17.2.2014

Projekti: parveke uusiksi!

Tarkoitus oli ensin aloittaa tämä parveke ´´remppa`` keväällä/kesällä, mutta Rasmus välttämättä halusi aloittaa aikaisemmin, joten uurastus alkoi 8.2.

Ensin Rasmus kävi ostamassa lattia tarpeet eli aluspuita, jotka ovat jotain sekapuuta sekä ne näkyvät laudat, jotka ovat painekyllästettyä terassipuuta, mäntyä ilmeisesti.
Puulattia on paljon kivempi, kuin kylmä, röpelöinen ja ruma betoni lattia.
ENNEN

JÄLKEEN
Ennen lattian teon aloitusta oli kuitenkin raivattava parvekkeelta kaikki ylimääräinen pois, siellä kun oli mm. mun pyörä odottamassa, että sen jaksaisi viedä pyörävarastoon.
Raivaus ja lattia saatiin valmiiksi kahdessa päivässä.
Tosin lattiaan tulee joku suojapäällyste vielä kesällä, kun puu on täysin kuivaa ja se myös tekee siitä hieman tasaisemman näköisen/värisen.
ENNEN
JÄLKEEN

Lattian jälkeen päästiin enempi sisustus puuhiin ja ensimmäisenä lähtikin kalusteet vaihtoon.
Oltiin pitkään haaveiltu rottinkikalusteista, mutta edelliselle parvekkeelle ei olisi millään mahtunut ja no, nehän ovat uutena suhteellisen kalliita. Löysin kuitenkin Huuto.netin kautta hyvän kalustuksen, johon kuului pöytä, kahden istuttava sohva ja kaksi tuolia ja maksoi vain 50€!
ENNEN
JÄLKEEN

Seuraavaksi ostettiin uusi iso matto, että on kylmillä keleillä vielä parempi kulkea ihan vaikka sukkasillaan. Matto on 160cm x 230cm ja ostettiin Anttilasta.
Vanha matto olikin jo aika elämänsä nähnyt ja muutenkin onnettoman pieni noin isolle parvekkeelle.
ENNEN
JÄLKEEN
Sitten oli ostoslistalla pimeitä iltoja ajatellen pihavaloja, joissa päädyttiin lattiaan upotettaviin versioihin. Paketissa oli 4 valaisinta ryhmitettynä, mahdollisuus ryhmittää jopa 10 kpl valaisimia, mutta tuo neljä riittää parvekkeelle, joka kulmaan yksi.
Nämä ostettiin clas ohlsonilta.
Paketissa mukana myös muuntaja sekä mikä mahtavinta: hämärätunnistin!
Lamput eivät sinällään valaise juuri yhtään, vaan ovat ennemminkin tunnelmavaloja, joka sopiikin parvekkeelle mainiosti!

Lisäksi vielä toiselle päätyseinälle hylly, jossa on hyvä säilyttää kaikkea pihalla tarvittavaa roinaa ja polttaa vaikka kynttilöitä.
Hylly IKEA:sta.
Pimeällä ihanan tunnelmallinen kynttilöineen ♥

Kesällä parveke on taas erinäköinen, kun tuonne ainoaan ´´vapaaseen`` nurkkaan tulee Kevinin pomppulinna ja mini uima-allas, jotta minä voin rauhassa ottaa aurinkoa ;)
Lisäksi kesällä parveketta tulee koristamaan myös kukkaset; tuohon tyhjälle rottinki telineelle ja kattoon pari amppelia. Hyllylle tulee kynttilöiden tilalle toiseen päätyyn köynnöskasvi, jonka kieputan valkoista putkea pitkin ja toiselle joku alaspäin kasvava kasvi.

Aiotaan asua tässä kuitenkin useampi vuosi ja seuraava asunto tuleekin sitten tulevaisuudessa olemaan itse suunniteltu ja tehty omakotitalo, mutta siihin asti halutaan viihtyä tässä vuokra kolmiossa, joten on tärkeää, että myös parveke on miellyttävä ja kotoisa.
Myöskään vuokranantajaa tämä pikku remppaaminen ei haittaa, sillä kun poismuuton aika koittaa, lähtee lattiakin pois. Lattia on nimenomaan rakennettu niin, että ei vaadi hirveää uurastusta purkamiseen ja sen jälkeen kukaan ei edes huomaa, että siinä on jotakin ollut.

Panostatteko te vain sisätiloihin, vai tykkäättekö laittaa myös pihaa/parveketta?

6 kommenttia:

 1. Anonyymi18.2.14

  Eikö tuo parvekeremontti olisi vuokranantajan etukin kun muutatte pois? :) itse ainakin mielummin ottaisin tommosen puulattia parvekkeen kuin kolkon betonin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisi ainakin :) Aijotaankin kysyä vuokranantajalta, kun sen aika koittaa, että haluaako hän, että tuo jätetään vai otetaanko pois. Meille käy kummin vaan, kun helppo tuo on purkaakin, mutta voidaan hyvin jättääkin :)

   Poista
 2. Anonyymi18.2.14

  Hei! Löysin sun blogin taas! Laitoit blogisi viime vuonna salaiseksi ja jäi seuraaminen siihen, mutta kiva huomata et oot taas täällä näkyvästi :) Kevinkin on kasvanu huimasti! Iso poika jo :) minnepäin Vantaata muutitte? Ootteko viihtyneet hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Juu, ei tämä kauaa suljettuna ollut, mutta nimi ja osoite muuttui. Mahtavaa, että kuitenkin löysit uudestaan! :)
   Yritän pitää tarkat asuin tiedot yms. kovin henkilökohtaiset asiat poissa blogista, vaikka kaikkea elämästämme kirjoitankin, joten valitettavasti en voi kertoa tarkempaa sijaintia.
   Ollaan viihdytty ihan hyvin, ollaan tutustuttu uusiin ihmisiin ja seutukin alkaa olla tuttua :)

   Poista
 3. hieno parveke! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥