17.3.2014

Mitä syön aamupalaksi?

Aamupala on mulle tärkein. Sen pitää olla maistuva ja se pitää nauttia kahvin kanssa.
Aamupala on yleensä aina klo: 9.30 ja retkahdan usein syömään sen olohuoneessa, katsoen samalla Eastenderssiä.

Aamupalani ei ole esimerkillinen, sillä mm. siitä ei saa tarpeeksi proteiinia ja leipä ei saisi olla yksi ateria (ei välipala, ei aamu- tai iltapala) vaan lisukkeena muun ruuan ohella.

Mutta mitäpä siis syön? Se taisi osittain jo auetakin, eli aamupalasuosikkini on pitkään ollut pikapuuroa ja leipää.

Pikapuuro on tarkemmin elovenan kaurapuuro valkosuklaalla ja mansikoilla maustettuna.
Se on nopea ja helppo, kun en jaksa kunnon puuroa keitellä.
Senkun keittää vedenkeittimessä veden ja kippaa puuron sekaan, hämmentelee ja antaa hetken tekeytyä. Liraus rasvatonta maitoa joukkoon ja nauttimaan.

Leipäpuoli vaihtelee. Suosikkini on paahtoleipää (hyi mua!), jossa on päällä rasvaa (lätta) ja paistettua kananmunaa. Useinmiten tämä menee viikonloppuisin, kun Rasmus tekee aamiaisen.
Yleensä kuitenkin syön ruisleipää, jossa on päällä vähän enempi, oltermannin kevyttä juustoa, ehkä kalkkunaleikettä, kurkkua, salaattia, tomaattia, paprikaa....
Toi vanukas EI kuulu tapoihin, kuva synttäri aamulta enkä jaksanut kuvata uutta

Ja se kahvi.

Tämän aamupalan nautin kutakuinkin joka aamu, enkä sitä osaa alkaa muuttamaan/vaihtamaan miksikään muuksi, vaikka se suositeltavaa ehkä olisikin.
Mielummin skarppaan päivän muissa ruokailuissa enempi, kunhan saan nauttia päivän ensimmäisen ateriani sellaisena, kuin siitä eniten tykkään!
Mutta jos joku haluaa tehdä terveellistä aamupalaa, niin siihin on hyvää maustamaton maitorahka, johon voi laittaa joukkoon vähä kalorista mustikka- tai mansikkakeittoa ja jotain marjoja ja/tai hedelmiä.


Mikä päivän ruuista on teille se tärkein?
Mikä on lemppari aamupalanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥