17.7.2014

Cake Pops & Cookie Pops

Olen aina katsellut miten kaikissa juhlissa on mielettömän hienoja kakkutikkareita, upeat koristeet ja hauska keksintö. Päätin, että haluan Kevinin synttäreille sellaisia ja aloin harjoittelemaan.
Ostimme Prismasta pakkauksen, missä on kakkumuotti, tikut ja muutama ohje.
Kokeiltiin sieltä ohjeista porkkana-valkosuklaa popseja, mutta ohje oli ihan surkea ja ensimmäinen satsi meni niin piloille kuin olla ja voi. Sain onneksi hyviä vinkkejä helpottamaan hommaa ja yritin uudelleen.
Kuorrutus ei onnistunut silti vieläkään ja epäilin, että ohjeessa oli jotain vikaa.
Kokeilin kolmannen erän täysin eri ohjeella.
Tässä kuitenkin ohje erittäin hyvän makuisiin porkkana-valkosuklaa kakkutikkareihin (n. 18kpl):

Tarvitset:
• 50g voita
• 90g porkkanaa
• 75g tummaa sokeria
• 1 iso kananmuna (60g)
• 1½ tl leivinjauhetta
• 120g jauhoja
• ½ tl jauhettua kanelia
• ½ tl jauhettua neilikkaa
Kuorrutukseen:
• 250g valkosuklaata
• 50g kermaa
• 60g voita
• elintarvikeväriä, mikäli haluaa jonkun värisen kuorrutteesta.
Katso tämän kuorrutteen varalle postauksen loppuosa!

Valmistus:
1. esilämmitä uuni 190 asteeseen
2. sulata voi ja lisää porkkana, sokeri ja muna
3. sekoita ainekset tehosekoittimessa
4. lisää siivilöity jauho, leivinjauhe ja mausteet ja vatkaa kunnes taikina on tasaista

5. täytä muotin puoliympyrät rajaan asti ja aseta kansi paikoilleen
6. paista kakkupalloja uunissa 190 asteessa 12-15min. kunnes ne ovat kohonneet

7. ota pois uunista ja anna jäähtyä jonkin verran ennenkuin irroitat ne muotista. Siirrä ne vielä
    jääkaappiin jähmettymään kunnolla!
8. Sulata suklaa voin ja kerman kanssa vesihauteessa, lisää väriaine


9. varmista, että pallot ovat tarpeeksi jämäköitä ja kasta tikku sulaan kuorrutteeseen, ennekuin
    tuikkaat sen palloon kiinni. Anna taas jähmettyä kunnolla jääkaapissa. Tämä auttaa tikkua
    pysymään paremmin pallossa kiinni.

10. Kun tikut pysyvät hyvin kiinni palloissa, voit alkaa kastamaan niitä kuorrutteeseen. Jos kuorrute
      on jo jäykistynyt, voit sulatella sitä lisää. Mitä notkeampaa kuorrute on, sitä helpompi pallot on
      sinne kastaa.
      Meillä oli ihan liian tiukkaa kuorrutetta ja siksi pallojen alaosa onkin kuorruttamatta.
11. Lopuksi voit koristella palloja esim. nompparelleillä.
12. Anna taas jähmettyä hieman ennen tarjoilua.


Sitten toinen ohje, jonka löysin Tarun Taikakakut -blogista

Tarvitset:
• 1 pötkö domino -keksejä (itse käytin mintun makuisia)
• tuorejuustoa 2-4 rkl (itse käytin vaniljatuorejuustoa näppituntumalla)
• suklaalevy (meillä oli valkosuklaata)
• mahdollisesti koristeita, kuten nomparellejä
• mahdollisesti elintarvikeväriä (omalla vastuulla)

Valmistus:
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa huolella,
    älä laita liikaa kerralla, ettei kone mene tukkeeseen

2. Kaada murska kulhoon ja lisää sekaan notkeaksi lämmitetty tuorejuusto,
    mitä enempi tuorejuustoa on, sitä helpompi pallot on pyöritellä,
    mutta jos juustoa on liikaa, pallot lössähtää
  (mutta tämänkin saa pelastettua, kun laittaa hetkeksi  jääkaappiin ja sitten pyörittelee vähän uudelleen)

3. Pyörittele massasta plloja lautaselle (suosittelen käyttämään kumihanskoja - tulee tasaisempaa jälkeä + on hygienisempää)
Älä tee liian isoja palloja, että ne kestää tikun päässä.
Laita pallot jääkaappiin jähmettymään.

4. Kun pallot on jähmettynyt, sulata suklaa vesihauteessa (suosittelen syvää kahvimukia, niin on helpompi kastaa koko setti kerralla, kuin myöritellä jossain kattilan pohjassa)
    Kasta tikun pää sulaneessa suklaassa ja tökkää palloon.
    Anna taas jähmettyä hyvin jääkaapissa


5. Kun tikku pysyy hyvin pallossa kiinni, sulata taas suklaa juoksevaksi ja dippaa pallot siellä,
    kopistele kupin reunaan tikulla niin, että pallosta valuu ylimääräiset suklaat pois.

6. koristele pallot heti, ennenkuin suklaa jähmettyy

7. laita taas jääkaappiin kovettumaan.



Mielestäni tämä toinen ohje oli paljon nopeampi ja helpompi ja nyt jopa kuorruttaminen onnistui, eli tuota ensimmäistäkin ohjetta voisi kokeilla niin, että tekee kuorrutteen pelkästä suklaasta!
Molemmat ovat superhyviä, mutta jälkimmäinen on ihan tosi makeaa!
Ja kokeillessani tätä jälkimmäistä ohjetta uudelleen niin, että teen palloista sinisiä värjäämällä suklaan elintarvikevärillä, meni kuorrute piloille taas.
JOTEN ensimmäisenkin ohjeen kuorrutus saattaa siis onnistua, jos jättää väriaineen pois?
Mutta miksipä laittaa kermaa ja voita, kun pärjää pelkällä suklaallakin.

Tykkäättekö te kakkutikkareista?
Osaako joku viisas sanoa, miksi kuorrute menee ihan kököksi kun sinne laittaa väriainetta?(on meinaan vähän outoa, että kaikissa ohjeissa neuvotaan että sitä voi laittaa ja sitten se ei onnistukaan..)

2 kommenttia:

  1. Kokeilitko nestemäistä elintarvikeväriä? Värejä on saatavana myös jauhemaisina, kannattaa kokeilla niitäkin :) En tiedä varmaksi sanoa, onko sillä vaikutusta asiaan, mutta ainakin tuo mahdollisuus tulee mieleen. Värin määrällä voi myös olla vaikutusta asiaan, sillä ainesosien suhde voi muuttua. Toki väriä ei nyt millään kovin paljoa saa mukaan holvattua, olipa kyse sitten nestemäisestä tai jauhemaisesta väristä, mutta reseptistä ja ainesosista riippuen määrä voi vaikuttaa.

    Meillä tehtiin kakkutikkareita jokin aika sitten, mutta kyseinen ohje oli liian makea... Muuten onnistui ihan kivasti, lapset tykkäsivät tosi paljon (makeudesta viis) ja kyllähän ne on kauniin näköisiäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nestettä oli ja majd. Vähän laitoin :/ jauhetta en oo kokeillu!

      Joo itekkää ei kerralla pysty yhtä enempää syömää, mutta juhliin juuri hyvä niin eipähän mene niin paljoa kun kaikki syö max.2 ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥