6.4.2014

Kuinka keho toimii?

Kaikilla kroppa toimii erilailla, toisilla esimerkiksi jonkinlainen ruokavalio toimii painonpudotuksessa ja joillain se ei toimi yhtään. Toiset palautuu raskaudesta tekemättä yhtään mitään ja toiset saavat taistella tosissaan, että yhtään kiloa tai senttiä lähtee.

Myöskin lihakset kehittyvät eri tahtiin ja jotkut lihasryhmät voivat kehittyä huomattavasti muita lihaksia nopeammin.
Esimerkiksi itsestäni olen huomannut, että yläselkä ja etureidet ovat kehittyneet nopeasti, kun taas käsissä ja pepussa en ole huomannut juuri mitään lihaskasvua.
Toisaalta, vaikka vatsalihakseni ovat selvästi kehittyneet tosi paljon, ei sitä muut voi huomata, koska päällä on vielä ihraa aivan liikaa. Vatsalihaksia ei itseasiassa edes tarvitsisi treenaamalla treenata, jotta ne saa näkyviin, sillä jokaisella ihmisellä on ne lihakset, joten jos siinä päällä on tarpeeksi vähän rasvaa, niin kyllä sieltä jotain näkyy. Mutta tietysti treenattu lihas on aina paremman näköinen ja näkyy selvemmin.
25.3

Kehonkoostumus mittauksilla saa hyvin selville onko lihasmassa kasvanut ja läskiä lähtenyt, mutta naisten on syytä muistaa, että siihin tiettyyn aikaan kuukaudesta ei kannata käydä mittauksissa, koska kuukautiset voivat vaikuttaa tuloksiin.
Niinhän ne monilla vaikuttaa paljon muuhunkin.
Itselläni esimerkiksi aina päällä oleva makean himo vain yltyy entisestään ja sitä on lähes mahdoton vastustaa, kiukuttaa, ei huvita tehdä mitään eikä varsinkaan huvita treenata ja siihin suurin syy on jumalaton turvotus!
Missäpä muualla tuo turvotus eniten hallitsisikaan kuin suurimmalla ongelma-alueellani eli vatsalla.
Pysyttelenkin poissa mittanauhalta ja vaa'alta aina tuohon aikaan kuukaudesta, koska se ärsyttäisi vaan nähdä, kuinka on ´´lihonut`` vaikka kyseessä onkin vain ohi menevä turvotus.
turvotus pömppö

Sitten se ruokailu. Kukaan ei voi sanoa, että syöt juuri näin ja näin niin laihdut, edelleen syystä, että kaikkien kehot toimii eritavoin.
Kuitenkin, kun aloittaa uudenlaisen ruokavalion tai alkaa käyttämään jotain ´´aputuotteita`` kuten vaikka esimerkkinä kuitupuristeita tai vihreä tee -kapseleita, ei muutoksia välttämättä heti synny. Tavoitteeseen voi tulla jopa takapakkia hetkellisesti, kun keho menee jumiin uudesta jutusta.
Kokeilemalla löytää ne itselle sopivat ruokavaliot ym.
Lisäksi herkut. Kaikki eivät liho vaikka vetäisi kuinka paljon pikaruokaa, sipsiä ja suklaata tahansa, kuitenkaan en tätä suosittele, sillä se on kuitenkin fakta, ettei se ole keholle terveellinen elämäntapa. Ja tämä taas ei tarkoita sitä, etteikö välillä voisi näin toimia, mutta jos siitä tulee jokapäiväinen tapa, niin mennään pahasti metsään, vaikkei lihomista tapahtuisikaan.

Tällaisia pohdintoja tähän väliin, lähiaikoina tulossa myös kunnon laihdutus-postaus!

Mitkä lihakset teillä kehittyy nopeiten?
Huomaatteko kehossa/mielessä muutoksia kuukautisten aikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥