12.4.2014

Messuilu lauantai

Herättiin tänään ajoissa, jotta kerkesin stressailla vaatteiden ja hiusten kanssa ennen lähtöä. Äitini tuli taas Kouvolasta ja nähtiin juna-asemalla, josta yhdessä lähdettiin Pasilaan vähän vaille 11.
Kevin oli ensimmäistä kertaa lähijunassa ja herranjestas oli ahdasta kun moni oli menossa messuille!
Päästtiin kuitenkin ihan näppärästi messukeskuksellekin, vaikkei ikinä oltu sinne menty kävellen.
Ensimmäinen pikku probleema tuli aulassa, kun äiti ja Rasmus meni kassan kautta ja mun piti hakea ilmaislippu info-pisteeltä, jossa nainen ei lippuani löytänyt. Jankkasin hetken aikaa, että kyllä sen siellä pitäisi olla, jonka jälkeen nainen tajusi tarkistaa toista pinoa, ja kas kummaa kun rupeskin löytymään.
Sen jälkeen kuvittelin meneväni lipulla kassan ohi, mutta eihän se niin toiminut.
Lappuun piti kirjoittaa vielä oma nimi ja sitten eri väliköstä läpi.
Seuraavaksi oltiin menossa naulakoille ja ihmeteltiin, kun ei ole jonoa, kunnes tajuttiin, että kyseinen naulakko ei ole käytössä.


No aika pian päästiin kuitenkin lapsimessu alueelle.
Siellä oli tosi paljon kojuja ja varsinkin eri merkkien vaatekojuja. Ostettiinkin kaksi T-paitaa småfolk merkiltä ja yksi mamago:n trikoo pipo, ihanilla kuoseilla, mutta esittelen paidat vasta tulevassa kesävaate postauksessa.


Keviniä ei tietysti kojut kiinnostanut, joten parhaita oli pikku maistiaiset, tikun päässä oleva ilmapallo, jonka sai, saippuakuplat, joita nainen puhalteli BR-lelujen pisteellä ja karuselli, jonne pääsi isänsä kanssa.
Harmitusta aiheutti temppuradat, jonne ei päässyt, kun meillä oli suht tiukka aikataulu ja siellä olisi noin pienen kanssa pitänyt mennä yhdessä.
Oikein hyvin Kevin kuitenkin jaksoi olla.
Ihan kaikkia pisteitä ei kierretty, kun tarkoitus olikin lähteä vaan katsomaan millaista on.
Niin, ihan pakko viellä mainita, että kyllä sieltä löytyi vähän ´´silmänruokaa``kin. Nimittäin äitini alkoi yhdellä hattarakojulla yhtäkkiä kuiskia mulle ´´Esko!`` ´´kato Esko!`` ´´Takanas, etkö sä nää mitään?!?`` Mietin vaan, että kuka *elvetin Esko?!?, kunnes käännyin, tajusin ja näin: Esko Eerikäinen isomman esikoisensa kanssa.
Rasmusta otti vähän nuppiin, kun jäätiin äiskän kanssa toljottamaan. Huh, kyllä taisi meikäläisellä posket punottaa!


Kun oltiin tarpeeksi kierretty lapsimessua, mentiin kahvilaan, että Kevin saa oman välipalansa (hedelmäpiltti ja banaani) ja meillekin vähän jotain suolaista.
Banaania ei syönyt ollenkaan ja piltistäkin jäi lusikallinen, mutta meidän leivät kyllä maistui hänellekin!

Kahvittelujen jälkeen suunnattiin PetExpo puolelle. Ei jaksettu etsiä hissejä eikä varsinkaan jonottaa niihin, joten olipahan jotain hyötyä painojen nostelusta, kun jaksoi hyvin kantaa pojan rattaineen ylös portaita.
Eläimet olikin Kevinistä ihan paras juttu koko päivässä!
Me nähtiin erilaisia hiiriä/rottia, jotka onneksi oli tarpeeksi alhaalla, ja joitain sylissäkin, että Kevinkin näki ne. Kanit sai aikaan riemun kiljahduksia, marsuille lattia-aitauksessa päristeltiin.
Frettejä kävin katsomassa yksin, silläaikaa, kun äiti ja Rasmus yritti saada Kevinin valjaisiin, kun raasu olisi halunnut päästä silittämään eläimiä ja yritti siksi paeta rattaista.
Siksipä jatkettiinkin matkaa äkkiä koirapuolelle ja sieltä kissoja katsomaan.
Niissä riitti taas paljon mielenkiintoa ja Kevin kilju innoissaan ´´pah pah!`` (=vuh vuh) ja ´´maaaau``
Koirilla oli juuri joku näytös menossa, samaten kissoilla ja rotillakin. Kissoja oli myös hirvittävät rivit häkeissä, joten ei niitäkään kaikkia kierretty. Oikeastaan käytiin kurkkimassa ´´meidän rodut`` eli ragdollit (joita oli paljon!) ja bengalit (joita ei ollut kuin neljä!?!) ja mitä siinä matkalla sitten sattui näkymään. Jälkeenpäin alkoi ärsyttämään, etten muistanut kissoja ja koiria kuvata, Kevinistä olisi ollut kiva katsoa kuvistakin niitä..

Takaisinpäin tulevassa junassa oltiin jo vähän vaille kaksi, jonne Kevin sitten simahti.
Pieni unikeko (joka ei ikinä nuku rattaissa) oli niin väsy, ettei herännyt, vaikka vieressä puhkesi ilmapallo, eikä kotiin tuloon, eikä siihin, kun laskin selkänojan makuuasentoon. Kotona työnnettiin poika suoraan parvekkeelle, josta hän n.puolentunnin päästä heräsi ihmeissään.

Kevinin herättyä äitini kaivoi laukustaan taas perinteisesti ´´tuliaisen``, joka oli tälläkertaa leegopaketti. Siinä riittikin loppuajaksi puuhaa.
Oli taas kurjaa saattaa äiti juna-asemalle, vielä, kun pian tulee viikon tauko, kun ei voida edes jutella, kun he lähtevät teneriffalle. Onneksi vain reilu pari viikkoa niin nähdään taas. Olisi vielä kamalampaa, kun ei tietäisi milloin seuraavaksi näkee.Olipahan ihan kiva käydä messuilla ja nähdä millaiset ne on, mutta ei siellä mitään niin huippua ollut, ettäkö sinne joka vuosi tarvitsisi lähteä.
Tänään vielä luvassa saunomista ja huomenna Amarilloon syömään, mun (alle) 58kg tavoitteen kunniaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥