7.7.2014

Tekosyitä & FitMom VK 11-13/15

Hirveän liikunta-lusmuilun jälkeen tulin miettineeksi yleisimpiä (joita minäkin sorrun usein käyttämään) tekosyitä, miksei juuri tänään voi treenata.
Kaikkein ärsyttävintä on se, kun jättää treenin, oli se sitten lenkki tai sali tai vaikka ryhmäliikunta, väliin ja sen jälkeen marmatetaan, kuinka oma kroppa ei miellytä..
Niin no oikeasti ihan kaikkein ärsytttävintä on se, että mä itse teen tota. Ensin pyörittelen ajatusta mielessä pitkään ja jahkailen treenatakko vaiko ei ja lopulta keksin jonkun muka hyvän syyn miksen treenaa ja hetken päästä löhöän sohvalla hyllyttämässä mahamakkaraa ja ruikutan.. Joo, tosi ärsyttävää!

No nyt niitä TEKOsyitä

oon ollu nyt/olen kipeenä niin ei voi
  Vatsatauti? Kuumetta? influenssa? leikkaus? -eeei kun kurkku vähän kipee/vähän nuhaa/ yskä...
Jaa, no sitten se on tekosyy, kyllä pienellä perus flunssalla pystyy tehdä edes jotain. Vaikkei sitä rankinta treeniä vetäisikään, niin kyllä nyt kävelylenkille kykenee ihan varmasti, sopiva pukeutuminen ja menoksi!

lihakset kipeenä
Joo ja tulee jatkossakin olemaan, jos ensin treenaa kovaa, sitten pitää sen useamman lepopäivän, koska lihakset on kipeenä niin eipä kai ne siihin rasitukseen kauheasti totukkaan, jolloin ne ilmanmuuta jumahtaa tosi kipeiksi kun joskus harvoin niille rasitusta antaa.
Muistitko huolellisen venyttelyn? -no ei se mun mielestä niin tärkeää ole/ en jaksanut..
Jep, olisi kannattanut. Lihas palautuu paljon paremmin, jos tekee myös huolellisen venyttelyn.

ei ole aikaa
Järjestely kysymys, eli tekosyy.
Kyllä sitä aikaa aina jostain löytyy, jos niin tahtoo.
Kyllä mullakin välillä on kaupassa käyntiä, kotitöitä ymymym. ja sitten on helppo todeta, ettei enään kerkiä, mutta kun tarkemmin miettii niin sen treenin olisi vetänyt vaikka lapsen päiväunien aikaan, tai vaikka jos olisi vaihtanut koneella istumisen treeniin, siirtänyt osan kotitöistä seuraavalle päivälle, jolloin ei todennäköisesti sitä kauppareissua ole...

huono sää
Tähän itse vetoa ihan aina jos vaan mahdollista ja pitäisi lenkille lähteä.
Mutta oikeasti, mitä sitten jos siellä tuulee - tarpeeksi vaatetta vaan niin ei tule kylmä.
Mitä sitten jos sataa vettä - kunnon lenkillä tulee kuitenkin hiki ja lenkin päälle hikoillaan joko lisää treenin parissa ja/tai mennään suihkuun ja siellähän viimeistään kastuu..

mä huomenna sitten... teen vaikka tämänkin päivän edestä..
Ensinkin, ei se tuplasti teko enään siihin menetettyyn treeniin vaikuta, tehokkaampaa treenata jokapäivä(okei - välipäivät) sopivasti, kuin kerran viikossa yli rajojen.
Ja no, milloin se ´´huomenna`` on? Seuraavan vuoden tammikuun ensimmäinen, todennäköisesti.

olen jo niin huonossa kunnossa, että se olisi enää ihan turhaa
Ei se ole koskaan turhaa. Läskiksi sitä jääkin huonoon kuntoon, jos ei asian eteen mitään tee, tai pahimmassa tapauksessa läskit kertyy vaan lisää ja kohta et jaksa oikeasti kävellä kuin sohvan ja jääkaapin väliä.

• Aina ei välttämättä jaksa, ihan oikeasti ja ei siitä treenistä silloin mitään tulisikaan, paska fiilis vaan, joten jos on oikeasti ihan maansamyynyt olo, niin sitten jättää väliin, mutta on tärkeää muistaa ettei homma lähde täysin sivuraiteille ja jaksamattomuus jää päälle!
Olen itse huomannut, että silloin kun lipsuu treenistä kerran, tulee toinen kerta ja kolmas ja....
Lopulta on hiton vaikea taas saada kiinni siitä treeni innosta ja motivaatiosta tehdä, joten samantien hommaan kiinni, ettei joudu aina aloittaa sitä kamppailua alusta!

Sitten vielä Treenit kolmelta viikolta.
Ei ole mennyt todellakaan hyvin, siksi laitoinkin nämä samaan tuon tekosyy -listan kanssa, olen käyttänyt melkein kaikkia listan kohdista tämän kolmen viikon aikana ja sitten täällä on lisäksi ollut vähän härdelliä, niin en ole saanut aikaisiksi edes tehdä viikkokatsauksia.

liikunnat vk 11
ma: Treeni: jalat, peppu
ti: Treeni: vatsa, syvätvatsat, kädet
ke:
to: Treeni: vatsa, kyljet
pe:
la:
su:

liikunnat vk 12
ma: Treeni: kädet, selkä
ti:
ke: HIIT & Treeni: jalat, peppu
to:
pe:
la: koko päivä jaloilla & kävellen
su:

liikunnat vk 13
ma:
ti: kävely 1h
ke: Treeni: kädet, olkapäät, rinta
to: Treeni: jalat, peppu
pe:
la: 3h kävelyä
su: aamu HIIT & kävely 45min.

Viime viikolla vähän pikkuhiljaa taas alkanut skarppaamaan ja tänäänkin voitin laiskuuteni; oli meinaan ihan hilkulla, että olisin jäänyt vain ottamaan partsille aurinkoa treenin sijaan, mutta sitten päätin, että hitto! Nyt on PAKKO treenata, että vielä jonain päivänä voin ylpeänä ruskettua bikineissä ihan julkisella alueella!

2 kommenttia:

 1. Mun mielestä sä näytät jo tosi hyvältä ku oon seurannu sun kehitystä blogin kautta!
  Itseltäni noita tekosyitä löytyy aina ihan lliikaa. Joko on niin kaunis päivä ettei viitsi mennä, ei jaksa mennä, kipeenä, sataa vettä ym. Mun täytyis ehkä vähän kasvattaa tota motivaatioo ja vaan lähtee ja tsempata. Siinäkin jo hyvä syy ku tuntuu ettei mun 2,5v pojalle löydy oikeen ikäisiä kavereita pihalta niin hän tykkää hirmusesti leikkiä lapsiparkissa. Ja plussaa että elixia löytyy meiltä aika läheltä, ettei sinne kauaa kävele. Kaikista paras tietty ois joku kaveri jonka kanssa pääsis yhessä treenaamaa ja tsemppaamaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Noni, nyt vaan ettimään ahkerasti salikaveria! Kyllä se kummasti auttaa, kun toinen toistaa potkii persiille!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥