten näitä voisi parantaa, jotta saataisiin ravinnosta riittävästi vitamiineja, mineraaleja, kuituja, proteiinia, energiaa ym. Hän myöskin kertoi paljonko mitäkin pitäisi saada, esim. proteiinia pitäisi saada rutkasti enemmän, sillä minun tarpeeni on 85-120 g/vrk ja tällähetkellä sitä saan n. 40 g/vrk eli ei kovin hyvältä näytä. Lisäksi proteiinia pitäisi saada eläin ja kasvimaailmasta 50/50, mutta minulla tulee 80% eläinkunnasta ja 20% kasveista.
Kasviksia ja salaattia pitäisi alkaa syömään enemmän, eli toisin sanoen: alkaa syömään!

Proteiinin saanti on siksi niin tärkeää, koska ensinnäkin, kun haluaa laihtua/kiinteytyä tarvitsee proteiinia, jotta lihas kasvaa, lihas taas polttaa rasvaa kehosta.

Meille myöskin esiteltiin herbalifen tuotteita ja saatiin maistaa pirtelöä ja välipala patukkaa.
Esittelyjen jälkeen saatiin myöskin (halutessa) ostaa tuotteita suoraan mukaamme.
Olihan se otettava, kun oli lukenut kaikki laihtumis kertomukset, tieteelliset tutkimukset ja kun tuotteiden mukaan sai periaatteessa ohjaajan käyttöönsä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että häneltä saadaan kysellä neuvoja, jos tulee jotain ongelmia - hän auttaa, päästään viikoittain tuohon kehonkoostumus mittaukseen, josta olen ehkä eniten innoissani.
Seuraava mittaus aika meillä onkin täsmälleen tasan viikon päästä.
Niin ja tuotteilla on myös 30päivän palautus oikeus, joka menee niin, että me saadaan viedä vaikka tyhjä pirtelöpurkki ja sanoa, että ei ollut sitä mitä odotettiin ja halutaan rahat takaisin, asiaa ei tarvitse edes perustella.
Meidän matkaamme lähti kaksi pirtelöpurkkia sekä pari purkkia nappuloita, joissa on erilaisia vitamiinejä, kuituja ja yrttejä.

Ps. En hyödy tämän kirjoittamisesta mitään, vaan ihan omasta vapaasta tahdostani halusin teille kertoa tästä. Tulen varmasti kertomaan jatkossa myöskin onko tuotteista ollut apua ja mitenkä on kehonkoostumus muuttunut ja silloin myöskin julkaisen nuo mittauspaperini, nyt kuvituksena sai toimia ennen ja jälkeen kuvia laihdutuksen aloituksesta tähän päivään.

2 kommenttia:

  1. Aina ite ku näkee tommosia pisteitä missä mainostetaan jotain ilmasta niin aina ajattelee että siinä on joku koira haudattuna :D mutta näköjään näin ei aina ole! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika usein se haudattu koira on juurikin se, että he yrittävät jossain vaiheessa kaupitella jotain, mutta ainakaan tuolla missä me käytiin ei todellakaan tullut painostettu olo, joten ihan hyvillä mielin ostettiin nuo tuotteet, vielä kun oli tarkoituskin jotain pirtelöä ostaa, niin miksipä ei olisi tuota hyödyntänyt :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥