12.7.2014

Kesä on palannut!

Aurinko ja lämpö, eli kesä on vihdoin tullut takaisin, ja ei, sitähän kukaan ei olisi tajunnut ilman tätä informatiivistä huomautusta!
Me ainakin ollaan nautittu kesästä nyt niin hyvin, kuin mahdollista.
Lauantaina oltiin siellä Korkeasaaressa, sunnuntaina käytiin kaupassa ja mentiin ensimmäistä kertaa ilman mitään kiirettä! Kevin sai kävellä itse (ennenkuin päästiin keksustaan, mentiin reittiä, jossa ei kulje autoja) ja tutkia kaikki kivet ja oksat ja me nautittiin auringon paisteesta.
Kotiin päästyämme paistettiin pyttipannua ja nautittiin se parvekkeella, johon paistoi jo oikein hyvin aurinko.
Syöminkien jälkeen laitetiin smurffit soimaan, Kevin sai leikkiä ja me otettiin aurinkoa.


Maanantaina ei keretty hirveästi nauttia auringosta, koska mun koko aamupäivä&päivä meni puhelimessa, kun selvitin Kelan kanssa asioita, ensin jonotettuani sinne melkein puolituntia. Sitten piti soitella vakuutusasioita ja sitten vielä Mehiläiseen (yksityinen lääkäriasema).
Meille nimittäin tuli päätös siitä Kevinin kielijänteenleikkauksesta: kunnallinen ei suostu edes vilkaisemaan pojan suuhun, vaikka ongelmaa on huomattu jo ihan vauvana, sekä nyt ja sekä hammaslääkäri, että neuvolalääkäri oli asian todennut. Hienoa suomen terveyspalvelut, juuri näin!
No luojankiitos (tai oikeastaan isovanhempani kiitos!) Kevinillä on erittäin hyvä vakuutus LähiTapiolassa ja me saatiin nyt sitten suoraan leikkausaika 21.7 Töölön Mehiläiseen. Leikkaus maksaisi tuolla yksityisellä 1028€, mutta lasku lähetetään suoraan vakuutusyhtiölle ja me maksamme vain omavastuun, 100€.
Puhuin kolmen eri lääkärin kanssa Mehiläisellä ja jokainen oli ihan pöyristynyt, miksi jännettä ei leikattu aikaisemmin ja miksei kunnallinen asialle mitään tee.
Kun kerroin kaiken alusta alkaen, sanoi leikkaava lääkäri, että ei meillä tarvitse olla mitään erillistä aikaa, että suoraan leikkaukseen vain. Ja tosi hyvä niin, mitä sitä turhaan enään ihmettelemään ja pitkittämään asian etenemistä! Kirjoittelen tuosta hommasta tarkemmin leikkauksen jälkeen, kun osaan kertoa omakohtaista kokemusta yms.

Iltapäivästä sitten oli treenattava ja sen jälkeen kerkesi sen 45min. olla auringossa, kunnes alkoi Kevinin iltapuuhat.

Tiistaina käytiin aamupäivästä Kevinin kanssa lenkillä ja pakko vaan sanoa, että ihanaa, kun on lämmin, mutta vähän turhan lämmintä urheilun kannalta! Senkun hikitippoja tipahteli tasaiseen maahan. Mutta oli mahtavaa, kun sai katsella ihania maisemia taas ja kuunnella luonnon ääniä, Kevinin mölinöiden välistä tietysti!

Kun Rasmus tuli töistä, lähdettiin katsomaan mun rakasta, nuorinta serkkuani.

Keskiviikkona ei tehty oikein mitään, käytiin vaan illasta kolmisin lenkillä. Ei näillä helteillä vaan kykene heiluttelemaan painoja ja keskiviikkona olisi vielä ollut jalka/peppu päivä niin kyllä se lenkille lähtö kuullosti himpun paremmalle! Ja onhan se välillä hyvä keskittyä enempi aerobiseen, kun tiedän, että kun säät huononee niin tulee tehtyä ennemmin vain lihaspuolta.

Facebookin puolella seuraavat tämän jo tietääkin, mutta tulipa vaan todettua, että se ei riitä, että meikkaan aina edes vähän, kun lähden ihmisten ilmoille, vaan mä en voi avata edes ovea ilman meikkiä! Meikin kanssa kun tutustun uuteen ihmiseen niin lähes kaikki arvioisi ikäni pari vuotta yläkanttiin, mutta avaappa ovi naapurille (jota ei ole ennen nähnyt) suihkun raikkaana, niin ensimmäinen kysymys on ´´ömm.. anteeks, onks sun vanhemmat kotona?`` MITÄ
- ei täällä ole kun mun mies ja mun lapsi kotona....
Katsoi naapuri hetken hyvin ihmeissään, kunnes kykeni alkaa kertomaan asiaansa keittiössään pörräävistä kärpäsistä.


Torstai oli jotenkin tosi rankka. Olin nukkunu jotenkin tosi huonosti, olin unohtanut illalla tekemäni puuron huoneenlämpöön, Kevin heräsi taas turhan aikasin, ei keritty lenkille enkä illasta enään vaan jaksanut tehdä treeniäkään ja Kevin kiukkusi pitkin päivää. Jos joku kiellettiin - raivari, jos oli odotettava - raivari, jos ruoka ei ollutkaan herkkua - raivari, jos maito loppui kesken ruokailun - raivari, piti ottaa päikkärit - raivari, hölmö äiti piti jotenkin ´´väärin`` sylissä - raivari, halus kiikkuun - pääs kiikkuun - raivari, halus pois kiikusta - pääs pois - raivari, saippuaa ei saanut syödä - raivari, jne.
Lisäksi pieni simpanssi aiheutti ylimääräistä siivottavaa ihan kiitettävästi pitkin päivää.
Illasta sentään sain vähän otettua aurinkoa partsilla, mutta mun pitäisi olla auringossa 24/7, että ruskettuisin, joten aika yhtä tyhjän kanssa olla se ½-1 h lusmuilemassa auringon alla, tai ainakin tämä kesä on ihan liian lyhyt jos tuo on päivän saldo...

Eilen siivosin melkein koko kämpän yksin, jos Kevinin apua ei lasketa, jätin Rasmukselle vain lattioiden pesun, koska hän kävi työautolla kaupassa yksin.
Aloin siivoillessa myöskin miettiä, että uudistunut koti-postaus voisi olla paikallaan, koska kämppä on ainakin omaan silmään aika erinäköinen, kuin silloin, kun oltiin juuri saatu kaikki paikoilleen ja julkaisin TÄMÄN, sanokaas, olisiko kiinnostusta nähdä meidän asunnon päivitetty versio?

Illasta tein taas kakkutikkareita, joista muuten myöskin tulossa juttua!

Tänään herkuttelin aamupalaksi täytettyjä croisantteja kahvin kera ja puoli 11 oltiin juna-asemalla äitiäni vastassa. Myös veljeni tuli meille. Tein meille kahvin kanssa riisipiirakoita ja munavoita sekä niitä kakkutikkareita.
Äiskä toi Kevinille suloisen pienen apina auton ja minulle kivan kynttilä koristeen sekä 3 lasia Tommy Tabermannin mietelauseilla.
Tilattiin myöskin jo äiskän synttärilahja Kevinille, kun se on senverta iso, että turha ostaa/tilata äiskälle ja sieltä taas raahata kotiin. Ja olen tuohon lahjaan jo nyt enemmän kuin tyytyväinen!

Ja nyt kun taas puhui ja kirjoitti synttäreistä niin iski paniikki, enään tasan kolme viikkoa!!!

Huominen on aika auki ja riippuvainen säästä. Jos on nättiä säätä eikä näin kamalaa tuulta kuin tänään niin käydään lenkillä ja leikitään ulkona ja syödään ulkona....
Mutta jos on huonompaa keliä niin käydään vain kaupassa ja leikitään parvekkeella.
MISSÄ SE ALKUVIIKON HELLE NYT ON!?!

Lisään muuten tuonne blogin sivupalkkiin myös tuon kysymyksen, että kiinnostaako päivitetty asunto -postaus? vastatkaa kommnetti boksiin tai klikkailkaa vaihtoehtoa ja vote!
Tällainen ´´turha`` kysely ihan siitä syystä, että sekin vaatii jonkin verran hommaa, joten en mielellään tee sitä turhaan, jos ketään ei kiinnosta.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi13.7.14

    Kiinostaa asuntopostaus! :)

    VastaaPoista
  2. Muakin kiinnostaa asuntopostaus!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥