29.4.2014

pika moikat

Täällä on tohinaa riittänyt, kun viimeviikolla nähtiin vielä kavereita, ohjeistin veljeäni mistä meiltä löytyy mitäkin, miten sauna toimii, kuinka kissat ruokitaan yms.

Viikonloppuna mies- ja naisrooli oletteet sai todella kyytiä, kun Rasmus leipoi pullaa ja minä maalasin!
Mua on häirinnyt koko täällä asumis ajan se, että jouduttiin silloin kiireessä maalaamaan ja parissa kohtaa oli parantamisen varaa + eteistä ei oltu keretty vielä ollenkaan edes aloittamaan.
No nyt kaikki on hoidettu!
Eteinen maalattu, samaten keittiö sai uutta ilmettä, kun ikkunakehys muuttui ruskeasta valkoiseksi.
Mulla ei ole parempaa kuvaa keittiöstä ennen uutta maalia, kun en tajunnut ottaa..

Ja jälkeen:


Eteisestäkään ei ole kuvaa ennen maalausta, mutta se oli sellainen kovin pinttynyt, mihin ei tehonnut mitkään myrkyt ja vähän sellainen -ei minkään- värinen.
Nyt se on kirkas valkoinen.


Ja Kevin tietysti toimi apulaisena! ♥


Viikonloppuun kuului myös siivoilua, menneiden fiilistelyä, pyykkäystä ja leikkejä sisällä sekä ulkona. Tulipa todettua sekin, että mun hyvä englanninkielen taito on hukassa!
No eipä ihme, en ole kyseistä kieltä tarvinut ollenkaan kahteen vuoteen, kun ennen sitä tuli koulussa, töissä ja katsoin sarjojakin englanniksi / eng. teksteillä.
No asiaan. Oltiin hiekkalaatikolla, ja siihin tuli mies taaperon kanssa. Huomasin heti, että ovat ulkomaalaisia, mutta ajattelin, että osaavat varmaan jotenkuten suomea. Nohjoo, ´´kitos`` ja ´´hei`` tulivat suomeksi mieheltä.
Ensimmäinen tenkkapoo tuli siinä, kun mies kysyi ´´are you new here?``
Mikäs olikaan sana muuttaa englanniksi?!? No eipä tullut mieleen ei, niinkuin ei kuukaudetkaan, joten mietin asian muotoilun uusiksi ja sain vaivalloisesti ulos ´´we came here about six months ago``
Mies kertoi heidän asuneen täällä jo seitsemän vuotta. Sitten hän kysyi mikä meidän pojan nimi on ja vastasin. Itse en tätä voinut kysyä, koska en ollut ollenkaan varma, onko hänen lapsi tyttö vai poika. Suomeksi on niin helppo kysyä ´´mikä hänen nimi on?`` mutta englanniksi on sanottava she tai he ja kummankos sanot, jos et tiedä?
Onneksi mies jatkoi vastaukseeni kertomalla heidän pojan nimen.
Sen jälkeen oli helppo yrittää jatkaa keskustelua kysymällä ´´how old he is?``
-´´one year and four months`` Äkkiä pikakelaus numeroista päässä, jonka jälkeen sain kerrottua Kevinin iän.

Pojat leikki nätisti ja Kevinillä oli hauskaa. Välillä hän pysähtyi kuuntelemaan, että mitä ihmettä tuo höpöttää, kun mitään selvää saa, mutta eipä noin pieni osaa sillälailla asiaa ajatella eikä vaivaannu kielimuurista.
Tuli aika lähteä ja mieskin alkoi pakkailemaan hiekkaleluja pussiin. Rupesin titetysti auttamaan. Taas sai huomata, että usein ulkomaalaiset ovat kovin ystävällisiä. Mies alkoi höpöttämään, että voin jättää lelut hiekkalaatikon nurkkaan, hän hakee ne aamulla (Kevinillä oli ämpäri ja lapio käsissä)
Selitin, että kiitos, mutta ei tarvitse, sillä mekin ollaan lähdössä sisälle.
Mies yritti vielä uudemman kerran, että Kevin voi pitää ne lelut, mutta en antanut periksi.
Lopuksi saatiin vielä vaihdettua sananen siitä, kuinka on lasten nukkumaanmeno aika.

Kotona päähän pälkähti samantien se puuttunut sananenkin.
Mikä siinä on, että pakkotilanteessa kaikki unohtuu ja sitä menee ihan lukkoon? Tosi ärsyttävää.
Pakko yrittää asettaa itseä nyt tilanteisiin, joissa tarvii englantia, koska mielestäni se vaan on tärkein kieli. Kansainvälinen ja suurinosa ihmisistä, joiden kanssa tarvii tekemisissä olla, osaa sen kielen, edes jotenkuten, vaikkei se äidinkieli olisikaan.

Nyt on pakkaustohinat menossa ja halusin vain toivottaa teille hyvää tulevaa vappua, koska en ole silloin koneen ääressä. Itseasiassa, palaan vasta 4.5 (sunnuntaina) Kevinin 1v9kk -postauksen parissa ja sen jälkeen kuulumisilla.

Pakko tähän loppuun vielä jakaa eilinen kuva, kun salkkarit alkoi ja olin jo laittanut itselleni sohvan nurkkaan paikan, vaan kuinkas kävikään! ;) ♥

2 kommenttia:

  1. No mie voin höpötellä sulle skypessä enkkua :D Se kielioppi on loppujenlopuks tosi naurettavan pieni asia jos jonkun kanssa juttelee, kyllä se kielikorvalla tulee sit myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin voisit! :D Muistelin itseasia just, kun joskus kouluaikoina harjoteltii enkkuu sillee et koitettii keskenää puhuu vaa sil kielel, mut eipä siitä mitään sillon tainnu tulla :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥