29.6.2014

Tallinnassa shoppailemassa

Olen tämän kertonut jo monesti, mutta kerrataan vielä.
Eli, kun raskauteni selvisi joulunalla 2011 en halunnutkaan itselleni mitään lahjakortteja, vaan vain sellaisiin liikkeisiin mistä saisin vauvalle jotain. Äiti tätä ihmetteli ja totesin, että ei siinä olisi mitään järkeä, kun en pitkään aikaan mihinkään vaatteisiin mahtuisi. Lisäksi kesällä 2012 en päässyt mukaan pärnuun, koska olin viimeisillään raskaana. Joten näiden takia äitini lupasi, että sitten, kun saan ylimääräiset kiloni taas pois, lähtään kahdestaan Tallinnaan shoppailemaan ja hän maksaa kaiken.
Ihana äiti ♥

No ei me nyt ihan kahdestaan lähdetty, koska saatiin ´´kaksi kärpästä yhdellä iskulla``, kun äiti oli miesystävänsä kanssa muutenkin menossa Tallinnaan juoman haku reissulle autolla. Todettiin, että se on myös helpompaa, kun muuten äitin olisi pitänyt tulla tänne junalla (kouvolasta) ja sitten ehkä taksilla satamaan ja olisi pitänyt olla vetolaukut mukana, ettei tarvitse ostoksia käsissä kantaa.
Nyt he tulivat siis autolla ja nappasi minut mieltä mukaan aamulla klo: 8.30
Lähtö ei mennyt mitenkään niin mukavasti, kun juuri minun lähtiessä, meille survoi yllätysvieraita, tai kyllähän Rasmus taas tiesi, mutta on niin hiton vaikeaa avata suuta ja kertoa asioista.. jepjep, kyllä oli kiva lähteä ´´kyrpä otsassa``.. Asiaan liittyy paljon muitakin ikävyyksiä, mutta jätän ne suosiolla pois blogista.
Takaisin asiaan.

Satamassa piti olla puoli 10 jonottamassa laivaan. Mentiin Tallink super star:lla.
Laivamatka kesti pari tuntia.Maissa Jussi jätti meidät yhden ´´kauppakeskuksen``(en muista sen nimeä) eteen ja lähti omille menoilleen.
Siellä oli paljon pieniä kojuja, joissa myytiin erilaisia vaatteita, päähineitä, takkeja, laukkuja, lompakoita yms. Aina kun käveli käytävillä niin kojuista tuli myyjiä huutelemaan luokseen ja yritti kaupittaa tuotteitaan, se oli hiukan ärsyttävää, koska kyllä me itsekin nähdään tarjonta ja näytetään kyllä jos ollaan kiinnostuneita.
Kaksi tuntia me siellä kierreltiin ja osteltiin.
Hintataso on aika samaa luokkaa suomen kanssa, vaatteissa. Ruoka, juoma ja tupakka sensijaan on paljon halvempaa.

Jussi tuli meitä taas autolla hakemaan ja mentiin toiseen keskukseen, jonka nimi oli Merekeskus.
Siellä oli samanlaisia pikku puljuja, kuin edellisessä paikassa.
Myyjät puhuivat suomea, mutta se oli erittäin hauskan kuuloista, kun oli sellaista ´´hoono soomea``!
Pukeutumiskulttuuri oli siellä aika mielenkiintoinen. Esim. äitini haluaa isoja vaatteita, ettei kaikki kropan muhkurat näy, myyjät eivät millään ymmärtäneet, kun hän pyysi isompaa kokoa; ´´oijoi, tämäkin sinul liian iso, sinä tarvi pieni koko, ei iso koko!`` ´´voih sinä aivan hullu, ei sinä tarvi isompi koko, aivan sekaisin huhhu!``
Toinen oli se, että yritin löytää rintaliivejä, koot olivat joko aivan liian isoja tai sitten jos koko olisi ollut muuten sopiva, niin sinne oli laitettu niin hillittömät toppaukset, ettei sinne oma varustus mahdu mitenkään. Tasan kahdesta kojusta löytyi sopivaa kokoa ilman hulluja toppauksia.
Molemmissa oli hiukan erikoinen tilanne.
Ensimmäisessä oli taas yli-innokas myyjä, joka (jollain hiton oudolla logiikalla) sovitteli mulle kaikkien vaatteiden ja omien rintsikoiden päälle erilaisia liivejä. Sanoin sitten, että haluan sovittaa ilman vaatteita ja hän järjesti loossin missä saa rauhassa sovitettua.
No myyjä sitten kuitenkin aina välillä tuppaantui sinne loossiin esittelemään muita malleja, joista en pitänyt ja sitten vielä toi mulle sovittamastani mallista isompaa kokoa. No hauskaa tästä teki se, että siellä ei tarvitse itse nähdä vaivaa lainkaan: myyjä puki päälleni uudet liivit ja sitten sujuvasti veti alta edelliset pois! Enhän mä ole edes tajunnut, että homman voi hoitaa noinkin, hahaha!
Toisella kojulla taas myyjä sovitteli liivejä mulle kaikkien vaatekerrosten päälle ja pyytäessäni sovituskoppia, hän tuskastui, ettei hänellä ole sellaista. No, hän keksi ratkaisuksi, että voin mennä kykkysilleen hänen pöytänsä taakse ja hän äitini kanssa vahtii ettei siihin tule ketään.
Mietin hetken ja toimin näin. Myyjä sitten vielä ripusteli jotain paitoja siihin tiskin yläpuolelle ´´verhoksi``. Kokemushan se tuokin!
Tuolla kierreltiin puolitoistatuntia ja taas lähdettiin Jussin kyydillä seuraavaan paikkaan, jonka nimi taisi olla Rimi. Se oli vähän enempi niinkuin kauppakeskus; siellä oli ruokakauppa, tupakkakauppa, eläinkauppa, lastenlelukauppa, vaatekauppoja jne. Käytiin siellä kaupan puolella ja sieltä löysin ihan perus bodyn Kevinille, alle 3€, eikä se ollut missään alennuksessa. Ostettiin myös muita tuliaisia sieltä lapsille. Käytiin myös syömässä Hesburgerissa, josta tilasin kanatortillan ensimmäistäkertaa elämässäni ja oli muuten hyvää!


Kierrettiin siellä pari puljua ja sitten lähdettiin satamaan.
Sataman check in:in jälkeen mentiin juomienlastauspaikalle. Äitini ja Jussi oli siis etukäteen tehnyt tilauksen ja ne piti vaan lastata autoon ja tietysti tarkistaa, että kaikki ostettu on siinä.

Siitä sitten taas pitkä jonottelu, että pääsee ajamaan laivaan.
Takaisin tulokin kesti sen pari tuntia ja käytiin ostamassa vielä namit laivan kaupasta.
Kotona olin joskus vähän ennen yhtätoista.
Sitten ne Kevinin tuliaiset, vaikkei hän vielä tuota tuliaisten ideaa ymmärräkään, niin olihan hän tietysti innoissaan uusista jutuista.
Ja omat ostokset

paljon kehuttu tangle teezer ja noita ihme hiuslenkkejä


Tarpeeksi tilava koulukassibikinit, enää puuttuu rantakelit! niin ja se surullisen kuuluisa rantakunto...
kahdet leginsit
Tän paidan mukana sain myös tuon kaulakorun

Muuten ihan mahtava reissu, jos ei olisi aamun tapahtumat ottanut nuppiin ja jos ei olisi ihan kokoaika miettinyt Keviniä. Ei se äidinrooli vaan koskaan täysin piiloudu ♥

Kuvat reissusta otettu kännykällä, koska katsoin sen paljon helpommaksi, kuin ison kameran raahaamisen ja aina laukusta esille kaivamisen.

Oletteko te olleet shoppailemassa Tallinnassa?

8 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen reissu :)

  Meillä on myös joskus ollut vääntöä tosta samasta aiheesta; siis että milloin ilmoitetaan, jos tiedetään vieraiden tulevan tiettyyn aikaan. Meilläkin se on mennyt niin päin, että mies on ilmoittanut tyyliin varttia ennen, että hei meille tuleekin sitten Antti ja Annika kylään, onhan se ihan ok? Kieltäydypä sitten siinä vaiheessa, vaikka ehkä muitakin suunnitelmia olisi ollut. Oon kuitenkin saanut kerrottua Miehelle erittäin selkeästi, MIKSI haluan minulle ilmoitettavan mahdollisimman pian, jos meille on joku tulossa (omat menot, haluan kenties siivota ja hankkia tänne tarjottavaa, ihan aina ei myöskään jaksaisi vieraita... jne.) ja muutaman kerran väännön jälkeen se menikin jakeluun ihan nätisti. Nykyisin Mies ilmoittaa mulle kuuliaisesti todella hyvissä ajoin, jotta tiedän varautua itsekin.. :)

  Tallinnassa käynnistä on aikaa, mutta kyllähän siellä on tullut muutaman kerran käytyä. Onkin ollut puhetta, että vois joku kerta lähteä laivalle ja suunnata sitten viettämään vaikka viikonloppua Tallinnaan. Ehkä en enää varsinaiselle shoppailumatkalle lähtis, mutta muuten vain lomailemaan ja katselemaan... ja kyllähän niitä ostoksia tulee pakostakin tehtyä siinä samalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kirjoitat aina niin pitkiä kommentteja! :)

   Voi, meillä on väännetty samasta aiheesta jo kolme vuotta eikä korvien väliin ole mitään jäänyt vaikka kuinka aina yritän selittää syitäkin :/ olet siis onnekas ;)

   juu Tallinna on varmasti oikein kiva kaupunki muutenkin nähtäväksi kuin vaan shoppailun kannalta! :)

   Poista
 2. Anonyymi3.7.14

  Paljonko matka maksoi? Ostokset? Kuulosti mukavalta matkalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti alussa lukee että äitini maksoi, joten en tiiä, mutta paljon.

   Poista
 3. Anonyymi23.7.14

  heii ! mistä ostit tuon beigen ruskeen värisen laukun _ onko merekeskuksesta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en nyt kyllä yhtään muista :(

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥