8.8.2014

viiminen viikko ennen uutta arkea!

Meillä tosiaan alkaa uusi arki maanantaina, kun Kevinin tarha alkaa ja tiistaina lähden minäkin kouluun kahden vuoden tauon jälkeen, HUI!!
Onneksi saimme viimeisen ´´loma``viikon nauttia auringosta, letkeästä meiningistä, hyvistä yöunista ja läheisten seurasta!

Lauantaina ja sunnuntaina meillä oli ne synttärijuhlat
Maanantaina rakas täytti virallisesti kaksi! TÄÄLLÄ kehityksestä.
Ja tuota virallista juhlapäivää vieteltiinkin mökillä, mikäs sen parempaa!
Lähdettiin heti aamupalan jälkeen ja tultiin vasta iltapuurolle takaisin, eli koko päivä siellä vierähti.

Mökki on minun isovanhempien ja sijaitsee saaressa, joten mentiin veneellä järven yli. Kevin oli veneessä ihan hurjan nätisti liivi päällä, isin jalkojen välissä ja ihmetteli maisemia ja vettä.

Syötiin vatsat täyteen mummin herkkuja, uitiin ja saunottiin, ihmeteltiin mökin luontoa ja maastoa sekä itikoita, sammakoita, sudenkorentoja, kaloja ja (Kevinille) uusia leluja.

Kevin nukkui päiväunensa ihan mielettömän hyvin aitassa, mummin kainalossa. Unien aikaan me käytiin 1½tuntia kestävällä kalastus retkellä, eli minä soudin/otin aurinkoa ja Rasmus heitteli virveliä. Sen jälkeen olikin hyvä pulahtaa lämpöiseen veteen ja nukahtaa laiturille, hahaa!

Kevin selvisi yllättävn hyvin epätasaisesta maastosta, tykkäsi uimisesta ja kaikki sujui muutenkin oikein hyvin, mitä nyt ruokaa ei oikein malttanut syödä.
Ollaan käyty Kevinin kanssa mökillä viimevuonnakin, mutta eihän poika siitä mitään muista, eikä silloin ollut vesikään tarpeeksi lämmintä uimiseen.Tiistaina vain ukoiltiin ja käytiin kaupoilla, mikä oli tosin turha reissu, kun en löytänyt etsimääni.
Kevinille täytettiin ulos uima-allas ja siitä riitti riemua moneksi tunniksi.Keskiviikkona nähtiin taas muitakin ihmisiä, kun ensin aamupäivästä Iida tuli pelailemaan krokettia ja viettämään aikaa pariksi tunniksi.
Kevinkin sai vihdoin kiikun pihaan.Kevinin päiväunien jälkeen mentiin minun toiselle mummille ja Maura-serkulleni ja illasta tuli kyläilemään vielä Katja, Vilin (3v.) ja Sirun (3kk) kanssa.
Pojat leikki ihan hyvin keskenään ja Kevin katseli Sirua ihan nätisti, mitä nyt meinas toiselta leikkikaaren viedä ja kiikuttaa autonistuimessa turhan kovaa.
Illalla Rasmus häipyi vanhemmilleen (?), ilmoittaen tämän taas vain paria tuntia aiemmin... Eihän siinä noin muuten mitään, mutta eipä taas miehen aivot kyenneet miettimään asiaa, että mitäs jos jotain onkin sovittu jo, tarvitaan kuskia tms. Minä kun en uskalla Jussin autolla ajaa, a. siksi, että jos sille jotain käy, b. siksi, että se on paljon pidempi auto, kuin mihin olen tottunut niin peruuttamisesta tuskin mitään tulee, ja kun en ole ajanut siis mitään autoa kahdeksaan kuukauteen...
Voi miehet. No ainakin ilmoitin jo itse samantien, että kun hän kerta heittää lonkkaa nyt kaksi vuorokautta (ja no muutenkin aika helpolla päässyt..) niin minä heitän lonkkaa sitten koko viikonlopun ja nukun juuri niin pitkään kun unta vaan riittää!

Torstaina heti aamusta tuli todettua, että onneksi Kevin ei ole myöskään ampiaisille allerginen. Hän kaiveli omenoita maasta ja siellä seassa taisi olla pörriäinen, ja raukka oli sen nyrkkiinsä liiskannut. Itse en tätä tapahtumaa edes huomanut, ennenkuin Kevin rapsi käsiään ja vähän vaikeroi ja näyttti sormea, jossa sojotti piikki. Piikistä roikkui jotain limaista suolen näköistä ja venyvää ja siksi luulen, että pörri oli liiskattu.
Reipas poika ei itkenyt yhtään. Otettiin piikki pois ja leikit jatkui. Välillä tutki sormeaan ja esitteli sitä, mutta muistutin aina vain, että siinä oli se ampiaisen piikki ja siihin nyt hetken koskee, mutta menee ohi. Reipas nyökkäys vastaukseksi ja taas leikkeihin.

Iltapäivällä Kaisa kävi Lukaksen kanssa. Kevin leikki omiaan, Lukas kölli viltillä ja leikki leluilla ja me saatiin juteltua kuulumisia pitkästä aikaa.

Tänään on pakkailtu taas tavaroita kasaan. Se on jännä, että tavaraa on aina tuplaten vietävänä takaisin, kuin tännepäin tultaessa. Tarkoitus olisi lähteä neljän aikaan, koska mulla on uusi kännykkä varauksessa Tikkurilan päässä ja liike on seitsemään auki. Sieltä sitten kaupan kautta kotiin. Onneksi veljeni on siellä vastassa, että saadaan kamppeet sisälle vielä tämän päivän aikana!

Kevin on ollut tosi reipas koko reissun ajan ja nauttinut selvästi siitä, että ulos pääsee niin helposti ja nopeasti, eli ulkona on myös saanut oltua paljon enemmän, kuin kotona.
Ja huomattiin että kotona huonot unet ovat johtuneet vain siitä, kun poika vieläkin aristaa isojen poikien sänkyä, koska täällä hän on nukkunut vanhassa pinnasängyssään ilta ysistä - aamuun 8.30 asti, joka päivä! Päiväuniakin on vedetty 2½-3 tuntia joka päivä. Saa nähdä mitkä tappelut on kotona taas kun joutuukin takaisin avaraan sänkyyn...

Kirjoittelen varmasti vielä ennen tiistaita vähän fiiliksiä siistä, kun äitiysloma loppuu.
Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Anonyymi8.8.14

  Mitä sä lähdet opiskelemaan?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lapsi- ja perhetyön perustutkinto, kiitos tästä kysymyksestä, avaankin asiaa (uudemman kerran) seuraavassa postauksessa, sillä kovinkaan moni ei tätä asiaa varmaan enään muista, vaikka siitä olen joskus kirjoittanut :)

   Poista
 2. Ihanan kesäistä meininkiä taas kerran :)

  Muakin kiinnostaa, mitä alat opiskella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä ihanaa viettää (ilmeisesti - ainakin täälläpäin) viimeinen kesäviikko tuollaisessa paikassa, missä siitä voi ottaa kaiken ilon irti! :)

   Kysymykseesi vastasin jo ylemmässä kommentissa :)

   Poista
 3. Anonyymi9.8.14

  Onko kevinin sängyn päällä sellanen sänkyverho tai en tiiä miksi sitä kutsutaan mutta siis sellanen joka roikkuu katosta ja tulee siihen sängyn ympärille tai vaan pään päälle. Joku sen tyylinen vois auttaa siihen kevinin nukkumis ongelmaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten ole. Mä olisin halunnut sellaisen, kun Kevin oli vauva, mutta en saanut aikasiksi, ja olen jotenkin ajatellut että niitä käytetään vaan vauvoilla - pinnasängyssä, mutta pitääkin vähän miettiä ja katsella netin ihmeellisestä maailmasta, jos tuota kokeilisi. Tosin haluan myös uskoa, että päiväkoti auttaa tässäkin asiassa eteenpäin :)
   Mutta kiitos vinkistäsi!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥