25.6.2014

Eläinlääkärissä & facebook

Ihan ensin tuo facebook asia!
Eli monet ovat varmaan huomanneet, että bloggerin lukulista tökkii nyt erittäin pahasti, joten päätin vihdoin tehdä kunnollisen fb sivun blogille, se löytyy klikkaamalla TÄTÄ
Tai laittamalla osoiteriviin: https://www.facebook.com/parempiayhdes.fi
Käykää siellä klikkailemassa tykkää nappulaa, linkkailen sinne aina uudet postaukset ja varmaan kaikkea muutakin, kun se on nyt helposti myös kännykällä kokoaika saatavilla, joten on nopeaa sinne jotain pientä päivitellä!

Toinen hyvä seurantapaikka on Bloglovin, siellä on melko samanlainen lukulista, kuin bloggerilla, siellä käsittääkseni voi seurailla myös anonyymisti (en tiedä pitääkö silti jotkut tunnukset tehdä?)
ja sinne voi laittaa blogini osoitteen kohtaan ´´search blog`` oikeassa yläkulmassa
tai klikkaa TÄSTÄ sivulleni
ja sitten kun blogi löytyy niin klikkaa vain ´´follow``
Sinne sitten tosiaan päivittyy automaattisesti seuraamiesi blogien uudet postaukset ja ne lisäksi merkkaantuu luetuksi, kun postauksen avaa, niin tietää mitkä kaikki kirjoitukset on jo lukenut.
Helppoa!

Ja muistutetaan nyt samalla, että kuvista tykkäävät löytää meidät instagramissa nimimerkillä Petra_Jasmin

Sitten siihin itse ´´pääaiheeseen``!
Meillä oli eilen hiukka erilainen päivä, rampattiin nimittäin eläinlääkärissä.
Oli aika viedä Dita sterilointiin.
Lola leikattiin silloin suht samanikäisenä eikä kummallakaan kerennyt onneksi tulla yksiäkään mouruja, Lolan leikkauksesta voi lukea TÄÄLTÄ

Vietiin Kevinin kanssa vaunuillen Dita eläinlääkäriin kymmeneksi aamulla. Edellisiltana oli taas pitänyt ottaa ruoka pois, mutta vettä sai olla. Siellä sitten pääsin mukaan Ditan nukutukseen, minun piti pitää sitä paikoillaan, kun lääkäri laittoi piikin. Sitten odotettiin ihan pieni hetki nukahtamista ja sen jälkeen sain tyhjän kopan takaisin ja lähdettiin Kevinin kanssa kotiin.

Lola oli kotona ihan ihmeissään, kun ei kaveria ollut. Lola oli myös taas samanlainen, mitä oli ennen Ditan muuttoa meille. Sain silitellä sitä ja Lola ihan vaatikin sitä, vaikka normaalisti ei ole enään juuri antanut silitellä eikä ole sylissä viihtynyt, kun Dita on paikalla.
Se kulki perässäni joka paikkaan ja jestas mitä metakkaa se piti, vaikka olin vieressä, kunnon mauku konsertti päällä kokoaika.

Kolmen aikoihin veljeni tuli Kevinin vahdiksi ja puoli 4 lähdin Lolan kanssa eläinlääkäriin.
Siellä laitettiin Lolalle rokotus ja tehtiin perus tarkistus.
Lola pistettiin ´´dietille`` eli täytyy vahtia enempi kuinka paljon se syö ja vähentää ruokia. Sillä oli kuulemma läskiä tullut, mutta ei kukaan muu sitä ollut huomannut, eli ei mitenkään jumalattoman läski ole, mutta tietysti jos samaa malliin jatkaa niin siinä pisteessä joskus ehkä oltaisiin.
Sanoin myös, ettei Lola edes syö paljoa ja pikkukissahan se siellä kupilla aina ekana on, niin lääkäri sanoi, ettei sisäkissa tarvi kuin hyvin vähän ruokaa, koska ne ei noilla sisällä riekkumisillaan kuluta niin paljoa.
Rokotuksesta Lola ei ollut moksiskaan ja keuhkoja ei saatu edes kuunneltua, kun tämä kehräsi niin kovasti!

Sitten mentiin odottelemaan papereita ja Ditaa.
Ditalla oli samalla tarkistettu onko sillä varmasti siru, niinkuin kasvattaja kissaa myydessä meille väitti, mutta kun sitä ei nahkan läpi tunnu niinkuin Lolalla. No eipä sitä ollut. Olin kasvattajaan jo yhteydessä ja asia on nyt hoidossa.Ditalla oli leikkaus mennyt hyvin ja se odotteli häkissään oikein virkeänä.
Oli tarkoitus laittaa kisut samaan koppaan niinkuin aina, mutta eipä ne suostunutkaan tähän. Lääkäri totesi, että parempi viedä yksi kerrallaan, ettei jouduta tappelujälkiäkin tikkailemaan.
Ditalle oli laitettu sulavat tikit niinkuin Lolallekin silloin, eli niitä ei tarvitse erikseen poistaa.
Lisäksi saatiin taas särkylääkettä mukaan, jota annetaan tarpeen mukaan 2-5 päivää, kerran päivässä.
Ditalle oli laitetu sama puku mikä Lolalla oli, mutta lisäksi päähän se kaukalo. Leopardimme tosin raivokkaasti repi sen pois heti kopassaan ja kotonakin kun laitoin sitä takaisin niin se oli hetkessä irti vaikka kuinka kireälle koitti laittaa. Tutkin vähän pukua ja totesin, ettei se pääse mitenkään sen kanssa haavaan käsiksi, joten ei käytetty sitten sitä tötteröä, olihan se pikku toipilaallekin tosi inhottava, kun  ruokakupillakin oli niin vaikea käydä ja äänet kaikui.
Tänään pitää ottaa haavan päältä suojalappu pois ja katsoa, että haava on kunnossa. Samalla annan vahditusti olla hetken ilman pukua, että se saa pestä itsensä kunnolla ja pesen samalla puvustakin lääkärihajut pois, koska Lola ei oikein hyväksy nyt kaveriaan.Kunnon tappelua ei ole tullut, mutta jos pieni yrittää yhtään lähestyä Lolaa, niin tämä alkaa suhisemaan, murisemaan ja antaa tassusta. Hassua vaan seurailla, kun välillä ne kuitenkin leikkii niinkuin ennenkin ja sitten taas yhtäkkiä alkaa suhina ja murina. Mutta joskos se siitä kun ne hajut saadaan pois!


Eilen Dita oli iltaan asti vessassa, koska leikkauksen jälkeen on hyvä olla rauhassa, vedolta suojassa ja lämpöisessä. Vessan ovi oli kiinni, joten Kevinkään ei sinne päässyt häiriköimään ja vessassamme on onneksi myös lattialämmitys. Lisäksi kiedoin potilaan vilttiin yhdessävaiheessa, kun se tärisi ilmeisesti kylmyyttä, kun oli alkanut leikkiä höntti vesikipollaan ja lattialla oli sitten lopulta koko vesikipon sisältö. Ruokaa sille annettiin eilen hyvin vähän, ohjeen mukaan, mutta tänään on saanut syödä normaalisti, koska ei ole oksentanut eikä ripuloinut.
Nytkin vaikka Dita saa liikkua vapaasti, (toki yritän vähän vahtia ettei se nyt ihan hirveästi kiipeilisi ja loikkisi) se on silti paljon vessassa kuljetuskopassa viltin päällä.
Kuitenkin liikkuu normaalisti ja on ihan virkeä ollut koko aika kotona ollessaan.
Kevinkin on onneksi ihan hyvin ymmärtänyt ja myös jopa uskonut, ettei Ditaan saa nyt koskea, että kisu on nyt kipeä. Välillä minun kanssa rapsuttaa selästä tai päästä ja toteaa ´´miiiu aaijaai`` :')

2 kommenttia:

 1. Mä en ymmärrä miten ollaan aina samaan aikaan prismassa, en nyt oo vähään aikaan käyny, mut pakko vaan todeta kun tuntuu niin hullulle :D! Kevin on muuten aivan ylisöpö <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, ootko sitte nähny meijät siel vai? :D
   Me käydää yleensä aina prismas ruokaostoksil, mutta nyt Rasmus on useankerran käyny yksin jossain marketissa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥