19.8.2014

Tatuointi kyljessä

Pohjustetaan taas vähän ennen itse asiaa. Minullahan oli jo entuudestaan nuotit hartiassa, tassunjälki ranteessa ja sydän olkapäässä.
Olin pitkään halunnut kylkeen tatuointia ja ajattelin ensin, että otan sen vihdoin sitten, kun kaikki raskauden tuomat kilot ja mahamakkarat on poissa. No onhan tuossa vielä liikaa tavaraa, mutta en malttanut enään odottaa, ja onpahan taas lisä motivaatiota treenaamiseen, että kehtaa kuvaa joskus esitellä ilman että pitää mahaa peitellä.En halua tatuointia vain siksi, että löydän jonkun kuvan ja ajattelen no tuo on kiva kuva, laitetaan se. vaan niillä on oltava merkitys.
Aiempia kuvia en halua avata sen enempää ja tassunjäljen merkityksen jokainen varmasti tajuaa.

Uuden kuvan keksiminen oli aika helppoa. Unisieppari. Se on kaunis kuvana, mutta myös tarkoittaa jotain. Jos joku ei tiedä mikä unisiepparin tarkoitus on, niin netistä löytyy tietoa.
Kun olin pieni, minulla ja äidillä oli omat siepparit sänkyjen yllä.
Halusin kuitenkin yhdistää siihin vielä syvempää merkitystä. Perhe.
Unisiepparin verkkoon tuli viisi helmeä, jotka kuvaa minulle kaikkein rakkaimpia ihmisiä.

Lisäksi otin tekstin. Tiesin, että haluan senkin liittyvän perheeseen ja halusin sen saksaksi. Itse tekstipätkän miettiminen oli vaikeaa ja lopulta se teksti vaan ´´pomppasi`` mieleeni yksi ilta suihkussa.
Teksti on lapsenmielinen ja liittyy juurikin perheeseen.
Teksti on alunperin englanniksi tai suomeksi, mutta sain sen käännettyä ja Rasmuksen saksassa asuva täti vielä tarkisti sen.
Teksti voi olla jonkun mielestä vähän oudon näköinen. Se johtuu siitä, että se on siirretty suoraan mummini ja äitini käsialoilla. Mummi kirjoitti puolet ja äitini puolet.
´´Ohana bedeutet familie. Familie bedeutet, niemand wird allein gelassen, oder vergessen.``
Saksaksi ihan vaan siksi, koska se on mielestäni niin mielettömän kaunis kieli, olen sitä vähän opiskellut ja aion tulevaisuudessa opiskella lisää.


Mua jännitti tänään aamusta asti ihan hirveästi, enkä oikein ymmärrä miksi. Mikään mun aiemmista tatuoinneista ei ollut sattunut yhtään, mutta kai muut ihmiset sai mut paniikkiin. Mm. lauseet: ´´no et varmana saa sitä kerralla valmiiksi``  ´´kylki on kyllä kaikkein kivuliain``  ´´sattuu sitte ihan hel****ti``` ´´varmaan joudut keskeyttää``  -tulivat tutuiksi.

Paikanpäällä oli hyvä tunnelma, ei semmoinen jäykkä, mutta ei mitään turhaa vaivautunutta lätinääkään, enkä minäkään paljon neulan alla viittinyt höpötellä, että taiteilija saa täyden työrauha.
Hän halusi pitää myös tiuhaan tupakkataukoja, mutta aina sellaisessa hyvässä kohtaa, että jos oli alue vaihtumassa tms. joten sekään ei haitannut.
Niin se kovin kauhisteltu kipu;
Noh..Mä oon ehkä huono sanomaan kivusta, kun toi tatskaajakin sano että kestin tosi hyvin ja kysy välil et oonko ees hengis kun olin niin hiljaa ja paikallaa.
Mutta Jos ottaa kylkeen ja haluaa päästä mahdollisimman kivuttomasti niin suosittelen paikaksi jotain muuta kuin kyljen/rintalastan luiden päälle! Enkä kovin herkkää ihmistä lähtisi tuohon kylkeen leimaamiseen kannustamaan ollenkaan.  Muut kohdat mulla enimmäkseen kutitti/ei tuntu miltään, mutta viimiset vedot sulkiin (kun koko alue oli jo täysin kosketus arka) ja se teksti tuntui kyllä ikävälle, välillä tosiaan suorastaan tuskalle - kuin raastinraudalla olisi vedetty. Lisäksi silloin koko kroppaa tärisytti ja se kipu säteili vatsaan, jalkoihin ja käsiinkin.. Mutta se oli hetkellistä ja olin päättänyt, että kestän ja ajattelin vain, että se on se yksi kohta ja sitten ei taas tunnu miltään.
Kipeinä hetkinä huusin mielessäni, että hitto jos se musta on kiinni niin tämä ei jää kesken!!
Asentokin oli vähän hankala, kun tasaisella pöydällä koitti kyljellään tyynyn kanssa pysyä paikoillaan ja jalat ja kädet puutui kokoaika. Oli aina aika tokkurainen olo, kun siitä sai kavuta pois.

Aikaa kaikkinensa meni 3½ tuntia siitä kun saavuin paikalle - siihin kun lähdin pois.
N. kuukauden päästä mun pitää käydä siellä uudelleen, että tarkistetaan missä kunnossa tekeleet on ja hän haluaa ottaa kuvan ja jos jotain tarvii korjailla/lisäillä mustetta niin varataan aika sille.
Yhteenvetona; Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, olihan se puuduttavaa ja välillä tosi inhottavaa, mutta oli se sen arvoista!
 

Kyljen jälkeen lisättiin vielä tassun alle päivämäärä, Kevinin syntymäpäivä, joka oli aiemmin unohtunut.
9 kommenttia:

 1. Anonyymi19.8.14

  Niin mitäs se teksti on suomeksi? Itsellä tuo saksa ei oikein taivu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähä se juju että ihan jokainen ei tajuu sitä ;)

   Poista
 2. Anonyymi19.8.14

  Eii tämmösiä!! :D tulee ihan kauhee tatskakuume! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne, nyt itellä ees hetkeks taas helpotti ;)

   Poista
 3. Anonyymi19.8.14

  Kiinnostaa teksti myös suomeksi ?:) ja missä kävit ottamassa kuvan, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin vähä se juju et ihan jokanen ei sitä tajuu ;)
   Tikkurilan tattoo cafe oli paikka :)

   Poista
 4. Saako kysyä että missä kävit ottamassa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkurilassa tattoo cafe

   Poista
 5. Heips anonyymi!!
  En julkaise kommenttiasi, mutta ihan oikein :) kiitos! Olen samaa mieltä ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥