14.9.2014

kokeita, Kevinin puhetta ja IKEA

En ole jaksanut kirjoitella melkein viikkoon mitään, koska kaikki aika on mennyt koulutehtäviin, kotihommiin ja Kevinin kanssa leikkimiseen.
Olen myös ollut jotenkin todella väsynyt.

Meillä on ollut heti tähän alkuun kaikkia perusoppiaineita eli fYKE, matematiikka, englanti, YYT(yhteiskunta-, yritys- ja työelämätieto), äidinkieli ja valinnaisena ruotsin tukikurssi.
Kokeitakin ollut jo kaksi ja lisää tulossa ja olen positiivisesti yllättynyt itsestäni.
Ensimmäisenä oli FYKE:n loppukoe ja jouduin olemaan oppitunneilta jonkunverran pois ja lisäksi olen aina ollut ihan mielettömän surkea fysiikassa sekä kemiassa. Perjantaina meille jaettiin nuo tarkistetut kokeet ja jouduin monta kertaa katsomaan, että se todella on minun paperi, kun arvosanan kohdalla komeili kolmonen. 17½/20 pistettä. Olin varma, että pääsin sen läpi, mutta kolmoseen en olisi uskonut.
FYKEN ryhmätyöstä saimme 2½ ja nämä yhdistettynä oli tietenkin kurssin arvosanakin vahava 3.

Kokeen palautuksen jälkeen alkoikin matematiikan koe. Se stressasi ihan tosi paljon, koska olen aina ollut matikassa tosi hyvä. Peruskoulussa otin valinnaiseksikin matikan syventävän ja tässäkin koulussa vetänyt kaksi aiempaa kurssia kolmosilla ja toisella kurssilla en edes ollut tunneilla, vaan suoritin sen tenttimällä.
Nyt oli kuitenkin ihan uutta asiaa tosi paljon ja todella lyhyessä ajassa piti kaikki sisäistää. Ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että aivot on ihan lukossa enkä suoriutuisi edes perus plus-laskuista.
Kokeen jälkeen tiesin epäonnistuneeni haastavimmassa tehtävässä ja ´´tiesin`` että en kolmosta saa.
Toisin kuitenkin kävi! Ilmeisesti kaikki muut laskut sitten oli oikein ja se haastavakin taisi puoliksi olla, joten se ilmeisesti riitti. Matematiikka kuitenkin edelleen jatkuu, aloitetaan uudet laskut ja niistäkin tulee sitten koe. Kurssin arvosana tulee koostumaan vapaaehtoisista kotitehtävistä ja näistä kahdesta kokeesta.

Nyt pitäisi lukea YYT:n kokeeseen, joka on keskiviikkona. Tämä on toinen niistä aineista, missä en edes tähtää hyvään numeroon, vaan läpipääsemiseen!
Toinen tälläinen aine on ruotsi. Jestas, että olen surkea siinä! Niin, ja siitä on koe 30.9.. no kunhan nämä läpi pääsee!

Ainiin, en tiedä teistä lukijoista millaisiin numero arvosteluihin olette tottuneet, kun peruskoulussa ja lukioissa ainakin arviointi on ihan erilainen. Eli meillä on arviointi: hylätty (ei mitään numeroa ymmärtääkseni), 1 = tyydyttävä, 2 = hyvä, 3 = kiitettävä. Ja musta näin suppea arviointi on ihan suolesta!

Se opiskeluista tällä kertaa. Yritän aina jotain tuostakin aiheesta kirjoitella, kun se näyttää olevan johdossa tuolla kiinnostus kyselyssä.
Yritän myös koota kivoihin pakkauksiin tietoa, mitä ollaan milläkin tunnilla käyty läpi, jos jotakuta kiinnostaa. Nämä perusaineet länttään ainakin samaan, koska nämä on todennäköisesti pitkälti samoja juttuja jokaisessa toisen asteen koulussa.

Kevin on oppinut edelleen tasaisesti uusia sanoja, mutta yhtään lausetta ei tule, ei edes kahden sanan yhdistelmää.
Päiväkodissa eivät ole huolissaan, vaikka Kevin ei kuulemma siellä ole sanonut juuri mitään sanoja. Olen kuitenkin kertonut neuvolan ohjeistuksen sinnekin ja toivon, että he ottavat sen tosissaan.
Minä ainakin olen tehnyt kaikkeni auttaakseni puheen kehitystä. Laulellaan helppoja lauluja, luetaan kirjoja, nimetään asioita, höpötän kaiken mahdollisen, kuten ´´äiti pukee nyt mustia housuja jalkaan`` tai ´´haluatko sinä maitoa?`` - ´´pitää sanoa, että anna MAITOA`` jne.
En minäkään ole edelleenkään huolissani, koska niitä sanoja kuitenkin tulee ja poika yrittää kovasti kaikkea ja ymmärtää kaiken.Perjantaina meillä oli vieraina veljeni ja hänen naisystävänsä. En ollut häntä ennen tavannut, joten jännitti kovasti, mutta hän oli kuitenkin erittäin mukava ja tuli loistavasti juttuun Kevininkin kanssa.


Eilen käytiin IKEA:ssa. Ostoslistalla oli:
• Kevinin sängyn alle vedettävä lelulaatikko
• K:n huoneeseen pöllönaulakko
• tuikku kippoja
• muovikulhoja ja kauhoja
• Kevinille ruokailuvälineitä

Ja nämä kaikki löytyi ja vähän muutakin. Tietysti.
Sängynalus laatikko. Näitä ostettiin kaksi, koska Rasmus ei voinut uskoa minua, että kaikki pehmot mahtuu tähän yhteen..

Rasmus halusi ostaa Kevinille hiirulaisen ja poika itse valitsi ´´pamban``
ja minä nappasin sorminukkeja mukaan; voin käyttää niitä töissäkin!

pyyhe, tuikkukippoja, isompia kynttiläkuppeja, koriste hiekkaa, saippuapumppu, tuikkuja ja kellukynttilöitä

vuoka, pari pannua, pari kauhaa, säilytysrasioita ja muovi astioita & aterimia

noista jalallisista kynttiläkipoista olen haaveillut pitkään! + monen tuikun alunen

pöllönaulakko
Ja lisäksi ostettiin myös pojan sängyn ylle sellainen valkoinen ohut verho, mutta se odottaa vielä kiinnittämistä.

Minä YRITÄN ehtiä kirjoittaa viikollakin jotain, harmittaa jos kirjoittelut jää vain viikonloppuihin, mutta en sitten taas viitsi hutaista jotain vähän sinnepäin tekstiä tai tehdä jotain ihan tyhmiä täyttö-kirjoituksiakaan jos ei ajatus muuten luista.
Viime yönä sain nukuttua 12tunnin unet, joten huomenna uusi viikko alkaa pirteänä pitkästä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♥