29.10.2014

Kissojen uusi kiipeilypuu

Meidän entinen kiipeilypuumme alkoi olemaan jo aika ränsistynyt, koska kissojen lisäksi siellä on riehunut myös Kevin.
Ajattelin pitkään, että voisi tilailla uuden puun kisuille joululahjaksi, mutta sitten todettiin, että kivempi saada se ennen Kevinin nimppareita, kun vieraita tulee.

Uudessa puussa on alataso, jossa on kaksikerroksinen ´´mökki``, jonka ulkopinta on sisalia johon teroittaa kynsiä.
Toisella tasolla ei ole mitään ja kolmas ´´taso`` on riippumatto.
Neljäs taso on hieman erimallinen ja siinä on taas yksi mökki, jonka päällä vielä normaali nukkumapeti. Tasosta lähtee vielä yksi tolppa, jonka päällä on iso peti sekä pieni roikkuva pussukka.
Kaikki tolpat ja se toinen mökki on raapimapintaa ja lisäksi löytyy yksi kiinni oleva pallo samaista materiaalia. Muut pinnat on aivan ihanan pehmoista kangasta. Riippumaton sekä pussin saa käännettyä - toinen puoli on valkoinen ja toinen raidallinen.
Puussa roikkui myös kaksi pehmopalloa, mutta Dita katkaisi niistä narut heti ensimmäisenä iltana.

Kokoaminen oli haastavaa, koska miehethän eivät voi lukea ohjeita. Rasmus aloitti loogisesti alimmasta tasosta kokoamaan ylöspäin, kunnes tuli vastaan tilanne, että joitain osia piti kääntää/kiristää/ruuvata, mutta ne eivät kääntyneet, koska olivat tasojen välissä. Sitten totesin, että ohjeessa on numeroitu, että homma pitäisi aloittaa keskeltä yöspäin ja sitten alaspäin. Tunti siinä taisi vierähtää, kun purettiin osat ja kasattiin teline.
Teline on tukeva, mutta korkeuden takia (oletettavasti) huojuu hieman, kun sitä tuuppii, mutta ei kissat - eikä Kevinkään saa sitä kaadettua mitenkään. Teline kuitenkin on niin hankalan mallinen, ettei saada sitä seinään kulmaraudoilla, niinkuin edellinen oli (siitä syystä kuvissa ja videolla seinässä näkyy karmeat reijät, pitää paikata ne)
Tilasimme telineen Zooplussalta hintaan 199€ ja nyt kyseinen puu näyttääkin olevan loppu, koska en löydä sitä enään sivuilta.


Kissat olivat vessassa rakennuksen aikaan ja oli kyllä todella ihmeissään, kun pääsivät pois ja huomasi niiden puun vaihtuneen. Lola (ragdoll), joka on yleensä se arempi, oli todella kiinnostunut tutkimaan uutta telinettä, mutta ei oikein oivaltanut miten pääsisi korkeammalle, joten tyytyi kehräämään alatason mökissä alkuun.
Dita (bengali) kävi vähän nuuhkimassa ja lähti sitten rapsuttelemaan vanhan telineen osia, jotka odotti eteisessä ulos viemistä, mutta kyllä senkin mielenkiinto myöhemmin heräsi.Myöhemmin nostin kisut ylätasolle ja siitä ne pikkuhiljaa oppi, kuinka telineessä pääsee ylöspäin. Alas tulo ei ole vielä tänään onnistunut, vaan molemmat loikkaa suoraan lattialle, joka kyllä vähän hirvittää, koska pelkään, että niiden jalat kärsii.. Mutta eipä kai ne sieltä hyppisi alas, jos se kipeää tekisi..
Vanhassa puussahan ei ollut kuin normi petejä ja tasoja, joten Lola osaa kyllä nyt nauttia oman mökin rauhasta, eilen illallakin se meni yksinään mökkiin makaamaan ja kehräämään ♥
Riippumattoa molemmat arasteli ensin, koska se heiluu, mutta nyt molemmat uskaltaa kävellä sen yli, mutta eivät siinä ainakaan vielä makoile. Pikkupussissa kumpikaan ei viihdy hetkeäkään, saa nähdä tottuuko siihinkin myöhemmin.Tykätään kaikki kyllä tosi paljon tuosta uudesta kiipeilytelineestä. ihmisen silmään miellyttävämmän näköinen (=ei sotke sisustusta sekalaisilla väreillään) ja kisuille enemmän mahdollisuuksia.
Tämä myös mahtui samalle paikalle missä edellinen oli, joten kulku ruokapaikallekin onnistuu edelleen telineen kautta. Ruokapaikka on siis telineen vieressä olevan lipaston päällä.

Loppuun vielä video toverusten leikistä, kun en sellaista ole vielä aiemmin tajunnut kuvata. Joskus pitäisi muistaa kuvata näiden kunnon ilta juoksentelut kun matot ja karvat lentää!
Videossa ei ole ääniä, koska tämä kaksikko leikkii usein täysin äänettömästi - niinkuin nytkin, ja ketään ei varmaan kiinnosta kuunnella kun vastailen taustalla Rasmuksen pixwords kuviin! :DJa vielä linkki videoon, jos se ei tähän avaudu: https://www.youtube.com/watch?v=1vnKmbbEbFw&feature=youtu.be

2 kommenttia:

 1. Ompa kissoilla siellä nyt hyvä kiipeillä ja köllotellä :) Tosi hyvä, kun se on noin suuri. meidänkin pitäis hankkia joku iso kiipelyteline ja aattelin laittaa sen lasitetulle parvekkeelle. Sindi lempipuuhaa katella ulos, kun muuten sisäkisu. :) Tosi kauniita nuo isnun kissat. Oon ite haaveillu bengalista. Joskus omistin siamilaisen ja se oli kyllä niin ihana ja ihmisrakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu mä vartavasten otin kategoriasta "suurille kissoille" että tuo räsykin sinne mahtuu vielä sittekin kun nykyistäkin isompi :)
   Meilöäkin on lasitettu parveke, siellä on kisuille perus raapimatolppa ja peti.

   Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥