7.4.2014

Rämäpään pipi

Eilen taas sattui ja tapahtui ja siitä johtuen edellis yö oli hyvin normaalista poikkeava.

Eilen ruuan jälkeen Kevin taas juoksenteli Ditan kanssa ympäri kämppää, kunnes juoksi&samaan aikaan kaatusi vaatekaapin kulmaa päin melkoisella voimalla ja samaan aikaan päässäni vain kaikui jumalaton rusaus, joka kaatumisesta kuului. Ensimmäinen ajatukseni oli, että sillälailla; nyt on hampaat sisässä. Kevin juoksi itkien syliini. Nyhjötti hetken, jonka jälkeen lähti taas riekkumaan. Ajattelin, että ainakaan ei kovin pahasti voinut käydä kun touhu maittaa jo.
Huikkasin perään ja pieni kääntyi katsomaan minuunpäin. Suu täysin kunnossa, mutta otsassa valtava patti, punaisella viirulla varustettuna. Koitettiin laittaa päälle heti kylmää, mutta eihän hän antanut sitä pitää.
Mentiin yhdessä katsomaan peilistä ja Kevinkin katseli kummissaan, mikä hänen otsaansa on ilmestynyt ja koitti varovasti sitä koskettaa.
Painelin pattia eikä se tuntunut kovin paljoa aristavan.

Koko ilta sujui normaalisti ja ajattelin, että no ei mitään, herättelen vaan yöllä pari kertaa siltä varuilta, että olisikin lievä aivotärähdys, kun niin kovaa päänsä kolhaisi.
Kevin kävi nukkumaan normaalisti yhdeksältä illalla ja ajattelin valvoa itse yhteentoista, jolloin suorittaisin ensimmäisen herätyksen.
Aikani kuluksi pläräilin netistä tietoa aivotärähdyksestä ja yhtäkkiä silmiini osui lause ´´no onneksi patti ei ole löllö, se voisi olla merkki kallon murtumasta``  MITÄ?!? PANIIKKI!
Kevinin patti oli kokeiltaessa nimenomaan löllö, mutta enpäs osannut ajatellakkaan, että patin laadulla olisi jotain merkitystä.
Selailin seuraavaksi tietoa nimenomaan päässä olevista pateista ja joka paikassa luki, että löllöä geelimäistä pattia on aina lähdettävä näyttämään lääkäriin.

Onnekseni löysin myös näppärän numeron, josta myöskään en ollut ennen kuullut mitään:
Terveysneuvonta 0910023 24/7
Soitin sinne ja jonotin n.10min.
Ystävällinen sairaanhoitaja vastasi ja kerroin mitä oli tapahtunut, millainen poika on ollut, kuvailin pattia ja kerroin mitä olin netistä lukenut.
Hän pyysi lapsen henkilötunnuksen, jonka avulla näki tarkan iän sekä paikkakunnan, missä asutaan.
Sanoi myöskin sen saman, mitä netistäkin olin jo löytänyt, eli lääkäriin näytille.
Kuitenkin hän halusi vielä konsultoida lääkäriä ja soitti jorviin. Siellä oli sanottu, ettei meidän sinne pidä mennä, kun ei selvää suurta hätää ole ja Vantaalla asutaan, joten Peijakseen, mutta samaa mieltä, että geelimäinen patti näytille.
Neuvonnassa kerrottiin myös Terveystalo Kampista, joka on yksityinen, mutta hyvä vaihtoehto jos on vakuutus. Sinne saa varattua ajan, kun taas peijaksella olisi saattanut joutua odottamaan pitkiäkin aikoja päivystyksessä. Onneksi Kevinillä on vakuutus.
Soitin Terveystalolle ja kerroin jälleen tapahtumat ja sen, että olin juuri soittanut terveysneuvontaan. Kello oli n. 23.10 ja seuraava vapaa aika olisi ollut puolelta, mutta varattiin vasta seuraava, joka oli 00.00.

Mentiin herättämään Keviniä, joka oli toki väsynyt. Yritti työntää minua pois ja käänsi kylkeä. Hääräsin huoneessa hetken, kunnes poika nousi seisomaan ja reagoi normaalisti.
Kokeiltiin pattia ja kas kummaa: se oli kovettunut! Rasmus laittoi valot päälle (hölmö..) ja tutki pattia. Tultiin siihin tulokseen, että turha mihkään on lähteä, kun vointi ollut kokoaika hyvä ja normaali, heräsi normaalisti eikä patinkaan takia enään tarvitsisi lähteä.
Soitin heti uudestaan Terveystalolle ja kerroin taas tilanteen ja peruttiin aika.

Yritin saada nukuttua, mutta ei siitä mitään tullut, kun oli sykkeet niin korkealla kaikesta panikoinnista ja Kevinkin möykkäsi vielä sängyssään. En viitsinyt laittaa korvatulppiakaan, jotta kuulisin kaikki pienimmätkin äänet. (Normaalisti pidän, koska Rasmus mekastaa unissaan niin hitokseen, etten saa nukuttua muuten. Herään kuitenkin aina Kevinin itkuun samantien vaikka onkin tulpat)
Kun Kevin viimenään n. 45min. päästä hiljeni, taisin minäkin nukahtaa samantien.
Yöni oli kuitenkin kamalia painajaisia, harha ääniä kuvitteellisia tuntoja täynnä.
MM. yhdessä vaiheessa säpsähdin hereille, kun ´´Kevin nauroi sänkyni vieressä`` ... joo ihan oli omassa sängyssään täysin hiljaa.

No loppu hyvin, kaikki hyvin.
Ainakin opin paljon uutta eilis illan/yön aikana:

• Kevinin asioissa varaan suoraan aikaa yksityiseltä, koska hällä on vakuutus.
• meitä lähin päivystävä yksityinen on Terveystalo Kamppi
• muissa sairaala asioissa käytetään peijasta (en tosin tiedä vielä missä se on..)
• Jos lapselle tulee kuhmu/patti ja se on pehmeä/löllö/geelimäinen: on se mentävä näyttämään MUTTA jos se on tuollainen hiukka löllö, voin katsella hetken rauhassa, miksikä se siitä muuttuu ja jos ei muutu, niin sitten näytille.
• jos se löllö on takaraivolla: ei saa odotella mitään
• Tarkista vielä sen hetkinen tilanne, ennenkuin varaat aikaa lääkäriin!
• mieltä askarruttavissa asioissa voi soittaa terveysneuvontaan.

Tänään pieni potilas meni tuntia aiemmin päiväunille, kun oli niin väsyksissä yöllisestä herätyksestä ja aikaisesta aamusta. Osasi muuten ihanasti ilmaista väsymyksensä: perus kiukuttelun lisäksi yritti itse kiivetä sänkyyn ja sano ´´aa aa``  Joka ainakin meillä meinaa nukkumista. Minäkin aina sanon Kevinille ´´nyt nukkumaan, aa aa``
Mamikin alkaa olla rauhallisemmilla mielillä, kun aamulla oli pattikin pienentynyt hurjasti, edestäpäin katsottuna ei edes näe kuhmua, pelkän punaisen mustelma viirun, sivulta näkyy pieni kohouma.
Kyllä ne pienet vaan on sitkeitä ♥

4 kommenttia:

 1. Anonyymi7.4.14

  Huhhuh no onneks ei mitään vakavaa vaikka onkin aika hurjan näkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Hitto että säikäytti..

   Poista
 2. Hui kauhee !!! onneks pikku miehelle ei käyny pahemmin ja kaikki on kunnossa <3 voin uskoo sun paniikin, ei oo kivaa tollanen :/ ja mun tuttu asuu vantaal kans ni se käy aina peijakses sen muksujenkaa/yksityisillä, se on sanonu et peijakses pitää olla oma-aloitteinen ja kärsivällinen siel ei kuulemma aina homma meinaa toimia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!
   Ainahan se säikäyttää, saatika, kun oli ensimmäinen ´´isompi`` haaveri :s

   No ainahan noi on tommosii.. Vai väitätkö, että kuusaan mäellä hommat hoitus mallikkaasti :''D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥