22.5.2014

Kuinka monta lasta?

Ajattelin kerran kirjoittaa meidän tulevaisuuden suunnitelmista, mutta jätin sen sitten ajattelu tasolle.
Siinä olisin myöskin kertonut meidän lapsi haaveista, joten päätin nyt kirjoittaa tästä asiasta erikseen.

Olen aina tiennyt haluavani lapsia nuorena, mutta suunnitelmissa oli kuitenkin ensin valmistuminen jatko-opinnoista. Toisin kävi. Näinpä painotan taas, että vaikka nyt kirjoitankin suunnitelmista ja haaveista, eivät ne välttämättä tietenkään toteudu. Jos saisi täysin päätösvallan tapahtumille, montako lasta meille vielä tulisi ja milloin?

Kolme. Yhteensä, Kevin mukaanlukien.
Se on minun sekä Rasmuksen haave lapsiluku.
Koska Kevin tulla tupsautti runsaasti ´´etuajassa``, olisi seuraavan paikka todellakin vasta sitten, kun olen käynyt koulun loppuun ja saanut vakkari työpaikan.
Jos nuo olisi jo hoidossa niin oltaisiin jo yrittämässä toista, mutta pakko ajatella järkevästi ja taloudellisestikin.

Kouluni jatkuu ensi elokuussa ja kestää kaksi vuotta. Kun valmistun, pitäisi vuoden siis olla 2016, touko-kesäkuu.
Tällä alalla on (ainakin nyt) pulaa työntekijöistä, joten uskon saavani pian työpaikan koulun jälkeen.
Tässä tapauksessa toista lasta voisi alkaa yrittämään syksyllä 2016 ja mikäli käy niin onnellisesti, että tärppää suht heti, syntyisi vauva toukokuu-elokuu 2017 välillä.
Kevin olisi silloin n. 5-vuotias.

Nyt ajateltuna kolmas lapsi saisi tulla sitten heti, kun on tullakseen, mikäli jälkitarkastuksessa yms. kaikki olisi hyvin ja se olisi mahdollista.
Jotenkin me ollaan kokoaika haaveiltu lapsista lyhyellä ikäerolla, jolloin heille olisi kivasti seuraa toisilleen kotonakin. Jos vaikka miettii 6-vuotiasta ja 1-vuotiasta, niin niillähän on jo ihan erilaiset leikit ja kuusi vuotias varmaan aika paljon leikkii jo ikäistensä kavereiden kanssa. Siksi olisi kiva saada kakkonen ja kolmonen lyhyellä välillä.

Toisaalta välillä tulee mietittyä, miten sitä jaksaisi? Nyt jo olen pari kertaa ollut ihan pulassa, kun nakittuu kaverin vauvan vahti vuoro hetkeksi perhekahvilassa. Oma taapero juoksentelee ja saattaa tehdä tuhmuuksiakin ja sylissä roikkuu vauva mukana. Kädet pitäisi olla vapaana taaperon aikeiden estoon, mutta mihkäs sen vauvan sitten lykkää.
No, onneksi oman vauvan voisi lykätä vaikka rintareppuun sitten..
Mutta mitäs, kun molemmat lapset olisi taapero iässä, miten voi revetä vahtimaan kahva vintiötä, jotka juoksee erisuuntiin, kiusat mielessään?

No se on sen ajan murhe, sen kuitenkin tiedän että haluamme toisen lapsen heti, kun se on mahdollista tai pikemminkin järkevää. Ja kakkoselle ja kolmoselle jaksamisen mukaan mahd. lyhyt ikäero.

Meillä jyllää niin paha vauvakuume, että ärsyttää entistäkin enemmän se, että koulu jäi kesken, eikä ole näinollen mahdollista helpottaa tätä kuumeilua. Asiaa ei auta se, että nyt syntyy kokoaika jollekkin ihania pieniä vauvoja ja reilun viikonpäästä pääsen vihdoin yhtä ihanuutta sylittelemäänkin ♥

Millaisia lapsiluku haaveita teillä on?
Kokemuksia lyhyestä ikäerosta?

6 kommenttia:

 1. me haluttiin ehdottomasti lyhyellä ikäerolla lapset ja sattuikin aika näppärästi että tulevan vauvan LA on Helmin 2v synttäripäivänä :D
  opiskelut on mullakin jääneet kesken mutta ajattelin jatkaa niitä sitten kun tuleva vauva on vuoden ikäinen :)
  nuorena jaksaa hyvin! :) Ja meillä toi lapsiluku saisi jäädä tähän kahteen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, saapi nähdä käykö niin osuvasti, että syntyykin vielä samana päivänä ! ;)
   Saatko sä jatkaa sitten niitä opiskeluita tuon toisen lapsen jälkeen? Mulle ei nimittäin myönnetty kuin tämä kaksivuotta äippälomaa koulusta tai menetän paikan, joten vähän pakko jatkaa, en jaksaisi nimittäin alustakaan aloittaa..
   Totta, että nuorena jaksaa! :) On toki ´´iäkkäämpiäkin`` jotka on vielä hyvin virkeässä kunnossa.

   Poista
 2. Kaksi vuotta vaikuttais olevan hyvä ikäero! kun meille tuli vaavi Jaden ollessa 2v, oli tosi kiva että hän oli jo omatoiminen:)
  Komppaan Neaa, kaksi riittää tänne oikein hyvin:D Vaikka alunperin halusin neljä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voihan se olla, että meilläkin vielä mielipide muuttuu myöhemmin, saa nähdä :)
   Nyt olis vaikea kuvitella, että Kevin pärjäis jos meillä olis/tulis pian vauva, se on vielä niiin riippuvainen musta :D Mutta onhan tuossa ikäerossa justiin se, että toinen osaa ainakin kävellä jo, mutta ei ole kuitenkaan pitemmällä tähtäimellä mikään suuri ikäero, että kykenee leikkimään jossainvaiheessa samojakin leikkejä :)

   Poista
 3. Meillä on nyt yhdeksän :) Jep, yhdeksän yhteistä rakkaudenhedelmää. Esikoinen 13v kuopus 5kk. Kyllä me vielä kymppi vauvaa toivotaan :) Monet varmasti miettivät ettei mitään järkeä, minusta juuri missään muussa ei ole järkeä kun lapsissa :) Olen todella onnellinen ja ylpeä että olen uskaltunt tehdä mitä olen halunnut ja saannut nämä lapset. Vielä pakko sanoa että ei liity mihinkään uskontoon :)
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! :D
   Mun mielestä kukaan ei ole arvioimaan muiden elämää, jos te tykkäätte suurperheestä ja jaksatte & pärjäätte usean lapsen kanssa, niin ei siinä pitäis olla muilla nokankoputtamista :)
   Ihan pakko kysyä, kuinka suuren asunnon tuollainen kokoonpano tarvii? :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥