21.4.2014

Pääsiäinen 2014

Me tehtiin pääsiäinen kotiin jo kaksi viikkoa sitten, kun äitini toi tullessaan pääsiäiskoristeita enkä tietenkään malttanut olla laittelematta niitä jo esille.
Kevinkin sai oman pääsiäis tipusen.

Laitettiin myöskin Kevinin kanssa rairuohot kasvamaan.
Leikkasin kuohukermapurkista yläosan pois, pesin sen ja laitoin pohjalle talouspaperia.
Leikkasin ja liimasin kartonkia purkin ympärille, jonka jälkeen Kevin pääsi kokeilemaan askartelu taitojaan.
Annoin pojan eteen sellaisen liuskan, jossa oli kaikenlaisia koriste tarranauhoja. Kevin sai valita, mitä nauhaa laitetaan. Pitkään hän tutkaili ja mietti, kunnes osoitti yhtä nauhaa ja alkoi taputtamaan.


Siitä nauhasta sitten pätkin hänelle palasia, jotka hän sai painella purkkiin. Ongelmaksi muodostui se, että vaikka miten päin palasia annoin, jäivät tarraosat aina pojan sormiin kiinni, jolloin ne eivät voineet purkkiin tarttua. No laitoin sitten itse ne oikeinpäin niihin kohtiin, joihin Kevin yritti niitä laittaa.Nauhan jälkeen annoin luvan kanssa repiä ja mytätä silkkipaperia, mutta pieni vain katseli ihmeissään, eikä tajunnut, että nyt saisi hajottaa. Myttyjen liimailun kanssa kävi vähän samallalailla, kuin tarranauhan kanssa.Kun purkki oli valmis, laitoin sinne mullan ja selitin kokoaika mitä teen ja Kevin tarkkaili vieressä. Sitten ripoteltiin siemenet, peitettiin ne ja vedettiin kelmu päälle.
Kevin on esitellyt purkkiaan ylpeänä kaikille.Palmusunnuntaina Rasmus haki heti aamusta, kun kaupat aukesi, muutaman suklaamunan, koska mulle oli jäänyt niin paha mieli karkki&keppos päivästä, kun ei ollut antaa lapsille mitään niin ei voitu edes avata ovea heille.
Nyt saatiinkin kaksi ihanaa pikku poikaa virpomaan ja voi kuinka he oli hyväkäytöksisiä ja mulle tuli niin hyvä mieli, kun sai pudottaa heidän saalisämpäreihin palkinnot.

Muuten päivä kului pelaillessa aliasta, katsoen hyviä sarjoja ja ´´juhlien`` mun 58kg välitavoitteen rikkomista, hyvällä ruualla. Alunperin piti mennä Amarilloon syömään, mutta sää oli niin inhottava, ettei viitsitty lähteä ulos tarpomaan, siksi tilattiin kotiin kaikille omat annokset.
Kyllä, Kevinkin sai oman annoksen, vaikka tiedossa oli ettei hän mitenkään jaksa sitä kokonaan syödä, mutta mitäs siitä, meille enemmän!
Ja jestas pieni oli onnessaan, kun sai oman ruoka-annoksen eteensä ja sai tuhota sitä ihan oman mielen mukaan!
Rasmus otti jonkun rullan ja minä ja Kevin rasiat, joissa oli 6kpl kanatikkuja, 4kpl mozzarella tikkuja, ranskalaisia ja salaattia. NAM.

pitkäperjantai ja lauantai meni suursiivouksessa, sarjojen ja leffojen katselussa, saunoen ja ulkoillen. Tehtiin ihana lenkki joenviertä pitkin ja lenkin päätteeksi nautittiin jäätelöt.
Tajusin ottaa kamerankin mukaan, jotta sain parempia kuvia ihanista maisemista, mutta laittelen ne erillikseen, kun tulee niin pitkä postaus muutenkin.Pääsiäispäivänä herkuteltiin tietysti suklaamunilla! Ja Kevin sai pukeutua taas pupuksi, niinkuin viimevuonnakin. Mulla tosin oli pieni asukriisi. Ensin valitsin pojalle keltaiset housut ja hailakan keltaisen bodyn, pääsiäistiputhan ovat keltaisia. Sitten kaivoin pupun korvat, hännän ja rusetin ja tajusin ettei ne mitenkään sovi yhteen, vaan niiden vermeiden kanssa olisi oltava valkoista.
Päädyin sitten ratkaisuun, että virallisena pääsiäispäivänä saapi olla pupu (vaikkei täys valkoisia housuja ollutkaan) ja 2. pääsiäispäivänä sitten se keltainen asuste.

Tänään (2. pääsiäispäivä) meillä kävi mun uudehko raskaana oleva kaveri ja jestas tuli niiiin ikävä omaa pallomasua, oli se niin ihana ♥ 
Kevinin päikkäreiden jälkeen lähdettiinkin sitten taas yhdessä nauttimaan tuosta ihanasta säästä ulos.
Ja sen jälkeen jäätiin vielä parvekkeelle leikkimään.
Huomasi kyllä taas kuinka rohkea Kevin on. Ulkona oli sellainen tosi iso nurmi alue, me jäätiin Rasen kanssa istuskelemaan ja Kevin juosta viipotti kaukana yksin ja tutki kaikkia keppejä. Ei edes katsonut mihin me jäätiin. Lopulta piti juosta kovaa poika kiinni, kun meinasi kadota näkyvistä puskien taakse!

Oli oikein mukava pääsiäinen. Lämmintä ja aurinkoista, Rasmuksen pitkä viikonloppu, ihanaa ulkoilua, herkuttelua, yhdessä oloa ♥

Miten teidän pääsiäinen meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥