24.9.2014

vanhempainilta ja Kevinin kehitystä

Hupsista.. En ole edes tajunnut, etten ole julkaissut mitään ikuisuuksiin, kun kuitenkin joka päivä kirjoitan luonnoksia eteenpäin. Yhtäkkiä sitä vaan tajuaa, että luonnoksissa lepää 15 keskeneräistä kirjoitusta ja yli viikkoon ei ole saanut mitään ulos asti, pahoittelut...

Kevinillä tulee edelleen uusia sanoja tasaisesti, mutta lauseita ei yhtään vieläkään.
Uusia sanoja mm. lintu, kenkä, mato, puuma, illalla, juna, peli...
Ja esimerkiksi, vaikka hän osaa sanoa puuroa ja illalla, niin vaikka kuinka yritetään niin ei suostu sanomaan niitä peräkkäin - puuroa illalla.

Noh, jos puheessa jäljessä niin liikunnassa ainakin kehitytään edelleen hurjaa vauhtia! Nyt uusi ´´suuri`` oppi on kuperkeikka, täysin itse tehtynä. Mitä olen kysellyt niin ei kuulemma suurinosa Kevinin ikäisenä vielä osaa itsenäisesti kuperkeikkaa tehdä. Eikä me olla edes mitenkään hirveästi sitä opeteltu, joskus pari viikkoa sitten harjoiteltiin yhdessä muutaman kerran ja viime viikolla tekivät tarhassa niitä. Yksi ilta vaan poika pisti pyöräyttäen matolle vaikkei edes pyydetty.


Kevin tekee nyt neljää kulmahammasta yhtäaikaa, kaksi ylös jo puhjennut, alas puhkeaa hetkenä minä hyvänsä. Jätkä on siksi myös ollut erittäin kiukkuinen ja nukahtaminen vie tuhottomasti aikaa.
Aamuisin ollaan annettu murusen kömpiä kainaloon ja raasu ei siitä aikaisina aamuina jaksaisi millään herätä ♥


Meillä on ollut nyt myös ensimmäinen vanhempainilta ja kuten oletinkin, oltiin Rasen kanssa porukan nuorimmaiset. Mutta kukaan ei katsellut mitenkään kummeksuvasti ja se oli tosi kiva.
Mitään uutta ja ihmeellistä ei selvinnyt. Työntekijät (hoitajat, opettaja ja johtaja) esitteli itsensä, kertoi mitä tarhassa on touhuiltu ja mitä on suunnitelmissa. Sovittiin teatteri käynneistä, pastilleista ja pohdittiin missä lasten olisi paras olla neljän jälkeen, tarhassa, tarhan pihalla, vai viereisen tarhan pihalla.
Lopuksi vielä varailtiin aikoja VASU-keskusteluun ja meillä se on edessä ensiviikon torstaina.

Poika on myös alkanut leikkiä paremmin muiden kanssa. Tänäänkin kun hain häntä tarhasta, oli hän toisten poikien kanssa sellaisen autorakennuksen kimpussa sulassa sovussa leikkimässä. Mutta tietysti se on veilä sellaista rinnakkais leikkiä, että ei noin pieni mitään vuorotella osaa tai leikkiä yhteistä leikkiä.


Ditan (bengali kissamme) nurkkiin pissailu on vihdoin loppunut! Löytyi vihdoin sellainen hiekka mihin se suostuu pissat tekemään.
Jos joku ei muista, niin tuo on tosiaan kolmeen eri nurkkaan pissinyt, sekä saunaan ja kylppärin lattiakaivoon. Astiaan kantamisesta, toisen kissan mallista, torumisesta eikä feliway-haihduttimesta ei ollut mitään apua. Isommat tarpeet kuitenkin aina tehnyt astiaan.
Tuo hiekka on vaan siitä inhottavaa, että se kulkeutuu tassuissa jokapaikkaan, liiskaantuu astiaan sekä puhdistuslapioon ja jos sitä on lattialla ja se kastuu, se muuttuu ihan saveksi. Eli puhtaana pito on tosi haastavaa.

Ihanaa muuten seurata miten Kevinille on seuraa kisuista, varsinkin Ditasta, joka tykkää riekkua pojan kanssa. Yleensä kiva leikki menee siihin, että jompikumpi satuttaa toista vahingossa, sitten mökötetään hetki ja taas ollaan kavereita ♥


Itselläni menee tosi hyvin koulussa. Selvisi vain, että olenkin ollut turhaan matematiikka 3 -kurssilla, että olinkin suorittanut sen jo ekana opintovuotena, enkä pysty kolmosen arvosanaakaa korottamaan, joten sovittiin, ettei minun nyt viimeisille kursseille tarvitse mennä. Näin ollen minulla alkoi tänään viiden päivän loma, mukaanlukien viikonloppu tietysti.

Englannin kurssiin kuului kaksikielisessä päiväkodissa vierailu ja siellähän oltiin tänään. Kyseessä siis tietenkin suomi-englanti. Käynti oli tosi kiva ja sen pohjalta piti kirjoittaa vastaukset opettajan kysymyksiin. Päätin tehdä palautuksen vähän toisin ja opettaja sitten innostui kehumaan minua ihan tosissaan, suosittelee ihan jatkoa amk:ssa. Olin todella häkeltynyt ja yllättynyt, mutta onhan se kiva saada kehua hyvästä työstä, tietenkin.
Pari koetta on taas ollut ja nekin meni luultavasti ihan hyvin.
Nyt on ruotsin koe tulossa ja siinä mulla on tavoite vain päästä läpi, joten kaikki mun vapaapäivät menee lukemiseen!
Opinnoista olen tosiaan kirjoitellut talteen enemmänkin asiaa, mutta yhdestä kurssista ei paljon asiaa irtoa, joten ne odottelee luonnoksissa, että kursseja on yhdessä postauksessa enemmän.

Kaverini/Kevinin kummikin kävi meillä viime viikolla ja minä kävin ihastelemassa yhden kaverin 10viikkoista pikku pupua. Tällä viikolla nään taas pitkästä aikaa kahta mammakaveria.


Että sellaista meille, ei mitään kovin kummoista.
Blogilla tulee taas ´´merkkipäivä`` perjantaina ja kehoitan pysymään linjoilla ;)

8 kommenttia:

 1. Kiva kun postasit taas ! Blogias oon lukenut varmaan hiukan yli vuoden, mut harvoin kommentoin.
  Oma tyttöni oppi tekemään kuperkeikan jo 1-vuotiaana :) Ja nyt kun hän on 3-vuotias, ei siltikään juurikaan muut hänen ikäiset esim. tarhassa osaa kuperkeikkaa :D Yksilöllistä ja jännää!
  Suloinen pupu sinun kaverilla!
  Tsemppiä sulle kouluun ja kivaa syksyä teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentoi ihmeessä sinäkin useammin, on aina kiva saada kommenttia, koska siitä oikeasti huomaa, että vielä joitain todella kiinnostaa lukea kirjoituksiani :)

   Hurjaa, jotkut 1-vuotiaat kun ei edes kävele! vautsi! Saako kysyä, minkä ikäisenä tyttö lähti kävelemään ja onko muutenkin motorisesti lahjakas? Entäs kielellinen kehitys? :)
   Se on kyllä ihanaa, että jokainen lapsi on aivan täysin erilainen, ihan niinkuin me aikuisetkin :)

   Niin on suloinen, hirveästi itse haluaisin marsun, mutta nuo kaksi kisuahan sen lounastaisi samantien :(

   Kiitos paljon ja samoin teidän perheelle!

   Poista
  2. Tyttö lähti kävelemään 2viikkoa ennen kuin täytti vuoden :) Kyllä aikalailla on motorisesti lahjakas nytkin ikäisiinsä nähden, jopa hiukan kehittyneempikin! Puhuu ihan hyvin ja monien sanojen lauseita, mut vielä R- ja S-kirjain kadoksissa, mut muuten kyllä etenee kielellisessäkin kehityksessä hyvää tahtia !
   Mä haaveilen koirasta,kissasta tai jostain jyrsijästä.. Tähän meidän asuntoon ei saisi lemmikkieläimiä ottaa niin jää vaan haaveeksi ainakin pariksi vuodeksi.
   Joooh, pitäis aktivoitua ihan tän kommentoimisen kanssa, jotenkin vaan jäänyt tää blogeihin kommentoiminen :D

   Poista
  3. No teillä sitten nopeessa rytäkässä opittu asioita :) kevin lähti 10kk kävelemää ilman tukea.

   Voi harmi, meilläkin jäi pari asuntoa ulos valinnoista kun oltiin muuttamassa kun oli kielto lemmikeille ja oli jo kisu perheessä :/

   Poista
 2. Anonyymi24.9.14

  Kiva kun postasit taas! Teidän kuulumisia on kiva lukea, itsellä on vähän nuorempi tyttö kuin K! Meillä pulputtaa kuin papupata ja tulee järestään 5 sanaisia lauseita mutta meiltä ei vielä onnistu hyppy ilmaan tasajaloin eikä todellakaan kuperkeikka 😉 kaikki on yksilöitä ja asiat opitaan siinä järjestyksessä kuin ne parhaimmalta tuntuu!
  Jos olet kiinnostunut omasta alasta suosittelen jatko-opintoja joko amk:issa tai yliopistossa! Itse kävin ensin Amk ja tällä hetkellä menossa jo erityispedagogiikan maisteriopinnot yliopistolla! Ei se oppi ojaan kaada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että jotkut yhä kiinnostuu postauksistani ! :)

   Kapset kehittyy niin erilailla ja kehityskin riippuu niin lapsen luonteestakin, esim kevin on kovin menevä ja motorisesti taitava, mutta erittäin malttamaton joten palapelit ei kauaa jaksa kiinnostaa joten niissä ei sitte niin hyvä ole :)

   Kyllä ajattelin vielä tämänkin jälkeen opintoja jatkaa, mutta sitä en vielä tiedä mihin suuntaan. Sosiaalialaa kuitenkin. Psykologia kovasti kiinnostais ainakin nyt :)

   Poista
 3. Mukava että ehdit postailemaan :) Eipä sitä tosiaan aina saa aikaiseksi, eikä jaksaminen ja aikakaan aina ole huipussaan... Kyllä me lukijat täällä pysytään vaikka välillä postauksia tulisikin harvemmin. Tietysti kirjoituksia aina odottaa, mutta ymmärrettäviähän ne pidemmätkin tauot välillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottava kuulla ja huomata, että lukijat pysyy matkassa vaikka välillä blogi onkin hiljaisempi hetken! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥