27.4.2014

Paluu menneisiin - fanitus

Eilen illalla ihan jostain ykskaks muistin bändin, jota fanitin aiemmin kovasti: Tokio Hotel.
Saksalainen pop-rock yhtye, jossa lauloi Bill Kaulitz, kitaristina hänen kaksoisveli Tom Kaulitz, rummuissa Gustav Schäfer ja basistina Georg Listingin.
Muistan, kun vuonna 2007 tv:ssä oli vielä se musiikkikanava, josta tuli 24/7 musiikkivideoita ja sieltä bongasin tämän:


Rakastuin heti ylisöpöihin poikiin, Billiin ja Tomiin. Jouduin kyttäämään pitkään, että vieo tulisi uudelleen ja saisin ylös bändin nimen.
Seuraavaksi kyttäsin lisää, jotta saisin kuvattua kameralla tuon videon, että voisin katsoa ja kuunnella sitä milloin vain. En nyt millään muista, miksei tuo onnistunut tietokoneen ja netin avulla... Olikohan meillä edes nettiä tuolloin.Pian hehkutin tätä yhtyettä kaverilleni, joka oli jo hetkenaikaa ollutkin fani.
Me molemmat vuorasimme seinät poikien kuvilla, metsästettiin lehdistä julisteet jne. Yhdessä me järjesteltiin huoneidemme kuvia uuteen järjestykseen ja katseltiin youtubesta erilaisia videoita pojista.
Tällaisia:


Äiti sai kerran olla kauppojen aukeamisaikaan jonottamassa mulle yhtä julistelehteä, koska oli erikoisnumero ja vuorossa mikäs muu, kuin Tokio Hotel.
Ja kyllä, kaikkia poikia puistatti tulla mun huoneeseen, hahaha!
Pian sain ensimmäisen levynikin, joka oli jo bändin kolmas studio albumi, Zimmer 483 (suom. huone 483) Keräsin myös kaikki haastattelut mitä heistä tehtiin, mulla oli niille oma vihko, mihin laitoin kuvia, haastatteluita ja kaikkia tietoja bändistä & näistä pojista.
Ja myöhemmin keräsin myös vanhoja ja uusiakin levyjä, sekä DVD:t, vaatteita ja mukin.

Opettelin melkein kaikkien biisien sanat ulkoa, jossa olikin hommaa, he kun pääsääntöisesti lauloivat saksaksi, enkä minä raukkaparka osannut edes englantia, haha! Tajusin nyt, että osaan lemppari biisini edelleen ulkoa, vau.
Suosikkeihin kuului nämä:

1000 Meere (single 2008) (suom. tuhat merta)


ich bin nicht ich (eka albumi 2005)  (suom. en ole minä)
Totgeliebt (albumilta 2007) (tätä on mahdoton suoraan suomentaa...)
Schrei ja Screem (albumit 2005 ja 2007) samat biisit saksaksi ja englanniksi.
Screem albumilla on eng. versioita schrei ja zimmer 483 albumien kappaleista.
Noista kahdesta biisistä on tehty myös videot, jotka ovat hyvin samanlaiset. Laitetaan tähän vaihtelunvuoksi englannin kielinen versio.

Seuraavakin suosikki löytyy sekä englanniksi, että saksaksi, Durch Den Monsun (albumi 2005) ja eng. Monsoon (albumi 2007) Laitetaan nyt vanhempi versio, niin huomaa hyvin kun vertaa tätä ja ylempää, kuinka äänenmurros on mahtunut tuohon väliin!
Vaikkakin itse ehkä tykkään tämän eng. versiosta enempi...

2009 albumilta suosikit: (klikkaa nimeä, vie youtubeen)
Komm
Träumer


+ tuo yllä oleva übers ende der welt (albumilta 2007)

Nyt myöhemmin, olisiko siitä vuosi vai kaksi, teki Bill Kaulitz biisin Far east movementin kanssa, if i die tomorrowBändin piti tulla suomeen keikalle 2008 ja me oltiin jo tietysti liputkin ostettu, mutta keikka peruuntui, muistaakseen Bill sairastui tai muuta vastaavaa.
Onneksi he sopivat uuden keikan ja sinnekin oli heti liput hankittava, ja siellä sitä oltiin Helsingin jäähallilla kaverin kanssa 7.3.2010.
Mua harmitti vain yksi asia: Pojat ei ollut enään söpöjä teinejä tuolloin 2009. Mä niin rakastin B:n leijonanharja tukkaa ja T:n lökäpöksyjä ja vaaleanruskeita rastoja, okei, olen heikkona sen aikaisille kuville vieläkin


Vaikka en niin lämpenekkään poikien uudelle ulkonäölle, enkä varsinaisesti heitä niin fanitakkaan enään, aion silti kytätä milloin heiltä vihdoin tulee uusi albumi. Löysin nimittäin pikaisella googlailulla tietoa, että pojat palaavat tänä vuonna 5-vuoden levytys tauon jälkeen albumin kanssa, ja aikovat myös keikkailla!Hitto mitä muistoja tulee, kun nyt kuuntelee noita biisejä ja kävin läpi mun ´´fanilootan``, pieni itsehäpeäkin puski pintaan, kun katselin ja lueskelin 7-vuotta nuoremman Petran kirjoituksia liimattujen kuvien välissä... Ja ihan siitä syystä en julkaise tuosta kirjasta yhen yhtään kuvaa, vaikka sekin kävi ensin mielessä, haha!

Mitä te olette nuorempana fanittaneet? Mitä tykkäätte siitä tänäpäivänä?

2 kommenttia:

 1. oi tuli ihan lapsuus mieleen <3 Mie fanitin kanssa tokio hotelia ihan tosi paljon 7 tai kasiluokalla. Niiden levykin oli ja käytiin ystävän kanssa elämä lapselle konsertissa niitä katsomassa. Meil oli tosi iso lakana mukana siellä, voi niitä aikoja<3 oli se IHANAA aikaa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaah muistoja muistoja ♥
   Nehän oli kaksi kertaa siinä elämälapselle konsertissa esiintyys. Mä en niihin menny kun mua ei ne konsertit muuten kiinnostanut niin ei äiti sitte vaan yhden - kahden biisin takia ostanut lippuja ja kuskaillut, oon kyllä niin onnellinen siitä, että pääsin silloin niiden omalle keikalle. Pakko varmaan mennä tulevaisuudessakin,(mikäli suomessa keikkailevat vielä) ihan vaan fiilistelemään ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥